MJ wraz z dziećmi w USA (Vegas, LA, ...) (newsy) [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Tak w kwestii formalnej, zdjęcia są ze sklepu w Los Angeles nie Las Vegas. ;-)
Awatar użytkownika
Bi-chan

Post autor: Bi-chan »

nie rozumiem zamiłowania Mja do piżam :-/
ale fajnie że pokazuje się częściej :dance:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 121#220121
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Uważam, że łączenie piżam w z marynarkami od garniturów jest specjalnym ruchem Michaela Jacksona związanym z przygotowaniem do powrotu do branży muzycznej. A przedstawia się to w następujący sposób:

Etap pierwszy - jesteśmy jego świadkami własnie teraz, gdy Michael Jackson nie pokazuje się zbyt często leczy gdy juz to ma miejsce, naznaczone jest krytyką i różnego typu komentarzami. Motyw przewodni to pytanie po co ta piżama?

Etap drugi - wydanie płyty, 8 studyjnego albumu, który swym brzmieniem zachwyci szeroką gamę słuchaczy. Wydawane po sobie single będą niosiły w sobie dawkę przyjaznej muzyki, która będzie królować na parkietach.

Etap trzeci - dotyczy teledysków i wystąpień. Michael w telewizji znów będzie osobą niezwykle oczekiwaną. W klipach pojawi się dawka niezwykle energicznych i dopracowanych tanecznych układów. Być może któryś na siłę przejdzie do historii. Jego wystąpienie z okazji nominowania albumu do przeróżnych nagród nie będą zbyt super. ale same pojawienie się wzbudzi podziw. A Michael bedzie w piżamach... i marynarce...

Etap czwarty - Michael Jackson jego muzyka i styl wpłynie na młodzież świata. A same piżamy przestaną być dziwne... Staną się czymś normalnym tkj. dżinsy do garnituru! Kicz jak to było w osobie Madonny będzie podyktowany przez osobę, która pod tym względem gustu nie ma. Ale kto nie bedzie chciał wyglądać jak niekwestionowany król popu lat 70, 80, 90 i w końcu lat 2000 - nych zwłaszcza drugiej dekady (2010)... ??
Obrazek
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

A ja słyszałam, że w Stanach często można spotkać na ulicy ludzi chodzących w pidżamach, co dla Europejczyka jest mocno kontrowersyjną sprawą...(czy jakiś bywalec USA może to potwierdzić? Czy może znów jest to jakiś stereotyp myślowy na tle różnic obyczajowych? :knuje:

Poza tym eh...przypomina mi się książka LaToyi i ten fragment, w którym pisze, jak za młodu MJ niedbale (niechlujnie) nosił się w domu i perswadowali MJowi, że tak nie może pokazywać się publicznie... ;-)

edit
Basia1992 pisze:Nie jestem bywalcem, ale mogę to częściowo potwierdzić.
Dzięki. Jesteś naocznym świadkiem, że nie tylko MJ jest pidżamowcem w USA. ;]
thewiz pisze:Boze drogi, nigdy nie spotkalam w USA osoby pomykajacej w pidzamie. Nigdy
No proszę...a może niezbyt ścisło się wyraziłam chodziło mi o to, że w USA potrafią na pięć minut wyskoczyć w pidżamie do sklepu i z powrotem do domu, a nie, że chodzą po ulicy. glupija
thewiz pisze: MJ nawet jak chce sie przebrac by nie byc rozpoznanym to i tak musi zwracac na siebie uwage i nie chce przejsc nieazauwazony.
Owszem...MJ nawet dał do zrozumienia w wywiadzie u Barbary Walter, że lubi tak się ubierać...

+++
Barbara: I don't wnat this to sound insulting. I'm just gonna be straight with you. But you are somewhat eccentric to say the least. The way you dress, the way you look, it invites attention. The whole appearance as you grew up was...larger than life...more extreme. Don't you think that draws the paparazzi to you?

Michael: No. (shaking his head) No, maybe I like to live that way...I like to dress that way.(...)
Ostatnio zmieniony pn, 13 paź 2008, 0:30 przez cicha, łącznie zmieniany 4 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

cicha pisze:czy jakiś bywalec USA może to potwierdzić?
Nie jestem bywalcem, ale mogę to częściowo potwierdzić.
Tak, jest to tam na porządku dziennym (przynajmniej z tego, co widziałam).
Na różnego typu imprezy, festiwale, dzieci, ale czasem i dorośli, chodzą w piżamach.
Tłumaczyłam to sobie tak: po powrocie do domu są zmęczeni i lezą prosto do wyra, nie musząc się już przebierać.
Wiadomo, że Amerykanie są wygodni.
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
thewiz

Post autor: thewiz »

Boze drogi, nigdy nie spotkalam w USA osoby pomykajacej w pidzamie. Nigdy glupija . Ludzie potrafia sie dziwnie albo bardzo niechlujnie ubrac, ale pidzama jest zarezerwowana dla Michaela. Co innego dresy, ktore moga wygladac na pidzame.
MJ i tej jego ubiory sa co najmniej dziwie, ale pasuja do moim zdaniem trafnej diagnozy: MJ nawet jak chce sie przebrac by nie byc rozpoznanym to i tak musi zwracac na siebie uwage i nie chce przejsc nieazauwazony. Moze to wewnetrzne silne poczucie szokowanie a moze ma frajde z reakcji ludzi, ktorych mysli sa mocno uporzadkowane, zaszufladkowane i przepelnione uprzedzeniami. Mnie to sie tam ani nie podoba, ani nie zachwyca. Skoro robi tak od 30 lat to na pewno 50 latka tego nie oducza. :-)
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

dla mnie niech nosi co chce. tylko niech wkońcu nagra tą cholerną płytę na którą tak wszyscy czekamy.
Obrazek
Awatar użytkownika
blackrose1107

Post autor: blackrose1107 »

No ale nie pozostaje nim nic innego niż czekanie. Irytujące bo irytujące ale tylko ono.
Willy Wonka, Willy Wonka to geniusz jest i tyle!
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

Haha wczoraj wieczorem szłam z kumpelą przez miasto i nagle idzie koleś hmm w średnim wieku w pizamie (całej nie tyko spodnie) w krate xD mial do tego jeszcze papućki i gazete w ręce xD Byłam w szoku i w ogole sie nie pzrejmował ,że ludzie na niego patrzeli.Michael przynajmniej dobiera normalne buty i marynarke haha :P nenene
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

Przypadkiem trafiłam na tą stronkę:
http://www.se.pl/multimedia/galeria/135 ... -zakupach/
Czy to aby nie najnowsze zdjęcia.? (ze wczoraj na przykład.?)
=)
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Mandey

Post autor: Mandey »

Czy to aby nie najnowsze zdjęcia.? (ze wczoraj na przykład.?)
Tak to są fotki z wizyty w sklepie z antykami i klinice dermatologicznej w Beverly Hills, dokładnie z wczoraj.
;-)
Ostatnio zmieniony pt, 24 paź 2008, 16:03 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
TheVoiceWithin

Post autor: TheVoiceWithin »

O to poprawił mi się humor. Michael bardzo dobrze wygląda i nawet nie jest w piżamce :-)
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

Tak... aż miło się robi widząc go uśmiechniętego ^^
fakt, wygląda dobrze :)
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

i nawet nie jest w piżamce
Tak , tak własciwie to mnie to troche zdziwiło ;P przyzwyczaiłam się już do tej jego pizamki hehe .
Trzeba przyznać ,ze dobrze wygląda oby tak zostało ... ;-)
Widzisz ... życie to ja i ty .
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

No takie newsy to ja rozumiem, bez sensacji, bez dziwactw, tak normalnie, że aż dziwnie glupija
Fajnie widzieć go w dobrym nastroju
ZAQ
ODPOWIEDZ