Motory

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Wiśnia

Motory

Post autor: Wiśnia »

Ma ktoś z was jakieś moto? Ja obecnie posiadam Honde NSR
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Honda/NSR,125/20796
Mile widziane komenty ;)
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

ja cie mistrzu nie chce krytykować, ale 125 raczej trudno nazwac porzadnym motorem :P A to jak wygląda ... Aprila ma w swojej ofercie "motocykle" wyglądające jak rasowe sportówki o pojemności 500-600cc ... A mają tak naprawdę 50, czyli są zaliczane jako skutery :P

Ja jak tylko skoncze prawko na A robić, to planuje kupić Honde CBR 250 prawdopodobnie ... Później jak już się trochę objeżdże po mieście, to się przesiądę na coś porządniejszego pokroju R6 albo VFR ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

wiesz taki motorek 160 pójdzie :D byłem ciekaw czy ktos ma jakiegos jednoślada :D Jak ja zrobię A to planuje zakup YZF r1 , i wtedy cbr 250 nazwe skuterem :D
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Awatar użytkownika
Lucasso

125 jeżdżąca 160? No przyznam, że się z taką jeszcze nigdy nie spotkałem :) CBR 250 to też nic specjalnego, masz rację, ale na dzień dobry nie chcę kupować czegoś co wyciągnie mi 260 km/h na prostej ... Jak już trochę zaufania do własnych umiejętności nabiorę, to wtedy jakiś grubszy sprzęt zakupię ...

BTW - nie wiem czy wiesz, ale on nowego roku wchodzi ustawa o tym, że prawko A będzie można robić od 24 lat ... I to jedynie pod warunkiem jeżdżenia wcześniej przez określony czas na kategorii A1 i A2 (nowa) ... Za te 6 lat (czyli wtedy kiedy będziesz prawko mógł już zrobić na "normalny" motocykl) to R1 będzie zabytkiem :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

;) ''motorki'' klasy 125 po tuningu rozwijaja predkość do 180km/h , wpisz sobie na youtube '' v-max cagiva mito lub nsr i ci się wszystko wyświetli:) To nie dawne czasy w których W(wiejski)S(sprzet)K(kaskaderski) rozwijał predkośc 100km/h i miał zwalone przyspieszenie ;) Moja Honda NSR od 0 do 100 przyspiesza w ok 9 sek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucasso

no wydawało mi się, że mówimy o "normalnych" motocyklach, które są dostępne w sprzedaży :) Bo tak to można sobie wszędzie założyć inną niż fabryczna zębatkę w 125 i śmigać i prawie po 200 km/h ... To tak jakby wymienić starej Jawie część wnętrza i wmawiać wszystkim, że to współczesny rasowy, sportowy motocykl ... Chyba nie tędy droga ;) Ja tam się za specjalnego speca nie uważam, ale od prędkości i czasu od 0-100 jest parę ważniejszych spraw w motocyklu ... I jeśli tylko tak do motoru podchodzisz mistrzu, to ci wiele życia niestety nie pozostało ...

BTW - obejrzałem filmik jaki mi wyskoczył ... Czy ty też słyszysz jak ten silnik się męczy? Fajnie, że spalił pół gumy i zadymił pół podwórka, ale mnie niestety nie to najbardziej w motorach kręci ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

lubie szybka jazdę , ale bez przesady ;p To oczywiste że oprócz przyspieszenia w motocyklu sa ważniejsze rzeczy np. wyglad ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucasso

Wiśnia pisze: sa ważniejsze rzeczy np. wyglad ;p
Mówisz poważnie czy żartujesz tylko?
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

a ja w wieku 14 lat (troche dawno to było) jeździłam na WS-ce tylko,ze zawsze musiałam mieć faceta z tyłu żeby pomógł mi go przytrzymać przy zsiadaniu bo raz spróbowałam sama i zaliczyłam rów...nie było ciekawie, teraz niestety nie mam nic ale też planuje zrobić prawko na motor i sobie sprawić takie cacko.
Wiśnia pisze:sa ważniejsze rzeczy np. wyglad
dla mnie wygląd tez sie liczy, chyba nawet bardziej niż moc...chociaż jeśli miałoby mi to ciągnać 50km/h to wolałabym chodzić piechotą nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

viva życzę ci ładnego jednoślada który bedzie ''leciał'' więcej niż 50km/h ;-) A jaki typ moto cię interesuję? chopper,ścigacz,naked,cross?
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

osobiście podobają mi się ścigacze np.Suzuki GSX 750,Aprilia RS 50,Honda VFR 750
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucasso

Jak każdemu ... Ale na swój pierwszy motor wybierać 750?
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

:smiech: no właśnie...heh...no...ja nic za to nie mogę,że akurat te mi sie najbardziej podobają....wiem nieco o motorach i wiem jak skończyli moi znajomi. Jeden miał połamaną miednicę i rękę a drugi miał szybkę z motora wbitą w czoło i był w śpiączce przez 2 miesiące, ale to nie oznacza,że każdy tak kończy, wystarczy jeździć trochę wolniej i mieć troche wyobrazni a nie np. wyprzedzać samochód,który sygnalizuje skręt w lewo ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucasso

No pewnie, że można sobie i kupić 1100 i się nie rozbić o ile mądrze się jeździ a nie ściga na ulicach ze wszystkim co żywe (i nie żywe też :P) ... Ale po jaką cholerę kupować coś o takiej mocy i zdolnej rozwinąć prędkość ponad 300 km/h (o 1100 mówię), skoro ze swoimi umiejętnościami nie da rady tego wykorzystać? To jest tak jak kupowanie zabawek i nie wyciąganie ich z pudełek (pomijając kolekcjonerskie przykłady :P ) ... Niby masz coś super wypas, ale nie masz jak z tego korzystać ... No chyba, że jesteś już zaawansowaną riderką, tylko prawa jazdy nie masz (znam też takich ;) ), to wtedy wszystko już rozumiem ;) 750 jak najbardziej ;) Ja mam gust bardzo podobny (zwłaszcza z VFR się zgadzam ;) ), ale aż takiego zaufania na dzień dobry do swoich umiejętności nie będę miał, żeby zakupić jakiś sprzęt powyżej 500cc
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

ja nie mówię,że kupie sobie na pierwszy motor właśnie taki....najpierw trzeba sprawdzić swoje siły na czymś o mniejszej mocy a nie od razu rzucać się na głębokie wody,
Wiśnia zapytał jaki typ motora mnie interesuje,a nie na jakim usiądę w pierwszej kolejności.A poza tym jesli bierzesz motor o większej mocy to wykończysz go przy jeździe np. 50 km/h jeśli ktoś chce tak jeździć to niech zacznie od skutera :smiech: choć to znów cholernie za mało jak dla mnie, dobra napisałam to idę trzeci raz od wczoraj Moonwalkera ogladać na HBO HD :mj:
Obrazek
ODPOWIEDZ