Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Maverick

Post autor: Maverick »

Te metafory nie dotyczą tego, że ktoś umarł w ogóle, tylko tego, że ktoś umarł zbyt szybko - tak jak zbyt szybko znika z nieba piękna tęcza. Akcent w tym tekście jest położony na Too Soon, nie na Gone.
I takie tam... można o tym pisać i pisać. Tak samo jak o tym jak odbiór piosenki jest uzależniony od preferencji muzycznych słuchających ("bo ja lubię szybkie a wszystko co wolne to rozmemłane i gupi tekst ma", "bo ja wolę ballady a wszystko co szybkie to jakaś bezduszna elektronika i gupi tekst ma") a w mniejszym stopniu od próby indywidualnej oceny każdego utworu a następnie porównania go do innych.
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Sytuacja jak przy podobnym Speechless.

Glos na Gone Too Soon.
Canario

Post autor: Canario »

Ja zdazylem przeczytac odpowiedz Mandeya na moje pytanie przed wykasowaniem posta,jesli wy nie zdazyliscie to walcie do niego ;-)
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Maverick pisze:Te metafory nie dotyczą tego, że ktoś umarł w ogóle, tylko tego, że ktoś umarł zbyt szybko - tak jak zbyt szybko znika z nieba piękna tęcza. Akcent w tym tekście jest położony na Too Soon, nie na Gone.
Nie wiem czemu, ale wiele rzeczy, o których piszesz, do mnie trafia i w sumie praktycznie mogę się z tym zgodzić, jeżeli chodzi o tekst. Co do muzyki to jednak dla mnie klimaty, w których nie widzę MJa i jak widać, zapuszczał się nie tylko raz.
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

gone too soon
thewiz

Post autor: thewiz »

Och, czyzby Gone too soon szans nie mialo? W sumie sie nie dziwie, ale konsekwentnie glos oddaje na HTW. Jejku, jak ja nie moge sluchac jak to ktos okreslil "zarznietych przez radio utworow"....
Can't let her get away to jedna z tych kompozycji, ktora uwielbiam. Coz..Gone too soon.
Awatar użytkownika
Hakuna matata

Post autor: Hakuna matata »

Gone Too Soon

Heal The World przynajmniej przy pierwszych przesłuchaniach mnie zachwycało, Gone Too Soon niestety nie
Coincidence,
Makes sense,
Only with you..
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

gone too soon
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Satine

Post autor: Satine »

ponownie Gone Too Soon
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

Decyzja pada na Gone to Soon.
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Bez serc, bez ducha... Uśmiercacie "Gone Too Soon". Brutale.

Mój głos na Heal The World - naiwność słuchaczy muzyki pop też ma gdzieś swoje granice.
Obrazek
Lukas

Post autor: Lukas »

U mnie pierwsza trójka to Give in to me (bezpapelacyjnie pierwsze miejsce, ten utwór jest po prostu genialny), Black or white i Will you be there. Z tego co widzę to większość najbardziej lubi Who is it i prawdopodobnie to ta piosenka wygra. To super kawałek u mnie na 5 miejscu.
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

kaem pisze:Na Dangerous poza Keep The Faith i może Who Is It, teksty są raczej nieszczególnie wyszukane, więc GTS nie musi też grzeszyć błyskotliwością.
Przyznam, ze wtedy jako nastoletni dzieciak bardzo dobrze - oprocz wymienionych Keep The Faith i Who is it - przyjalem slowa z Can't Let Her Get Away. Tekst wydaje sie wylewny i szczery. Najlepiej pamietam zwrotki: bede udawal blazna, zmienie zasady, po prostu powiedz a to uczynie - tylko spraw, zeby sie TO ziscilo.

pozniej to przejmujace "still you say goodbye"
Michael_Jackson pisze:I Try So Hard To Love You
Some Things Take
Time And Shame
I Think The Whole World
Of You
Your Thoughts Of Me Remain
I'll Play The Fool For You
I'll Change The Rules For You
Just Say It And I'll Do
Just Make This Thing Come True
(Make A Dream Come True)

If I Let Her Get Away
Though I'm Begging
On My Knees
I'll Be Crying Everyday
Knowing The Girl
That Got Away

I Can't Let...

I Tried To Mastermind It
By Saying Let It Be
But Everytime I Did It
The Hurt Came Back At Me
I Told You That I Need You
A Thousand Times And Why
I Played The Fool For You
And Still You Said Goodbye
(Still You Said Goodbye)
Z tego co pamietam MJ jest autorem tego tekstu. Michael to wylewny koleś, albo jest naprawde dobrym copyrighterem pod swoj target - mlodziez.

Gone Too Soon - ma podobny "target" mlodziez + gospodynie domowe :-)
Piosenka jest ckliwa, ale przede wszystkim bardzo dobrze zaspiewana. To pierwsza z albumowych piosenek Mike'a zaspiewana tak teatralnie, w stylu musicalowym. Jednak warto zaznaczyc - MJ nie jest autorem slow piosenki Gone too soon.

Aha moj glos. Konsekwetnie, chociaz bez przekonania In The Closet. Najchetniej nie glosowalbym w tej rundze. Moja pierwsza trojka:
Give In To Me, Jam, Who Is It, Remember The Time... no wlasnie
Obrazek
Agnes

Post autor: Agnes »

Gone Too Soon
Awatar użytkownika
Mojanbo

Post autor: Mojanbo »

Po raz kolejny Heal The World
Zablokowany