MJ DVD - najlepszy koncert
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
MJ DVD - najlepszy koncert
Witam
Szukam opinii na temat najlepszego koncertu MJ wydanego i dostępnego w Polsce na DVD
pozdr
Szukam opinii na temat najlepszego koncertu MJ wydanego i dostępnego w Polsce na DVD
pozdr
Oficjalnie ukazał się jeden, mianowicie "Live In Bucharest: The Dangerous Tour" z 1992 roku.mobilking pisze:Witam
pozdr
Wydany w formacie DVD w 2005. Cenowo waha się w granicach 50 zł.
A jeśli interesują Cię inne koncerty Michaela te nie wydane oficjalnie jak np. "Live At Yokohama 1987" promujący album "Bad" musisz skontaktować się z forumowym fachowcem od DVD Willym i dogadać kwestię transakcji. Polecam jego stronkę http://mjwideokolekcja.webs.com/
- malakonserwa
Ta produkcja jest żałosna jakościowo. Miałem okazję porównać z DVD, które kupiłem od Willy'ego i stwierdzam że jakością obrazu nie dorównuje temu drugiemu. No ale poleciłaś Ty więc może kolega mobilking się skusi. Cenowo to chyba około 40zł.malakonserwa pisze:Mandey, dlaczego nie napisałeś o oficjalnym "Bad in Japan" z 2005 roku, dostępnym w sklepach?
Warszawskiego koncertu nie ujrzysz na DVD, pozostają wspomnienia. Trasa HIStory od tej z 1992/93 różni się oczywiście doborem piosenek na koncertach i tym że Michael więcej "śpiewał" z playbacku. Koncerty z trasy HIStory są na DVD ale nie oficjalnie wydane. Pozostaje stronka Willy'ego lub forum MJJC i ściąganko. Osobiście wybrałbym ten z Dangerous Tour a już na pewno, koncert z trasy Bad. Your choice.mobilking pisze:Dzieki za rady, ale nadal mam problem z wyborem. Byłem na koncercie w Warszawie i szukam tego koncertu lub z tej trasy i jestem ciekawy jak on sie ma do koncertu Dangerous Tour Bucharest??
Wiem ze róznią sie doborem piosenek, chodzi mi raczej o cała oprawę koncertu. Jak rozumiem najbardziej polecasz dvd: Bad in Japan następnie Dangerous Tour i na końcu HIStory? dokładnie chodzi o ten koncert? http://merlin.pl/Bad-in-Japan_Michael-J ... 75555.html
Fakt faktem oficjalnych wydawnictw koncertowych MJa to znam dwie.Właśnie koncert "Live In Bucharerest:The Dangerous Tour" albo "In Japan:Yokohama 1987".Jakość drugiej pozostawia wiele do życzenia.
A tak swoją drogą jest troszkę koncertów z trasy History ale to juz nieoficjalne wydawnictwa które są bardzo na poziomie nawet jakościowym bym powiedziała.
A tak swoją drogą jest troszkę koncertów z trasy History ale to juz nieoficjalne wydawnictwa które są bardzo na poziomie nawet jakościowym bym powiedziała.
Jakość mojego jest naprawdę lepsza. Ten który jest w sprzedaży niby oficjalnie jakością nie powala. Jeśli chcesz obraz mieć kryształ i dźwięk w stereo to kup The Dangerous Tour: Live In Bucharest ...piszę stereo bo On nie ma ścieżek 5.1 żeby nie było.
który dokładnie z HIStory jest w miare dobry jakosciowo??Jeanny100 pisze:Fakt faktem oficjalnych wydawnictw koncertowych MJa to znam dwie.Właśnie koncert "Live In Bucharerest:The Dangerous Tour" albo "In Japan:Yokohama 1987".Jakość drugiej pozostawia wiele do życzenia.
Absolutnie polecam "Dangerous Tour Bucharest". Jakość bardzo dobra a i sam koncert wyśmienity. Mam również "Live At Yokohama 1987" i "History Tour Kuala Lampur ", też fajne , ale to nie to samo. Dangerous Tour Bucharest od samego początku wzbudza wielkie emocje. :D .Mandey pisze:Tak to ten sam koncert który ja mam ale od Willy'ego.mobilking pisze:dokładnie chodzi o ten koncert?
Jakość mojego jest naprawdę lepsza. Ten który jest w sprzedaży niby oficjalnie jakością nie powala. Jeśli chcesz obraz mieć kryształ i dźwięk w stereo to kup The Dangerous Tour: Live In Bucharest ...piszę stereo bo On nie ma ścieżek 5.1 żeby nie było.
Ostatnio zmieniony pt, 24 paź 2008, 23:33 przez Megi1975, łącznie zmieniany 1 raz.