MJ DVD - najlepszy koncert

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

Mandey pisze:
mobilking pisze:Witam
Szukam opinii na temat najlepszego koncertu MJ wydanego i dostępnego w Polsce na DVD
pozdr
Oficjalnie ukazał się jeden, mianowicie "Live In Bucharest: The Dangerous Tour" z 1992 roku.
Wydany w formacie DVD w 2005. Cenowo waha się w granicach 50 zł.
Jak dla mnie- chyba najlepszy ;)).

W saturnie płaciłam 32,99.
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
mobilking

DVD HIStory?????

Post autor: mobilking »

Co sądzicie o DVD HIStory Tour, mam płytkę z Monachium i nie wiem czy warto kupować jeszcze jakieś z tej trasy, czy wszystkie są b. podobne do siebie????
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

mobilking pisze:nie wiem czy warto kupować jeszcze jakieś z tej trasy
Żadna z nich nie była legalnie wydana. Nawet wspomniane przez Ciebie Monachium - choć w przypadku tego koncertu, istniały podejrzenia o oficjalne wydanie na płycie DVD. Ale wyszło jak zawsze. :)

A czy warto... Niemal wszystkie na tej trasie są do siebie bardzo podobne. Na początku trasy Michael wykonywał jeszcze D.S., Come Together i medley utworów z Off the Wall. Ale niczym specjalnym to nie było, nic dziwnego że wyleciało z listy utworów po pierwszej części trasy.
Awatar użytkownika
Bond_JamesBond

Post autor: Bond_JamesBond »

mobilking pisze:i nie wiem czy warto kupować jeszcze jakieś z tej trasy, czy wszystkie są b. podobne do siebie????
Gdzie chcesz (lub już nie) kupić te płytki? Znalazłeś jakiś sklep, który oferuje podobne koncerty...?
We have all, the time in the world,
Time enough for life
mobilking

Post autor: mobilking »

Awatar użytkownika
pabloschenker

Post autor: pabloschenker »

Po paru latach obejrzalem dzis ponownie dvd z bukaresztu , istny majstersztyk! jak sie obejrzy na full mocy to naprawde wciaga (dlatego o tej porze do was pisze )
Bardzo mi sie podobaja wstawki gitarowe tej pani co grala na Ibanezie oraz dobry klang na basie tego czarnoskorego(nie kojarze tych gosci)
I've been lost in so many places
Seen the love in so many faces
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Post autor: JoannaTempest »

pabloschenker pisze: Bardzo mi sie podobaja wstawki gitarowe tej pani co grala na Ibanezie
No Jennifer Batten to prawdziwy wirtuoz, Mike nie wziąłby byle kogo. Bukareszt to najlepszy koncert, nie tylko pod względem technicznym ale też doboru piosenek. Polecam własnie ten.
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Mam w kolekcji i koncert z Bukaresztu, z trasy Dangerous z 1992 i z Yokohamy, trasa Bad.
Obydwa super...z różnych okresów twórczości Michaela.
Ale jednak nic nie jest w stanie przebić Dangerous.
To majstersztyk...mistrzostwo świata.
Emocje, aranż, głos Michaela, jakość obrazu i dźwięku, utwory, oprawa, mdlejące fanki ;-) ...coś nieprawdopodobnego.
Widziałam sporo koncertów różnych artystów, ale ten porywa od pierwszych minut i trzyma do końca.
Nie mówiąc już o Michaelu - kosmonaucie i jego podniebnych wojażach na Man in the mirror.
Gorąco polecam, bo warto mieć w swojej kolekcji.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

Ostatnio widziałam na stronie empiku Live in Helsinki z History tour,obecnie niedostępne,ale chyba dostępne ma dopiero być(chyba, że o czymś nie wiem i to jakieś wznowienie).Nie wiem czy to oficjalne wydawnictwo czy nie,ale na youtubie można obejrzeć cały koncert z Helsinek i jest to jeden z moich ulubionych.
bad18

Post autor: bad18 »

Willy pisze:Abo jeszcze lepiej odwiedzić MJJcommunity.com, podforum 2000Watts i zasysać co fajniejsze rzeczy

Gdzie moge znajduje się to podforum ,,2000 watts", bo szukałam, ale nie moge znaleźć.
Awatar użytkownika
Wercia

Post autor: Wercia »

Mam ptanie: Czy jest sens kupować "Ultimate collection" (32dvd) pod względem jakości?
Jest to ok. 30 koncertów i inne wydania dvd.
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Jeśli nie szkoda Ci pieniędzy to kup.
Prawie wszystko to piraty... o jakości jak na YT albo gorszej.
Jako stary wyjadacz nie polecam. A zrobisz co uznasz za stosowne. ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Wercia

Post autor: Wercia »

Dziękuje za rade :)
Obrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

vivi pisze:Ostatnio widziałam na stronie empiku Live in Helsinki z History tour,obecnie niedostępne,ale chyba dostępne ma dopiero być
O to włąśnie miałem spytać.

Ktoś rozwinie temat, co to ma być? przez kogo wydane i kiedy? Proszę.
Nie wierzę że nie ma tutaj duszyczki co dysponuje wolnym czasem i chęciami aby uzyskać odpowiedzi na moje pytania.
Ja na drążenie tematu jestem oczywiście za leniwy więc wszelkie uwagi przyjmuje na klatę.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

THRILLER pisze:Ktoś rozwinie temat, co to ma być? przez kogo wydane i kiedy?
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=8044
Abe pisze:W sklepie FaN.pl pojawiła się zapowiedź na 5.10.2009 koncertu Michael Jackson - History Tour Helsinki '97

Wydawnictwo: Intergroove
Numer katalogowy: HDL0162 / 807297016291
i z tego, co rozumiem miało się ukazać 2009-10-05, ale wciąż cisza...
ODPOWIEDZ