Michael Jackson - King of Pop (2008)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Plan jes taki:
1. Morphine
2. Superfly Sister
3. Give In To Me
4. Dangerous
5. 2000 Watts
6. Whatever Happens
7. Workin' Day And Night
8. Off The Wall
9. This Place Hotel
10. Enjoy Yourself
11. In The Closet
12. Who Is It
13. Scream
14. Scared Of The Moon
15. The Way You Love Me
16. You Can't Win
17. We Are The World
18. They Don't Care About Us
19. Stranger In Moscow
20. Dirty Diana
Ale jeszcze nie głosuję, może coś mnie natchnie. Chciałabym tam jeszcze Leave Me Alone, Beautiful Girl, We've Had Enough, On The Line, Human Nature...
Acha, kaem, masz na liście swojej 'Will You Be There' z dopisanym "single", a na liście do głosowania widzę tylko "radio edit". Znów czegoś nie widzę, czy da się zagłosować na "single edit"?
1. Morphine
2. Superfly Sister
3. Give In To Me
4. Dangerous
5. 2000 Watts
6. Whatever Happens
7. Workin' Day And Night
8. Off The Wall
9. This Place Hotel
10. Enjoy Yourself
11. In The Closet
12. Who Is It
13. Scream
14. Scared Of The Moon
15. The Way You Love Me
16. You Can't Win
17. We Are The World
18. They Don't Care About Us
19. Stranger In Moscow
20. Dirty Diana
Ale jeszcze nie głosuję, może coś mnie natchnie. Chciałabym tam jeszcze Leave Me Alone, Beautiful Girl, We've Had Enough, On The Line, Human Nature...
Acha, kaem, masz na liście swojej 'Will You Be There' z dopisanym "single", a na liście do głosowania widzę tylko "radio edit". Znów czegoś nie widzę, czy da się zagłosować na "single edit"?
Moja pomyłka. Post poprawiony.Maverick pisze:Acha, kaem, masz na liście swojej 'Will You Be There' z dopisanym "single", a na liście do głosowania widzę tylko "radio edit". Znów czegoś nie widzę, czy da się zagłosować na "single edit"?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
-
Ja akurat nie mam ani TUC, ani Special Edition albumów, więc zagłosuję na same niealbumowe utwory. A poza tym nawet gdybyśmy głosowali tylko na nie, to wiele osób by głosowało na te najsłynniejsze. Dlatego myślę, że nie trzeba się obawiać "zbyt słonej zupy".ZAQ84 pisze:PS. Głosowanie na SAME niealbumowe utwory nie wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem. (Wyjątkiem są dla mnie osoby, które nie posiadają TUC czy też wersji Special Edition albumów i chciałyby mieć te utworki w jakości CD). Przecież my znamy i tak te wszystkie utwory i zależy nam jeśli się nie mylę na może 3: Say Say Say, Carousel i Got The Hots. A chodzi o przedstawienie nie-fanom tej drugiej 20, która nie jest aż tak znana, czy to ze względu na kiepską promocję (Vince) czy też zwykłej długiej niebytności w radiu czy TV...
Wiecie - "żeby zupa nie była za słona"
Jednak z drugiej strony zauważyłem, że przez tę składankę TUC traci na wartości. Dla mnie ten boxset zawsze był cenny i unikalny (przez zawrtość i to, że nie mogę go nigdzie w sklepach znaleźć), a teraz KOP jest tani i są w nim przynajmniej niektóre utwory wydane wcześniej tylko w TUC. Ale trudno, nie mogło być inaczej, bo wydawanie kolejnej składanki w ponad 20 wersjach z tracklistą w stylu "The Essential" byłoby bezsensowne. Najlepszym rozwiązaniem byłoby niewydawanie żadnej nowej składanki! Tylko czy Sony BMG to rozumie?
Obawiam się, że dopóki te kolejne składanki będą się sprzedawać (i do tego szturmować listy sprzedaży tak jak to robi na razie KOP), dopóty będą się pojawiać następne. Sony nie interesuje czy to 5 czy 50 składanka, ich interesuje jedynie ZYSK.ABmoonwalker pisze:Najlepszym rozwiązaniem byłoby niewydawanie żadnej nowej składanki! Tylko czy Sony BMG to rozumie?
Co do głosowania, to każdy ma swoje indywidualne podejście, ale to się sprowadza przecież właśnie do głosowania na utwory z TUC i tak jak piszesz umniejszenia jego wartości.
Ja wolę stworzyć taką "miksturkę" z całego przekroju twórczości Michaela i kto wie, może kilka osób przejrzy na oczy i poszerzy nasze szeregi zgodnie z hasłem powszechnej majkelizacji narodu.
ZAQ
-
Jesli w tym zestawie znajda sie takie utwory jak:
Dangerous
Morphine
Whatever Happens
To zakupie ta plyke bez wzgledu na pozostale utwory jakie tam beda
chociaz przydaloby sie jeszcze np:
In The Closet
Fall again
2000 Watts
Get On The Floor