World Music Awards 2008 MJ nominowany jako....[koment]
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
World Music Awards 2008 MJ nominowany jako....[koment]
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Ciekawi mnie z jakiego powodu MJ jest nominowany. Czyżby była to sprawa reedycji Thrillera? O ile wiemy, nowy wokal Michaela mogliśmy usłyszeć tylko we zwrotce do WBSS 2008 i przy mostku na For all time. To dziwne i wręcz naciągane. Czy nie było innych artystów którzy w tym roku zrobili o wiele więcej?
W każdym razie Thriller 25 zrobił swoje. Taka reedycja a jednak coś dala. To prawdziwy dowód na siłe tego albumu.
Niestety Jackson sie pewnie nie pojawi, choć... Tylko 4 nominowanych w tej kategorii. Jakby to było gdyby nie przyszedł... To ważna nominacja - wydając ten album na to liczył ... więc?
W każdym razie Thriller 25 zrobił swoje. Taka reedycja a jednak coś dala. To prawdziwy dowód na siłe tego albumu.
Niestety Jackson sie pewnie nie pojawi, choć... Tylko 4 nominowanych w tej kategorii. Jakby to było gdyby nie przyszedł... To ważna nominacja - wydając ten album na to liczył ... więc?

Martwie się, że się właśnie nie pojawi.
To by było co najmniej nie na miejscu.
Zbyt ważna nagroda
Lecz z drugiej strony -> w tym roku była reedycja Thrillera. Ok.
Ale, czy było coś więcej?
Nie.
I to mnie najbardziej zastanawia - > za co...?
( wiem wiem, że całokształt, i że jego muzyka jest wieczna, ale, niech ludzie dadzą mu nagrode jak wyda album w przyszłym roku xd)
To by było co najmniej nie na miejscu.
Zbyt ważna nagroda
Lecz z drugiej strony -> w tym roku była reedycja Thrillera. Ok.
Ale, czy było coś więcej?
Nie.
I to mnie najbardziej zastanawia - > za co...?
( wiem wiem, że całokształt, i że jego muzyka jest wieczna, ale, niech ludzie dadzą mu nagrode jak wyda album w przyszłym roku xd)

- Erna Shorter
- Location: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Genialne zestawienie artystów...

Twórczości Kida Rocka poza tym utworem nie znam, więc nie będę się na jego temat wypowiadać. James'a Blunt'a lubię,ale nie traktuję go jako wybitnego artystę. Czy on sam tworzy swoje utwory? Jeśli tak to nominacja mu się należy, natomiast Enrique w tym zestawieniu pasuje jak pięść do nosa.
Z całym szacunkiem, ale ustawienie Michael'a Jackson'a tuż obok takiego pseudo artysty jak Enrique jest dla mnie żenujące.
To tak jak konkurowanie Dody i Kiliańskiego w Sopocie.
Jestem bardzo krytycznie nastawiona do takich zestawień, gdzie porównuje się gwiazdy z gwiazdeczkami.
Być może jest to spowodowane wydaniem reedycji Thriller'a,tak jak piszesz, no ale zobaczymy,może na gali coś powiedzą.
Nie podoba mi się też umieszczenie na liście "World Best Pop Female Artist" Mariah Carey.
Uważam ,że jej ostatnie osiągnięcia nie należą do wybitnych,a jej utwór "Touch My Body" nie zwala z nóg, to tylko powielony i nudny schemat tego,co już znamy. Poza tym pokazywanie majtek i udawanie głupiutkiej nastolatki w teledysku przez dojrzałą diwę wydaje mi się niesmaczne. No chyba, że to nagroda za całokształt to wtedy nie będę oponować.

No to Michael ma niezłą konkurencję...- Kid Rock
- Michael Jackson
- James Blunt
- Enrique Iglesias

Twórczości Kida Rocka poza tym utworem nie znam, więc nie będę się na jego temat wypowiadać. James'a Blunt'a lubię,ale nie traktuję go jako wybitnego artystę. Czy on sam tworzy swoje utwory? Jeśli tak to nominacja mu się należy, natomiast Enrique w tym zestawieniu pasuje jak pięść do nosa.
Z całym szacunkiem, ale ustawienie Michael'a Jackson'a tuż obok takiego pseudo artysty jak Enrique jest dla mnie żenujące.
To tak jak konkurowanie Dody i Kiliańskiego w Sopocie.

Jestem bardzo krytycznie nastawiona do takich zestawień, gdzie porównuje się gwiazdy z gwiazdeczkami.

Przyjrzyj się kategorii do jakiej Michael jest nominowany => "World Best Pop Male Artist" tylko teraz pytanie czy biorą pod uwagę całokształt osiągnięć całej czwórki czy tylko ostatni rok.Xander wrote:Ciekawi mnie z jakiego powodu MJ jest nominowany. Czyżby była to sprawa reedycji Thrillera? O ile wiemy, nowy wokal Michaela mogliśmy usłyszeć tylko we zwrotce do WBSS 2008 i przy mostku na For all time. To dziwne i wręcz naciągane. Czy nie było innych artystów którzy w tym roku zrobili o wiele więcej?
Być może jest to spowodowane wydaniem reedycji Thriller'a,tak jak piszesz, no ale zobaczymy,może na gali coś powiedzą.

Nie podoba mi się też umieszczenie na liście "World Best Pop Female Artist" Mariah Carey.
Uważam ,że jej ostatnie osiągnięcia nie należą do wybitnych,a jej utwór "Touch My Body" nie zwala z nóg, to tylko powielony i nudny schemat tego,co już znamy. Poza tym pokazywanie majtek i udawanie głupiutkiej nastolatki w teledysku przez dojrzałą diwę wydaje mi się niesmaczne. No chyba, że to nagroda za całokształt to wtedy nie będę oponować.

Last edited by Erna Shorter on Sun, 09 Nov 2008, 12:28, edited 1 time in total.
A tu tak na przypomnienie,MJ z Monaco 2000:
http://pl.youtube.com/watch?v=VGi0_Acveeg
You ain't seen nothing yet
http://pl.youtube.com/watch?v=VGi0_Acveeg
You ain't seen nothing yet

"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
A wyobrażasz sobie Erna co tu się będzie działo jak MJ polegnie na rzecz któregoś z nich?Erna Shorter wrote:Jestem bardzo krytycznie nastawiona do takich zestawień, gdzie porównuje się gwiazdy z gwiazdeczkami.
Ja myślę jednak że "kolega" księciuniu Monaco załatwił by Michael wygrał tę nagrodę.

Jeżeli wezmą pod uwagę sprzedaż, to "kotlet" Jacksona sprzedał się lepiej niż albumy pozostałych nominowanych wykonawców... tak więc MJ może już szykować miejsce na półce z trofeami.
MICHAEL JACKSON: Thriller 25 (2,238,500 Worldwide Sales)
KID ROCK: Rock N' Roll Jesus (2,153,000 Worldwide Sales)
JAMES BLUNT: All the Lost Souls (1,047,000 Worldwide Sales)
ENRIQUE IGLESIAS: 95/08 Exitos (800,000 Worldwide Sales)
Last edited by Mandey on Sun, 09 Nov 2008, 12:55, edited 3 times in total.
Oczywiście nominacja z okazji wydania T25 - to nawet na oficjalnej stronie WMA jest :)
Konkurencja jest przezabawna i nie ma wogóle porównania ... Ale nie zdziwię się, jeśli wygra Iglesias - skoro w ostatnich latach wygrywać prestiżowe nagrody potrafią jacyś Tokio Hotel a w Polsce brylują giganci pokroju (pedo)Feel to nic mnie nie zdziwi :) Dzisiejszy przemysł muzyczny mało patrzy się na historię i prawdziwe umiejętności, głównie stawiając na to, aby odpowiednie nagordy dostawali artyści POPularni/masowi - tacy, którzy po prostu "dobrze się sprzedają w mediach" i w danej chwili mają największe wzięcie.
Ale pewną nadzieję trzeba mieć - a nuż MJ wygra i nawet się pojawi? :) Galę na pewno obejrzę ;)
EDIT
Widzieliście w jakim "doborowym" towarzystwie umieszczono Micheal'a na stronie WMA w tej takiej migawkowej wersji zegarka odliczającego czas do początku imprezy?
Paris Hilton i Lindsay Lohan 
EDIT
A chwila ... Widzę, że nie pomyślałem kompletnie przed napisaniem posta :) WMA to nagordy przyznawane za największą ilość sprzedanych płyt przecież ... Więc tutaj główną rolę odgrywają statystyki :) Michael wygra(ł) jeśli patrzeć na to z tej strony ... Teraz kwestią pozostaje czy się pojawi :)
Konkurencja jest przezabawna i nie ma wogóle porównania ... Ale nie zdziwię się, jeśli wygra Iglesias - skoro w ostatnich latach wygrywać prestiżowe nagrody potrafią jacyś Tokio Hotel a w Polsce brylują giganci pokroju (pedo)Feel to nic mnie nie zdziwi :) Dzisiejszy przemysł muzyczny mało patrzy się na historię i prawdziwe umiejętności, głównie stawiając na to, aby odpowiednie nagordy dostawali artyści POPularni/masowi - tacy, którzy po prostu "dobrze się sprzedają w mediach" i w danej chwili mają największe wzięcie.
Ale pewną nadzieję trzeba mieć - a nuż MJ wygra i nawet się pojawi? :) Galę na pewno obejrzę ;)
EDIT
Widzieliście w jakim "doborowym" towarzystwie umieszczono Micheal'a na stronie WMA w tej takiej migawkowej wersji zegarka odliczającego czas do początku imprezy?

EDIT
A chwila ... Widzę, że nie pomyślałem kompletnie przed napisaniem posta :) WMA to nagordy przyznawane za największą ilość sprzedanych płyt przecież ... Więc tutaj główną rolę odgrywają statystyki :) Michael wygra(ł) jeśli patrzeć na to z tej strony ... Teraz kwestią pozostaje czy się pojawi :)
Last edited by Lucasso on Sun, 09 Nov 2008, 13:01, edited 1 time in total.

- Erna Shorter
- Location: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Nawet nie chcę o tym myśleć ujek.Mandey wrote:A wyobrażasz sobie Erna co tu się będzie działo jak MJ polegnie na rzecz któregoś z nich?

Zobaczymy, teraz trzeba tylko czekać.Mandey wrote:Ja myślę jednak że "kolega" księciuniu Monaco załatwił by Michael wygrał tę nagrodę.
Jeżeli wezmą pod uwagę sprzedaż, to "kotlet" Jacksona sprzedał się lepiej niż albumy pozostałych nominowanych wykonawców... tak więc MJ może już szykować miejsce na półce z trofeami.

Mam nadzieję, że książę nie zniszczy do reszty mojej wiary w przemysł muzyczny... tylko nie Enrique, błagam!
http://ema.mtv.co.uk/vote/#__best_act_everLucasso wrote:Konkurencja jest przezabawna i nie ma wogóle porównania ... Ale nie zdziwię się, jeśli wygra Iglesias - skoro w ostatnich latach wygrywać prestiżowe nagrody potrafią jacyś Tokio Hotel a w Polsce brylują giganci pokroju (pedo)Feel to nic mnie nie zdziwi :)
MTV Europe Awards , Tokio Hotel znajduje się tu obok gigantów rocka U2 i obok Green Day

Dla Rick'a Astley'a, Aguiler'y i Spears utworzyłabym całkiem odrębną kategorię.
Wygrał Rick, ale nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo mimo tego, że gość jest dobry to w takim zestawieniu wygląda co najmniej dziwnie. :|
No cóż, w końcu są to osoby znane z tego,że... są znane.Lucasso wrote:Paris Hilton i Lindsay Lohan

Mnie tam cieszy jedynie, ze gala powraca do starego dobrego Monaco. Wybryki z Vegas i Londynem jakos niedobrze mi sie kojarza. Zadziwia mnie tylko to, ze Thriller reedycja jest najlepiej sprzedajacym sie albumem wokalisty na swiecie w ostatnim roku (!!!). Jak by sie temu przyjrzec powazniej, to rzeczywiscie w 2008 roku nie wyszedl zaden inny dobry i jednoczesnie komercyjny album wokalisty. Ale Thriller reedycja? Doprawdy wolalabym zeby MJ nie odbieral kolejnej nagrody za Thrillera.... Bylyby jaja, gdyby MJ wydal nowa plyte i sprzedalaby sie gorzej od Thrillera-OMG-najlepszego-albumu-wszechswiada-reedycji. Niech Mike lepiej o tym trzy razy pomysli zanim wyjdzie ze studia, zeby przyjac taka nagrode. Odszczekam jedynie, jesli pojawilby sie na gali z czyms nowym zamiast "I love my fans all around the world" lub o zgrozo "You ain't seen nothing yet" (PS. To zdanie naprawde powiedzial artysta, ktory od lat powtarza "I don't take anything for granted"? Odczuwam rozdwojenie jazni albo kokieterie hipokryty.)
Tak podsumowujac, to Sony ma powody do radochy ze kotlety dobrze sie sprzedaja, ale MJ juz o wiele mniejsze ma ku powyzszemu powody bo Thriller niedlugo bedzie tak monstrualne, ze zamknie mu wszystkie drzwi lacznie z oknami w przyszlosc. Oby nie.
Tak podsumowujac, to Sony ma powody do radochy ze kotlety dobrze sie sprzedaja, ale MJ juz o wiele mniejsze ma ku powyzszemu powody bo Thriller niedlugo bedzie tak monstrualne, ze zamknie mu wszystkie drzwi lacznie z oknami w przyszlosc. Oby nie.
Jeśli kolejna płyta podbiłaby sukces chociażby reedycji, dlaczego miałby nie odbierać.
Jak w ogóle będzie co odbierać. Zabójcze zestawienie.
Ja właśnie się głowię. Przeglądałam program podejrzanych kanałów i nic.
Na MTVPolska pojawiła mi się jedynie Gala EMA.
Po WMA ani śladu.
Jak w ogóle będzie co odbierać. Zabójcze zestawienie.

Zdradzisz gdzie?Lucasso wrote:Galę na pewno obejrzę ;)
Ja właśnie się głowię. Przeglądałam program podejrzanych kanałów i nic.
Na MTVPolska pojawiła mi się jedynie Gala EMA.
Po WMA ani śladu.