World Music Awards 2008 MJ nominowany jako....[koment]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

lebelle

Post autor: lebelle »

Nie wiem z jakiej paczki :) Jackson miałby dostać jakąkolwiek nagrodę przyznawaną za działalność w ostatnim roku. CHlopczyna niewiele zrobił. Wydał reedycję reedycji płyty.

Nie wydał ani jednego dobrego singla.

Nie wystąpił nigdzie.

Takim artystom raczej nie nalezy się nagroda w kategorii NAJLEPSZY ARTYSTA POP.
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Nikt z tej kategorii nie zasłużył według mnie na nagrodę. Jeśli już to zagłosowałabym na Kida. Ze względu na to, że lubię Lynyrd Skynyrd, a on jakby odświeżył ich utwór (Sweet Home Alabama - All Summer Long). No i przynajmniej normalną płytę wydał. lebelle, masz rację, MJ niewiele zrobił. A dwaj pozostali panowie tam w ogóle nie pasują.

A Ringo... nie mam nic przeciwko. :cool:
MJforever

Post autor: MJforever »

Z tego co wiem to wygrał Kid Rock, nawet nie znam gościa!
Awatar użytkownika
Marzena07

Post autor: Marzena07 »

lebelle pisze:Nie wiem z jakiej paczki :) Jackson miałby dostać jakąkolwiek nagrodę przyznawaną za działalność w ostatnim roku. CHlopczyna niewiele zrobił. Wydał reedycję reedycji płyty.

Nie wydał ani jednego dobrego singla.

Nie wystąpił nigdzie.

Takim artystom raczej nie nalezy się nagroda w kategorii NAJLEPSZY ARTYSTA POP.
Wybacz, ale piszesz bzdury! Ale odpowiem Ci z takiej racji, że MJ ma więcej sprzedanej płyty Thriller 25 niż wszyscy nominowani do tej nagrody bo na tej podstawie miała być przyznana ta nagroda .Nie trzeba występować,wystarczy,że płyta Thriller 25 sprzedała się najlepiej spośród wszystkich innych i to jest rzecz najważniejsza właśnie dlatego MJ należała się ta nagroda.I proszę nie siej fermentu i nie pisz więcej takich bzur. Zanim coś napiszesz najpierw zorientuj sie o co tak naprawdę chodzi w nominacjach do najlepszego artysty pop-potem pisz cokolwek. Poza tym Przypominam Ci OD MAJA Thriller 25 jest wpisany do księgi muzycznych skarbów USA ,a to oznaca że Thrillet MJ to ZABYTEK i MJ należy się szacunek.Należy Mu się też szacunek dlatego bo już osiągnął wszystko w muzycznym show bussinesie.Pomijam to że jest wielu którzy mu tego zazdroszczą :ziew:
Kamila

Post autor: Kamila »

Marzena 07 zgadzam sięz tobą w 100% .Dziennikarze już się wypowiedzieli na ten temat w Polsce i na świecie i zgodnie stwierdzili że w dzisiejszym świecie muzycznym liczy się nie jakość, klasa i styl ,wartość tylko plastik ,nowe twarze ,płytkie teksty.Myślę że nagrody dostali w tym roku ci co jeszcze ich nie posiadają.Porażka.
KKI
Mandey

Post autor: Mandey »

Marzena07 pisze:Nie trzeba występować,wystarczy,że płyta Thriller 25 sprzedała się najlepiej spośród wszystkich innych i to jest rzecz najważniejsza właśnie dlatego MJ należała się ta nagroda
Serduszko boli że Michałek nie dostał nagrody... :diabel:
Oj Oj... Jackson to nie Bóg. Nagrodę dostał artysta za pełno-wartościową płytę a nie za po raz wtóry odgrzewanego kotleta. Niech się cieszy Jackson że w ogóle Go nominowali. Troszkę Go chociaż ludziom przypomnieli.
Jak się postara z nowym wydawnictwem to Go docenią zapewne za rok czy dwa. Ale najpierw trzeba się postarać. :ziew:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

Mandey pisze: Nagrodę dostał artysta za pełno-wartościową płytę a nie za po raz wtóry odgrzewanego kotleta.
Troszeczkę off-topowo - miałem okazję parę miesięcy temu przesłuchać płytę "RnR Jesus" i czy ona aż tak pełno-wartościowa była? Zdaje się, że pisałeś to w kontekście "album jako album, a nie odgrzewane wydawnictwo", na w razie czego powiem jednak, że po przesłuchaniu wszystkich kawałków Kid Rock'a z tego albumu, może 2 piosenki (w tym All Summer Long) były godne zauważenia. ASL jest jedyną znaną szerzej piosenką z tego albumu - i co dziwne - całkowicie odbiega od reszty utworów i z pewnością na jej podstawie nie da rady określić tego jaki "RnR Jesus" jest - a w przeciwieństwie do najbardziej znanej piosenki, jest co najwyżej niezły a i to zależy od gustu ;)
Obrazek
Mandey

Lucasso pisze:"album jako album, a nie odgrzewane wydawnictwo"
Dokładnie to miałem na myśli. Nie znam płyty, ale zamierzam się zapoznać.
Nie sądzę jednak by powaliła mnie na kolana. Posta napisałem w odzewie na komentarze pań które napisały wyżej. ;-) "Piórnik mi się na głowie jeży" jak czytam takie posty...
Marzena07 pisze:Przypominam Ci OD MAJA Thriller 25 jest wpisany do księgi muzycznych skarbów USA ,a to oznaca że Thrillet MJ to ZABYTEK i MJ należy się szacunek.Należy Mu się też szacunek dlatego bo już osiągnął wszystko w muzycznym show bussinesie.Pomijam to że jest wielu którzy mu tego zazdroszczą

Ja jako fan nie czuję się urażony że MJ nie dostał tej nagrody. Ileż można za Thrillera zbierać tego. ;-) Michael powinien dostać "KOP-a" a nie nagrodę. Wziąłby się może do pracy... solidnej pracy. ;-)
Kamila

Post autor: Kamila »

Mandey ty chyba w ogóle nie wiesz co piszesz i z pewnością jesteś pseudofanem.Gdyby każdy miał takie samo zdanie jak ty to THILLER nie miałby takiej pozycji dzisiaj .Prawdziwa muzyka jest wieczna i nie liczy czasu idzie z czasem.Michael tą reedycją to udowodnił.
KKI
thewiz

Post autor: thewiz »

Kamila pisze:Mandey ty chyba w ogóle nie wiesz co piszesz i z pewnością jesteś pseudofanem.
OMG, dyskusja na poziomie normalnie sie wywiązała. :surrender: Jeśli ktoś wypowiada się w takim tonie to wystawia sobie paskudna laurkę.

Cieszę się, że MJ nie wygrał. Nie zniosłabym kolejnej nagrody za Thrillera. Niech sobie bedzie skarbem narodowym, moim zdaniem jest tylko monstruwalna historią, która może uniemożliwić MJowi jakikolwiek powrót. Thriller niech sobie będzie, w zamierzchłej przeszłości.

BTW, VMA zawsze liczyło jakoś dziwnie sprzedane płyty, (Thriller w ciągu kilku lat skoczył według nich z liczby 60 mln sprzedanych sztuk na 104, no proszę) więc fakt że nagroda przypadła komuś innemu według ich obliczeń mnie nie dziwi.
Mandey

Kamila pisze:Mandey ty chyba w ogóle nie wiesz co piszesz i z pewnością jesteś pseudofanem
Zgadłaś! Cieszę się że wreszcie ktoś to dostrzegł.
Setki złotych wydane na płyty tego artysty i półki uginające się pod ich ciężarem udowadniają to dobitnie.
Nie wspominając już o sercu bijącym z tęsknoty za czymś nowym...
lebelle

Post autor: lebelle »

Marzenko. Wydanie plyty i sprzedanie jej w ilosci 2 mln egzemplarzy to nie wszystko.

Licza sie single, obecnosc na listach przebojow (Thriller 25 wypadl z notowan jakos po 6-8 tygodniach). Liczy sie granie utworow z jakiejs plyty przez stacje radiowe i emisja teledyskow przez stacje telewizyjne.

Przypominam Marzenko, że są męscy wykonawcy ktorych albumy z 2008 sprzedaly sie w wiekszej ilosci niz THRILLER 25.

sa to:
Lil Wayne Tha Carter III - sprzedaż 2889000 kopii
Jack Johnson Sleep Through The Static - sprzedaż 2575000 kopii

Więc Jackson odpada w tej konkurencji bo sie najlepiej nie sprzedaje.

Poczytaj Marzenko sobie takze o popularnosci singli Wayne'a i Johnson'a i porownaj to ze sprzedaża i obecnoscią na listach singli Jackson'a z THRILLER 25.
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Mandey pisze: [Zgadłaś! Cieszę się że wreszcie ktoś to dostrzegł.
Setki złotych wydane na płyty tego artysty i półki uginające się pod ich ciężarem udowadniają to dobitnie.
Nie wspominając już o sercu bijącym z tęsknoty za czymś nowym...
A wiec jednak serce za nim boli, chociaz nie jest Bogiem ;-) . Ale za kim ma boleć i kogo mamy wspierac i kogo sukcesy ciesza a porazki zasmucaja. Przecież to nasz idol. Ale rozumiem i ciebie. Ja też mam już dość szufaldkowania MJ tylko jako twórce Thrillera ,niektórzy juz tylko z tego go znaja a gdzie inne świetne płyty? No i niech inny artyści też bedą docenieni. Michael już za Thrillera zdobył tyle nagród, ze ta jedna nagroda mniej, jakos mnie nie boli. Zresztą w tym roku te nagrody przeszły jakos bez echa. Michael wróci i nawet jesli nie bedzie najlepszy to docenię to i będe się cieszyć bardziej niż z tego Thrillera o którym należy pamiętać, ale którego ostanio mam przesyt.
Obrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Jedyne z czego się cieszę to fakt,że nie wygrał "boski" Enrique,bo jak już napisałam resztki mojej wiary w przemysł muzyczny ległyby w gruzach.
Nie wypowiem się na temat Kid Rock'a, ale widać był powód do wręczenia mu tej nagrody.
Michael już dość dostał i szczerze mówiąc trochę zaskoczyła mnie ta nominacja.
Mandey pisze:Nie wspominając już o sercu bijącym z tęsknoty za czymś nowym...
Też czekam, w końcu obiecał.
I liczę że za to otrzyma jakąś nagrodę i,że to będzie kawał dobrej muzy.
Trzymam kciuki. ;-)
Kamila pisze:Mandey ty chyba w ogóle nie wiesz co piszesz i z pewnością jesteś pseudofanem.
Droga Kamilo to ostatnia rzecz jaką bym pomyślała o wujku Mandey'u.
On po prostu zdrowo (a nie z fanatycznym uwielbieniem) patrzy na to co się dzieje i na to co wyprawia nasz Majki,a nie oszukujmy się... ostatnimi czasy wyprawia dziwne rzeczy. :wariat:
Obiecuje i nie dotrzymuje słowa, odgrzewa kotlety, co chwila wystawia się (w pełni świadomie bądź mniej świadomie)na żer prasie.
Tak się nie zachowuje Król...
Gdzie jego miłość do fanów?
Albo niech dotrzyma słowa albo niech się usunie w cień z godnością.

Ja w niego wierzę i nigdy nie przestanę go uwielbiać,ale niech przestanie nam mydlić oczy.
Obrazek
Karolina Zielińska

Post autor: Karolina Zielińska »

Marzena07 pisze:W kategorii the best pop male artists wygrał Kid Rock,a jakże inaczej?! ! -kogoś tu głowa bolała z takim wyborem.Kiedy go wybierali nie liczyli to w kryteriach sprzedanych płyt inaczej MJ by wygrał, a czy ktoś wie na jakiej podstawie przyznano tę nagrodę Kid Rock a nie MJ? Głupi głupi...
Ale to internauci głosowali czy jakieś jury bo ja niedoinformowana jestem??
Zablokowany