Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Przybywam z odsieczą i zmniejszam dystans, bo wynik pewnie przesądzony...
Głos na Can I See You In The Morning - to świetny kawałek, ale Reach In lepsze!
Reach In to dla mnie rasowy oldschool'owy soul. Od początku do końca. Podnosi ciśnienie - niczym skok na bungee.
Co prawda nigdy nie skakałam... Myślę jednak, że podobne wrażenia byłyby gwarantowane ;)
Reach In urzeka i porywa. Jak jazda kolejką górską bez zabezpieczenia!
Począwszy od budowy instrumentalnej utworu, poprzez niewiarygodną współprace wokali Jermaine'a i Michaela, na mocnym głosie "malucha" i przeciąganiu frazy w refrenie kończąc.
To nie jest lekka, głupiutka kompozycja - tylko prawdziwy "czarny chleb"
Taki wartościowy i zdrowy, z otrębami.
Kawałek dobrego dojrzałego grania - tak się złożyło "przypadkiem" zrobiony przez dzieciaki!
Dorośli poważni ludzie powinni się wstydzić ;P
Chyba, że się zrehabilitują i edytują swoje głosy.
Jest jeszcze szansa
Głos na Can I See You In The Morning - to świetny kawałek, ale Reach In lepsze!
Reach In to dla mnie rasowy oldschool'owy soul. Od początku do końca. Podnosi ciśnienie - niczym skok na bungee.
Co prawda nigdy nie skakałam... Myślę jednak, że podobne wrażenia byłyby gwarantowane ;)
Reach In urzeka i porywa. Jak jazda kolejką górską bez zabezpieczenia!
Począwszy od budowy instrumentalnej utworu, poprzez niewiarygodną współprace wokali Jermaine'a i Michaela, na mocnym głosie "malucha" i przeciąganiu frazy w refrenie kończąc.
To nie jest lekka, głupiutka kompozycja - tylko prawdziwy "czarny chleb"
Taki wartościowy i zdrowy, z otrębami.
Kawałek dobrego dojrzałego grania - tak się złożyło "przypadkiem" zrobiony przez dzieciaki!
Dorośli poważni ludzie powinni się wstydzić ;P
Chyba, że się zrehabilitują i edytują swoje głosy.
Jest jeszcze szansa
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- malakonserwa
Łeeee... Nie ma dogrywki?
Oddane głosy:
Reach In- 5
Can I See You In The Morning- 4
Reach In najsłabszym ogniwem. Co oznacza, że nieoczekiwanie numerem 1 płyty jest Can I See You In The Morning.
Przypominam, jak głosowaliśmy:
10. Darling Dear
09. The Love I Saw In You Was Just A Mirage
08. Bridge Over Troubled Water
08. Goin' Back To Indiana
07. How Funky Is Your Chicken
06. I'll Be There
05. Mama's Pearl
04. Oh How Happy
03. Ready Or Not Here I Come
02. Reach In
01. Can I See You In The Morning
Wyniki komentujemy tutaj.
A już wkrótce na kozetce zalegnie ten album:
W roli analityków całe MJPT!
Przypominam, że na zlocie do odbioru nagroda Najsłabszego Ogniwa, czyli Thriller na vinylu. Właścicielką jest Liberian Girl, a przy braku obecności nagroda przechodzi w ręce małejkonserwy, jak i tu nie, to zu.
Oddane głosy:
Reach In- 5
Can I See You In The Morning- 4
Reach In najsłabszym ogniwem. Co oznacza, że nieoczekiwanie numerem 1 płyty jest Can I See You In The Morning.
Przypominam, jak głosowaliśmy:
10. Darling Dear
09. The Love I Saw In You Was Just A Mirage
08. Bridge Over Troubled Water
08. Goin' Back To Indiana
07. How Funky Is Your Chicken
06. I'll Be There
05. Mama's Pearl
04. Oh How Happy
03. Ready Or Not Here I Come
02. Reach In
01. Can I See You In The Morning
Wyniki komentujemy tutaj.
A już wkrótce na kozetce zalegnie ten album:
W roli analityków całe MJPT!
Przypominam, że na zlocie do odbioru nagroda Najsłabszego Ogniwa, czyli Thriller na vinylu. Właścicielką jest Liberian Girl, a przy braku obecności nagroda przechodzi w ręce małejkonserwy, jak i tu nie, to zu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Nagroda NO wręczona zu, poprzednie laureatki z powodu absencji na zlocie, zgodnie z zasadą konkursu nagrody nie otrzymały.
Dangerous.
Stare zasady- głosujemy na najsłabszy utwór, by tą drogą wyłonić zwycięzcę i uszeregować utwory od najsłabszego do najlepszego. Koniec głosowania 3 dnia o g. 15-tej.
Kandydaci do eliminacji:
Jam
Why You Wanna Trip On Me
In The Closet
She Drives Me Wild
Remember The Time
Can't Let Her Get Away
Heal The World
Black Or White
Who Is It
Give In To Me
Will You Be There
Keep The Faith
Gone Too Soon
Dangerous
Zapraszam wszystkich do zabawy.
Tymczasem mój głos- Heal The World. To ładna piosenka. Gdy album miałem w ręce i słuchałem go w pierwszych miesiącach od premiery, to piosenka mi się podobała. Ładny chór dziecięcy w końcowej partii kompozycji, słodka melodia. Płyta Dangerous jest ostra, pełna krawędzi, ten utwór jest łagodny.
Dziś jednak, gdy wiem dużo więcej o muzyce i bezkrytycyzm na wszystko co Michaela minął, niż 17 lat temu, HTW wydaje się być zwyczajny do bólu. Pełno takich utworów w radiu i nie dziwi, że i tę piosenkę możemy słyszeć często w stacjach radiowych preferujących czułe granie.
W Stanach zupełnie zignorowany, w Europie singiel był hitem. A przecież na albumie jest dużo lepszych piosenek. Dokładnie 13 lepszych.
Dangerous.
Stare zasady- głosujemy na najsłabszy utwór, by tą drogą wyłonić zwycięzcę i uszeregować utwory od najsłabszego do najlepszego. Koniec głosowania 3 dnia o g. 15-tej.
Kandydaci do eliminacji:
Jam
Why You Wanna Trip On Me
In The Closet
She Drives Me Wild
Remember The Time
Can't Let Her Get Away
Heal The World
Black Or White
Who Is It
Give In To Me
Will You Be There
Keep The Faith
Gone Too Soon
Dangerous
Zapraszam wszystkich do zabawy.
Tymczasem mój głos- Heal The World. To ładna piosenka. Gdy album miałem w ręce i słuchałem go w pierwszych miesiącach od premiery, to piosenka mi się podobała. Ładny chór dziecięcy w końcowej partii kompozycji, słodka melodia. Płyta Dangerous jest ostra, pełna krawędzi, ten utwór jest łagodny.
Dziś jednak, gdy wiem dużo więcej o muzyce i bezkrytycyzm na wszystko co Michaela minął, niż 17 lat temu, HTW wydaje się być zwyczajny do bólu. Pełno takich utworów w radiu i nie dziwi, że i tę piosenkę możemy słyszeć często w stacjach radiowych preferujących czułe granie.
W Stanach zupełnie zignorowany, w Europie singiel był hitem. A przecież na albumie jest dużo lepszych piosenek. Dokładnie 13 lepszych.
Bitter you'll be if you don't change your ways
Can't Let Her Get Away, jedyny utwór, na który nigdy nie mam ochoty i do którego nie mogę się przekonać. Długi i nudny, zwłaszcza po SDMW i jako kolejna piosenka po zupełnie nienudnym RTT.
A na 'Heal The World' mam ochotę czasmi nie tylko ja, praaaawdaaa? ;P
A na 'Heal The World' mam ochotę czasmi nie tylko ja, praaaawdaaa? ;P
Ostatnio zmieniony pn, 08 wrz 2008, 9:55 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
- Speed Demon
'Gone Too Soon' ma piękny tekst, przeładowany przymiotnikami i rozwiniętymi porównaniami, z mnóstwem obrazowych epitetów. Coś co brzmiało by tandetnie gdyby dotyczyło czegoś innego niż śmierci lub gdyby gubiło się w muzyce, lub gdyby było napisane dla kogoś innego. Piosenka pasuje do Michaela, do aury wokół niego, do tego jak on nam się pokazuje, do jego typu wrażliwości i arykulacji emocji.
Muzyki w sumie nie ma, jest jak podkład, żeby podkreśłić klimat kompozycji i stanowić tło dla interpretacji wiersza. Poezja śpiewana w wersji dla superstar.
Bardzo lubię też ten utwór w wykonaniu Steviego i Babyface'a.
Muzyki w sumie nie ma, jest jak podkład, żeby podkreśłić klimat kompozycji i stanowić tło dla interpretacji wiersza. Poezja śpiewana w wersji dla superstar.
Bardzo lubię też ten utwór w wykonaniu Steviego i Babyface'a.
Can't Let Her Get Away
Byc moze w innym miejscu plyty lubilabym bardziej. Ale niestety, po She Drives My Wild meczy ucho i widocznie odstaje aranzacyjnie. Klimatycznie zlewa sie z SDMW i WYWTOM. Jest slabsza kompozycja od reszty utworow otwierajacych album. Po Can't Let Her Get Away slabe Heal The World wchodzi jak maslo :)
Byc moze w innym miejscu plyty lubilabym bardziej. Ale niestety, po She Drives My Wild meczy ucho i widocznie odstaje aranzacyjnie. Klimatycznie zlewa sie z SDMW i WYWTOM. Jest slabsza kompozycja od reszty utworow otwierajacych album. Po Can't Let Her Get Away slabe Heal The World wchodzi jak maslo :)