"Thriller 25 - Anniversary Book"

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
Maro

"Thriller 25 - Anniversary Book"

Post autor: Maro »

Data wydania: Czerwiec 2008r.

Książka z ponad 180 cyfrowo zremasterowanych wysokiej jakości zdjęć na lśniącym papierze.Zdjęcia między innymi ze studia,trasy Victory,Grammy i wiele wiele więcej.Ponadto ekskluzywne wywiady m.in. z Quincy Jones,Rod Temperton i innymi osobami którzy współtworzyli album Thriller.Nie przegap takiej okazji!Przeżyj tę historię na nowo!

Z tego co mi wiadomo na ten czas,książka będzie dostępna w 3 formach językowych:
-Angielski
-Niemiecki
-Japoński

MICHAEL JACKSON THRILLER 25TH ANNIVERSARY!

The party ain't over yet! Michael Jackson celebrates the 25th anniversary of Thriller, the world's largest selling album of all time, and the biggest milestone in pop music ever. THRILLER - the music, the videos, the looks and the dance moves that changed music forever.

February 12th, 2008 saw the release of Michael Jackson's Thriller album in a special 25th anniversary edition featuring all classic Thriller hits digitally remastered, a bonus DVD with Jackson's electrifying appearances and dance moves from the Thriller era PLUS brand-new tracks and remixes of Thriller's biggest hits with guest stars such as Akon, Fergie, Kanye West, and will.i.am.

Now, the party continues: THRILLER 25th Anniversary - The Book celebrates the iconic King of Pop and the world's biggest selling album of all time. More than 180 exclusive, high quality, digitally remastered and glossy photographs make this book a visual journey back to the iconic times of Thriller: Behind the scenes in the studio recording THRILLER, making the revolutionary short films, being on a victorious tour, Grammy's most glorious night, and much more.

FEAT. EXCLUSIVE INTERVIEWS: Quincy Jones (Executive Producer, Thriller); Rod Temperton (Songwriter, Thriller); John Landis (Director, Thriller - The Short Film); Tamara Conniff (Editiorial Director, BILLBOARD); Matt Forger (Sound Engineer, Thriller); Bruce Swedien (Sound Engineer, Thriller); and many more.

About the Author
Named the "Most Successful Entertainer of All Time" by the Guinness Book of World Records, Michael Jackson is among the most highly acclaimed and influential artists in pop culture. He was named the World Music Award's Best-Selling Pop Male Artist of the Millennium and received the American Music Award's Artist of the Century Award.

The King of Pop has been inducted into the Rock & Roll Hall of Fame twice: in 1997 as a member of the Jackson 5 and as a solo artist in 2001.

Pre Order :

Wersja angielska

Wersja Niemiecka

Komentujemy w wątku o Thriller 25th Edition:

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=4057
Ostatnio zmieniony śr, 09 kwie 2008, 16:49 przez Maro, łącznie zmieniany 3 razy.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

23 Czerwca będzie już dostępna książka w sprzedaży.Podaję jeszcze raz okładkę bo widzę że post Zaq'a zniknął:

Obrazek

Trochę detali:

# Paperback: 136 pages
# Publisher: ML Publishing Group; Collectors Ed edition (23 Jun 2008)
# Language English
# ISBN-10: 0976889196
# ISBN-13: 978-0976889199
# Amazon.co.uk Sales Rank: 76,719 in Books

plus link gdzie można zamawiać wersję angielską:

http://www.amazon.co.uk/Thriller-25th-A ... 316&sr=1-1
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Michael_fan

Tłumaczenie

Post autor: Michael_fan »

Dla mniej anglojęzycznych - tłumaczenie:

Impreza jeszcze się nie skończyła! Michael Jackson obchodzi 25-tą rocznicę Thrillera, najlepiej sprzedającego się albumu wszechczasów i największego kamienia milowego muzyki pop w dziejach. THRILLER - muzyka, teledyski, styl i ruchy taneczne, które zmieniły muzykę na zawsze.

12 lutego 2008r na rynek trafił album Thriller, a właściwie jego edycja specjalna wydana z okazji 25 rocznicy, zawierająca wszystkie piosenki z oryginalnego albumy, zremasterowane cyfrowo, bonusowe DVD zawierające elektryzujące występy i ruchy taneczne z ery Thrillera oraz całkiem nowe kawałki i remixy największych hitów z Thrillera wykonanych z gwiadami, takimi jak Akon, Fergie, Kanye West i will.i.am.

Teraz impreza trwa dalej: "THRILLER 25th Anniversary - The Book" świętuje razem z ikoną i Królem Popu najlepiej sprzedający się album wszechczasów. Ponad 180 ekskluzywnych, obrobionych cyfrowo fotografii w świetnej jakości, drukowanych na lśniącym papierze czyni z tej książki album z podróży w przeszłość, do czasów Thrillera: nagrywane Thrillera w studio od kuchni, tworzenie rewolucyjnych teledysków, udział w trasie Victory, pamiętna noc Grammy i wiele innych.

Ponadto album zawiera ekskluzywne wywiady: Quincy Jones (Executive Producer, Thriller); Rod Temperton (Songwriter, Thriller); John Landis (Director, Thriller - The Short Film); Tamara Conniff (Editiorial Director, BILLBOARD); Matt Forger (Sound Engineer, Thriller); Bruce Swedien (Sound Engineer, Thriller); i wielu innych.

Kilka słów od autora
Nazwany przez Księgę Guinnessa "Odnoszącym największe sukcesy artystą wszechczasów", Michael Jackson jest jednym z najbardziej uznanych i wpływowych artystów w kulturze masowej. Został nazwany "Najlepiej sprzedającym sie artystą pop tysiąclecia" przez World Music Awards, a także otrzymał nagrodę dla "Artysty stulecia" od American Music Awards.

Krój Popu został wpisany do Rock & Roll Hall of Fame dwukrotnie: w 1997, jako członek the Jackson 5 i w 2001 roku jako artysta solowy.

Mam nadzieję, że się przydałam :)
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
lebelle

Post autor: lebelle »

Czy ktoś wie czy w Polsce gdzieś tą książkę będzie można kupić ?
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Nie można jej jeszcze kupić.

Premiera została podobno przesunięta na 21 lipca.
Obrazek
lebelle

Post autor: lebelle »

Czy już została wydana ta książka ?
Mandey

Post autor: Mandey »

Amazon.Co.UK pisze:Availability: This title has not yet been released. You may pre-order it now and we will deliver it to you when it arrives. Dispatched from and sold by Amazon.co.uk.
Jak podaje źródło powyżej, raczej nie...
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Maverick

Post autor: Maverick »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Książka będzie w sprzedaży w ciągu najbliższych tygodni.
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

No to ja za MJSTAR wklejam jeszcze:

The official Sony PROMOTION AD
(klikacie na obrazek)
Obrazek

I opis na Amazon.co.uk się zmienił!
In stock.
Dispatched from and sold by Amazon.co.uk. Gift-wrap available.
Ja się osobiście nie mogę doczekać, ciekawsze to powinno być od kolejnych składanek przebojów. I to intrygujące "including a surprise gift for MJ fans!!!" glupija
ZAQ
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

...czy będzie można gdzieś to wydanie w Polsce?
Maverick

Post autor: Maverick »

Książka będzie w sprzedaży od 30 września.

Powinna być do zamówienia w każdym kraju.
Awatar użytkownika
Susie

Post autor: Susie »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chce to mieć :love: :love: :love:
Obrazek
You promissed me "you never can say goodbye"!!.
ZAQ84

-> ZAQ, w pełni rozumiejąc Twą radość, pozwoliłam sobie skasować jednak krzyczący napis "Polish exclusive", bo sugeruje to polską edycję tej książki ;) Dzięki za recenzję :)
mav.

THRILLER 25 THE BOOK REVIEW!!!
(sorki, nie mogłem się powstrzymać)

Mam zaszczyt przedstawić Szanownym Forumowiczom najnowsze wydawnictwo z cyklu „celebrating the biggest selling album of all time”.
Jest to książka formatu A4, na błyszczącym papierze kredowym, o liczbie stronic równej 142.
Książka chowana jest dodatkowo w cienką, stylową tekturkę.

Obrazek

Zdjęć jest około 180, wybaczcie nie będę liczył. Zdjęcia są przeważnie w kolorze, często na całą stronę A4. Jakość fotek bardzo dobra, choć kilka z tych rzadszych mimo niewielkiego rozmiaru straszy pikselami. Dla mnie dużo zdjęć było nieznanych, ale wynika to może z faktu, że nie zwykłem szukać w Internecie fotek Michaela. Praktycznie wszystkie foty obejmują okres Thriller + Victory Tour + Grammys.

Obrazek

Dla tych, co lubią nie tylko pooglądać, ale i poczytać, też się coś znajdzie (choć muszę zauważyć, że wyłapałem kilka literówek na przestrzeni całej książki).
Nie chcę tu zdradzać wszystkich smaczków zawartych w tej książce, bo popsułbym przecież zabawę osobom, które chcą ją nabyć. Starsi stażem fani większość pewnie znają, ale wydaje mi się, że każdy znajdzie tu coś, o czym nie wiedział.
Na ten przykład jeden smaczek sobie pozwolę zaprezentować, bo mi się bardzo spodobał:

Obrazek

Widzimy tu notkę od Michaela, który pożycza sobie ze studia długopis i informuje o tym swój zespół. Niby drobiazg, a jak pięknie świadczy o osobie Michaela.

Każdej piosence poświęcone jest trochę miejsca (tym bardziej znanym - więcej, reszcie – niestety mniej). Najmniej chyba o Human Nature, tylko Q wspomina o niej w wywiadzie.
Do tych bardziej znanych, znajdziemy odręczne notatki MJ’a, czy jak zmieniał się tekst utworu w procesie jego tworzenia.

Obrazek

Wywiady są wypisane w poście Maro, więc nie będę ich tu wyszczególniał, „and many more” to chyba chodzi o te zdawkowe wypowiedzi różnych tam celebrities. Wywiady OK., choć zawsze mogłyby być dłuższe i bardziej wyczerpujące.

Obrazek

Znajdziemy też strony poświęcone:
- kręceniu teledysków z Thrillerem na czele
- ważnym wydarzeniom w tym czasie (Grammy, Victory Tour, We Are The World)
- osobom (Vincent Price)
Jest nawet miejsce poświęcone zdjęciom do okładki Thrillera (patrz post Susie, fota numer 2). Szkoda, że pomimo wielu fotek wtedy zrobionych nie zamieszczono jakichś ciekawszych ujęć z tej sesji
Kilka stron poświęcono obchodom 25-lecia Thrillera: co się ukazało, co się ukaże (kalendarz i bodaj vinyl picture disc), itp.

Ostatnia strona poświęcona jest na kilka myśli od samego Króla specjalnie z okazji wydania książki

Obrazek

A na koniec coś superowego, po prostu megawypaśnego… tajemniczy SURPRISE GIFT!
A oto i ON:

Obrazek

Zakładka do książki, jakby ktoś miał problem z identyfikacją :smiech:

Podsumowując, polecam wszystkim zainteresowanym tą książkę.
Bardzo ładne wydanie i jakaś odmiana od kolejnych składanek przebojów.

PS. Ja książkę nabyłem od sprzedawcy na ebay’u „gutxguenstig” z Niemiec. W zależności od kursu koszt to jakieś 90 złotych. Ostrzegam jednak, że książki wysyła w zwykłej papierowej kopercie, przez co moja nieco ucierpiała. Zwróciłem mu uwagę i nie byłem pierwszy, może poprawi jakość opakowania. Na razie jest jedyną osobą oferującą tą pozycję na ebay’u (najlepiej wpisać w wyszukiwarce „thriller book jackson”).
ZAQ
mjrink

Thriller Book

Post autor: mjrink »

Czemu książka zniknęła z oferty Amazonu? To wkońcu jest w sprzedaży czy nie?
ZAQ84

Też byłem zdziwiony/zaskoczony. Wyglądało to tak, jakby pierwsza partia została sprzedana, a następnie wstrzymano sprzedaż, po czym książka była dostępna tylko na ebay'u u jednego sprzedawcy.

A dziś właśnie trafiłem na oświadczenie firmy ML-Publishing (wydawcy książki)
Here is a statement from ML-Publishing regarding the release of Thriller 25th: the Book:

"The release of our title "Thriller 25th Anniversary: The Book" has been pushed back to Oct 30, 2008 due to new requests for changes and request for corrections from the licensor. Mr. Jackson wants this release to be "perfect for his fans."

Sales that surfaced in Europe were not authorized and have been stopped".

Please note that the TV ad that will support the book will also be released by October 30, 2008.

Stay tuned...
Source: MJ data bank
Data wydania została przesunięta na 30 października ze względu na prośbę kolejnych zmian i korekt ze strony samego Michaela, który chce, aby książka była "idealna dla fanów".
Dotychczasowa sprzedaż była nieautoryzowana i została wstrzymana.
Wydanie książki będzie poparte reklamą w TV.

No tak, pospieszyłem się i mam za swoje :-/
ZAQ
ODPOWIEDZ