kaem pisze:No odwaga cywilna spora, BlackDimension.
czy ja wiem czy odwaga ?;-) no ale słuchajcie,po co mam eliminować coś tylko dlatego,że wszyscy eliminują?;> ja tak naprawde z tego albumu nie wiem co powinno poleciec pierwsze i czy w ogole powinno polecieć,bo jak wspomniałam wczesniej to jak wyrzucanie kawałka siebie no ale,że to tylko zabawa,to mozna sobie na to pozwolić RTT u mnie leci na 1 odstrzal moize troche z czystej przekory,jak mówię,ten kawałek juz bardzo dawno temu,kiedy to siedziałam wpatrzona w TV wypatrując Michaela nie wzbudzał we mnie jakichś fascynacji.. coś mi w nim nie grało nie wiem do końca co... ale coś owszem lubię i słucham,wracam do niego,jednak ciary nie przechodzą
może niektórym osobom cieżko to zrozumieć.. bywa :P jednym sie podoba to,innym tamto :P ja np nie mogę zrozumieć Wujka naszego Mandey'a ,ktory nie cierpi Dirty Diana.. a dla mnie to jeden z najważniejszych utworów MJ..
ja z kolei będę zawzięcie bronić Heal The World.. może mówicie,że z lukrem,ze przesłodzone,przerost formy nad treścią.. tak.. uleczmy świat , dla mnie ,dla ciebie itd.. tak to wszystko prawda i mnie zazwyczaj takie skomercjalizowane,pompatyczne wręcz utwory trochę irytują.. by bywa to taką papką dla mas.. jednak w przypadku Heal The World nie.. jest to utwór,który ma dla mnie ogromną siłę... w dużej części przez Bemowo .. mimo,że nie byłam na koncercie to jako 9 letnia dziewczynka płacząc przed TV doczekałam się tylko tego kawałka ( i the way you make me feel) , który pózniej był wałkowany do zdarcia niemal kasety video.. zwłaszcza ten piękny ukłon Michaela ,na wspomnienie którego jeszcze dzisiaj przechodzą mnie ciary... ostatnio na nowo poczułam potęgę Heal The World jadąc samochodem.. na nowo odkryłam HTW i Earth Song,które z racji tego,że znane oklepane,lubiane przez wszystkich( a edytka tego za bardzo nie lubi :P ) były odsuniete na dosc dlugi czas... ale właśnie jadąc samochodem i słuchając baaaardzo głośno tego... w skupieniu poczułam potegę tego utworu,zaraz przed oczami stajką wspomnienia z dziecinstwa z tym związane i kapiące łzy z oczu niemal gwarantowane także ja HTW bronię