Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Speed Demon pisze:Porównania w Gone too soon w ogóle do mnie nie trafiają - co ma zniknięcie tęczy z nieba albo zmycie zamku z piasku przez morze do śmierci bliskiej osoby?
Wg mnie, to tylko taka michaelowa przenośnia
A tak na serio, to ciężko tu będzie przy wybieraniu pierwszej trójki.
Jest tyle dobrych kawałków, że sama nie wiem, co będę chciała mieć na podium.
Wy macie już faworyta?
"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
MJ ma "nasrane" w glowie..dzieci to przyszlosc tego swiata, w ich usmiechu objawia mu sie twarz Boga...i dostaje olsnienia bawiac sie z nimi w zbijaka...
takze smierc dziecka jest znikajaca tecza, zmywanym przez fale zamkiem z piasku i kometa niknaca na niebie...ulotne, chwilowe i zachwycajace istnienie malej istotki, ktorej okrutny los pzrerwal nic zycia....
<zaraz zwroce szarlotke piszac te dyrdymaly>
nie nie bronie metafor Gone Too Soon.
ale tam przynajmniej dziecko nie spiewa mi i nie recytuje, a pelni role denata, co mi bardziej odpowiada :D
Ja juz mam cala liste od miejsca 1 do 14 rozpisana od dawna. Moze ja pozniej przedstawie a moze nie. Akurat przy tym albumie uszeregowanie piosenek nie stanowi dla mnie jakiegos duzego problemu.
Problem mialem przy Invincible. Po pierwszej czworce-piatce potem nagle nic nie przychodzilo mi do glowy i najchetniej cala reszte sklasyfikowalbym na miejscu 16 .
Canario pisze:Ja juz mam cala liste od miejsca 1 do 14 rozpisana od dawna.
Wow!
Ja będę miała problem z około siedmioma piosenkami.
Nie wiem, które wcisnę (będę chciała wcisnąć w pierwsza trójkę).
Ale w końcu to moja ulubiona płytka, więc są na niej najlepsze dla mnie utwory.
Pożyjemy, zobaczymy.
Speed Demon pisze:Ale to nie MJ napisał ten utwór...
Aaa, chyba, że tak.
Ale jakby się tak nad tym głębiej zastanowić, to to jest faktycznie niegłupia przenośnia.
Heh, bronię tu Gone to soon, a sama zagłosowałam na to kilka stron wcześniej
"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Wydaje mi się że tu wygra jeden song bezapelacyjnie.
Taki mroczny fajny teledysk miał, bit nieziemski... vocal pierwsza klasa...
Chyba nie ma osoby która ten kawałek nie lubi. Choć ten temat pokazał kilkakrotnie jakim człek jest mylnym stworzeniem.
tak, tak... ten kawałek to "The Imperial March (Darth Vader's Theme)"
Ja stawiam na "Dangerous" na pierwszym miejscu, myślisz Mandey o tym samym?;) a wszystkie utwory udało mi się jakoś uszeregować. Z pierwszym miejscem nie było problemu, troszkę gorzej z resztą
Speed Demon pisze:Ja stawiam na "Dangerous" na pierwszym miejscu, myślisz Mandey o tym samym?
No co ty... "Dangerous" nie miał klipu
Ten kawałek będzie na 3 miejscu. Dwa miejsca pierwsze są zarezerwowane dla innych dzieł. Jedno kocham, drugie nie cierpię.
Koniec OT.
Mandey pisze:No co ty... "Dangerous" nie miał klipu Jęzor
Ten kawałek będzie na 3 miejscu. Dwa miejsca pierwsze są zarezerwowane dla innych dzieł. Jedno kocham, drugie nie cierpię.
Koniec OT.
chyba mamy to samo top 3 ;p
w Invincible przepowiedziales, trzymam wiec za slowo :D
Mandey pisze: Dwa miejsca pierwsze są zarezerwowane dla innych dzieł. Jedno kocham, drugie nie cierpię.
Koniec OT.
Jesli sie dobrze domyslam to tym drugim jest" Give In To Me".
Jesli tak to od razu mam pytanko Mandey.
Dlaczegoz na Boga nie lubisz Michaela na rockowo? Dirty Diany wrecz nienawidzisz, Give In To Me niecierpisz,co jest?Ty jako stary fan koneser muzyczny ,fan Frediego i jego kapeli , sluchajacy innych zespolow rockowych. Co sie dzieje?
O ile nie trafilem z tym drugim utworem to pytania nie ma
Kilka poj. myśli po przeczytaniu postów.
Co do gonetoosoonowych metafor. Na Dangerous poza Keep The Faith i może Who Is It, teksty są raczej nieszczególnie wyszukane, więc GTS nie musi też grzeszyć błyskotliwością.
Wątpię, by utwór tytułowy znalazł się w pierwszej trójce. Sam mam w głowie przynajmniej 3 tytuły, które są sporo lepsze. Ale pewnie wyjdzie inaczej.
Bujanie rozumiem niekoniecznie jako coś szybkiego pod nogę, a utwór, który ma coś chwytliwego.
Zaskakuje mnie, że nikt na razie nie głosuje na She Drives Me Wild.
A, Homesick. Fajna stopka.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Jestem tak bardzo zaskoczon tym co odpadlo, ze boje sie zostac tu do konca glosowania. Gone too soon takie nic i ma nawet mniej dzwiekow niz Can't.... i co? Odpada dobra piosenka z niezlym bitem do tanczenia - jak dla mnie na miejsce 8-7 a tu co? ZONG