Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Te metafory nie dotyczą tego, że ktoś umarł w ogóle, tylko tego, że ktoś umarł zbyt szybko - tak jak zbyt szybko znika z nieba piękna tęcza. Akcent w tym tekście jest położony na Too Soon, nie na Gone.
I takie tam... można o tym pisać i pisać. Tak samo jak o tym jak odbiór piosenki jest uzależniony od preferencji muzycznych słuchających ("bo ja lubię szybkie a wszystko co wolne to rozmemłane i gupi tekst ma", "bo ja wolę ballady a wszystko co szybkie to jakaś bezduszna elektronika i gupi tekst ma") a w mniejszym stopniu od próby indywidualnej oceny każdego utworu a następnie porównania go do innych.
I takie tam... można o tym pisać i pisać. Tak samo jak o tym jak odbiór piosenki jest uzależniony od preferencji muzycznych słuchających ("bo ja lubię szybkie a wszystko co wolne to rozmemłane i gupi tekst ma", "bo ja wolę ballady a wszystko co szybkie to jakaś bezduszna elektronika i gupi tekst ma") a w mniejszym stopniu od próby indywidualnej oceny każdego utworu a następnie porównania go do innych.
- Speed Demon
Nie wiem czemu, ale wiele rzeczy, o których piszesz, do mnie trafia i w sumie praktycznie mogę się z tym zgodzić, jeżeli chodzi o tekst. Co do muzyki to jednak dla mnie klimaty, w których nie widzę MJa i jak widać, zapuszczał się nie tylko raz.Maverick pisze:Te metafory nie dotyczą tego, że ktoś umarł w ogóle, tylko tego, że ktoś umarł zbyt szybko - tak jak zbyt szybko znika z nieba piękna tęcza. Akcent w tym tekście jest położony na Too Soon, nie na Gone.
- Hakuna matata
gone too soon
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
- Jacksomanka
- malakonserwa
Przyznam, ze wtedy jako nastoletni dzieciak bardzo dobrze - oprocz wymienionych Keep The Faith i Who is it - przyjalem slowa z Can't Let Her Get Away. Tekst wydaje sie wylewny i szczery. Najlepiej pamietam zwrotki: bede udawal blazna, zmienie zasady, po prostu powiedz a to uczynie - tylko spraw, zeby sie TO ziscilo.kaem pisze:Na Dangerous poza Keep The Faith i może Who Is It, teksty są raczej nieszczególnie wyszukane, więc GTS nie musi też grzeszyć błyskotliwością.
pozniej to przejmujace "still you say goodbye"
Z tego co pamietam MJ jest autorem tego tekstu. Michael to wylewny koleś, albo jest naprawde dobrym copyrighterem pod swoj target - mlodziez.Michael_Jackson pisze:I Try So Hard To Love You
Some Things Take
Time And Shame
I Think The Whole World
Of You
Your Thoughts Of Me Remain
I'll Play The Fool For You
I'll Change The Rules For You
Just Say It And I'll Do
Just Make This Thing Come True
(Make A Dream Come True)
If I Let Her Get Away
Though I'm Begging
On My Knees
I'll Be Crying Everyday
Knowing The Girl
That Got Away
I Can't Let...
I Tried To Mastermind It
By Saying Let It Be
But Everytime I Did It
The Hurt Came Back At Me
I Told You That I Need You
A Thousand Times And Why
I Played The Fool For You
And Still You Said Goodbye
(Still You Said Goodbye)
Gone Too Soon - ma podobny "target" mlodziez + gospodynie domowe
Piosenka jest ckliwa, ale przede wszystkim bardzo dobrze zaspiewana. To pierwsza z albumowych piosenek Mike'a zaspiewana tak teatralnie, w stylu musicalowym. Jednak warto zaznaczyc - MJ nie jest autorem slow piosenki Gone too soon.
Aha moj glos. Konsekwetnie, chociaz bez przekonania In The Closet. Najchetniej nie glosowalbym w tej rundze. Moja pierwsza trojka:
Give In To Me, Jam, Who Is It, Remember The Time... no wlasnie