Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
majkelzawszespoko pisze:i tak łamiesz prawo i tak ; P
Hehe...
Ale tak łamię jakoś mniej :P
Tak tylko na połowęęę...
A na poważnie -
- Byłem ciekawy po prostu :]
Mam i tak tylko jednego kompa, a przeglądałem w necie różne oferty antywirusów i mnie tak to zaciekawiło :)
dirty_susie pisze:Ja też mam takie małe pytanko... jest możliwe oglądanie teledysków w zwolnionym tempie?? może jakiś programik... byłabym bardzo wdzięczna... :)
dirty_susie pisze:Ja też mam takie małe pytanko... jest możliwe oglądanie teledysków w zwolnionym tempie?? może jakiś programik... byłabym bardzo wdzięczna... :)
Wszystkie potrzebne kodeki - KLite Codec Pack Full
Do odtwarzania wystarczy - Windows Media Player (można jechać filmik klatka po klatce w 11 wersji), ewentualnie SMPlayer (ma funkcje usuwania przeplotu i oglądania w zwolnionym tempie)
Najlepszy kodek mp3 - LAME
I wszystko jasne!
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć krok po kroku jak zrobić z Ipoda twardy dysk i używając go przenieść dane z jednego komputera na drugi? Muszę (Mój komputer krzyczy o to od miesięcy...) zrobić totalnego formata (od czterech lat lap mi ciągnie bez antywira i formatowania, naprawdę błaga o moją uwagę). Jeśli ktoś może mnie poprowadzić za rączkę (zrób to i to jak dla blondynki) będę ogromnie wdzięczna. Na kompie mam właściwie samą muzę do zachowania, z 70 giga danych. Tekst i inne dokumenty poza muzą i filmami mogę w sumie zachować na pendrive'ach na czas formatu.
Edit. Szczegołowy opis objawow doprowadzajacych mnie do szalenstwa: Moim najwiekszym problemem jest laczenie z bezprzewodowym internetem. Wczesniej obserwowalam podobne problemy w polaczeniu przez kabel, ale na mniejsza skale. Wine zwalalam na lacze z akademika. Co jakis czas jak cos mi siadlo, to wszystkie strony automatycznie sie zwieszaly. Czekalam kilka minut po czym strona internetowa po przeladowaniu wyswietlala ktoras ze stron w stylu nie mozna uzyskac polaczenia. Po odswiezeniu wszystko znow dzialalo jak trzeba do nastepnego zawieszenia. Obecnie jednak mam juz neta, ktory na pozostalych kompach dziala bez zarzutu. Idzie przez WiFi i non stop mi sie zwiesza. Najbardziej przy wlaczeniu Skype. Ja rozumiem, ze Skype to ciezki program ale kiedys szedl mi gladziutko, a teraz kilka minut rozmowy i rozlacza mi sie net. Po okolo 2 minutach znow lapie polaczenie. Jest to co najmniej dobijajace. Domyslam sie ze to wina syfu, ktory mi sie zalagl na kompie ale jesli nie dam rady przeniesc danych do formatu na inny komp przez ipoda (przez WiFi z racji powyzszego problemu nie da rady) to po prostu nie mam jak zrobic porzadnego formata bo nagrywanie 100 plyt z danymi mnie przeraza. Jak wlaczam Windows task managera to System Odle Process zzera mi okolo 90 % CPU. Po wlaczeniu Skype'a to ten program zabiera mi cale CPU. Nie znam sie na tym jak pisalam i nie mam pojecia, czy to prawidlowy uklad czy niezbytnio. Na pozostalych dwoch kompach dzialajacych pod ta sama siecia u mnie w domu jest wszystko cacy.
Widzę tu temat o problemach komputerowych. To może ja zadam pytanie. Od pewnego czasu świruje mi twardy dysk.. Nie ruzumiem tego i nie potrafię logicznie sobie tego wytłumaczyć więc mozę ktos z Was mi pomoże. Mam kłopoty z GB na twardym dysku, raz pokazuje mi że mam 5 gb na drugi dzień ze 20 wolnego a raz że 300 mb wywalam 5 GB I zostaje mi 2 GB wolnego wczoraj miałem 5 GB wolnego a dzis jak otworzyłem kompa 45 GB wie ktoś może dlaczego tak się dzieje ?
Miałem ten sam problem w czerwcu i ostatnio w po świętach.Co najciekawsze jak coś się dzieje z komputerem że się muli lub coś takiego to wtedy się go skanuje programem antywirusowym albo defragmentuje lub oczyszcza się dysk.A co najciekawsze właśnie po tych wszystkich operacjach, z 5 gb zostało mi 200 mb że ledwo mogłem cokolwiek zrobić ,Nie wiem jak to działa ale potrzebne jest wtedy dla komputerka formatowanie-komputer jak nowy,jak ktoś umie to zrobić to dobrze ale tak jak ja tego nie potrafię to muszę wydać 50 zł na naprawę,ale się opłaca bo jest spokój kawał czasu.
Tego nie sformatuje :P formatuje inne wiem jak to zrobić robiłem to setki razy ale tu mam ok 300 GB zapełnione nie chce mi się kupować dodatkowego dysku zewnętrznego albo kilkaset płytek ;/
Skoro taki temat to ja zadam dwa moje problemy może ktoś bd znał odpowiedź:
1.Zna ktoś może jakiś program do łączenia kilku części filmu w jeden? (Np. mam 5 części filmu i chce go złączyć w jeden) (oprócz Virtual Dub bo coś mi nie działa to).
2.Wie może ktoś gdzie można znaleźć program łączący film z napisami ?
M.J | Kubaa pisze:
1.Zna ktoś może jakiś program do łączenia kilku części filmu w jeden? (Np. mam 5 części filmu i chce go złączyć w jeden) (oprócz Virtual Dub bo coś mi nie działa to).
2.Wie może ktoś gdzie można znaleźć program łączący film z napisami ?
Windows Movie Maker. Łączysz, wycinasz itp. Łatwy w obsłudze. Tylko jeśli chodzi Ci np. o 5 części Piły, żeby złączyć to zajmie ci to spoooro czasu. Długo zapisuje
Znajdziesz go w: START-->PROGRAMY-->Windows Movie Maker. Jeśli masz Windowsa.
Może ktoś wie jak to zrobić.Dziś kupiłem konto premium na miesiąc w Rapidshare, ale ja używam już od długiego czasu USdownloader i program polega na tym że po zalogowaniu się po przez ten program pobiera się pliki normalnie czyli z przerwami i nie równo,a wieczorem pewnie padnie w ogóle.Ale za to jak wkleja się pojedyncze pliki w wyszukiwarkę pobiera elegancko.Pytanie-co zrobić żeby pobierało to normalnie przez konto premium za pomocą tego programu do ściągania plików a nie żeby wklejać te pliki pojedynczo?