You Are Not Alone

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
chodziarz91

Post autor: chodziarz91 »

sorki ale jestem tu niedawno i praktycznie na jaki temat się nie wypowiem to będzie jego odświeżenie :-/
Maverick

Post autor: Maverick »

Jest na to rada. Wypowiadamy się, gdy mamy do przekazania coś ciekawego lub jeszcze nie poruszanego w temacie.
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

W takim wypadku większość postów umrze śmiercią naturalną. W sumie może to i lepiej...
A co do piosenki i teledysku - zgadzam się z większością przedmówców. Piosenka jest OK, teledysk... delikatnie mówiąc, nie OK. ;)
Ale wypadałoby przytoczyć tu znane każdemu "De gustibus non est disputandum", czyli po naszemu - o gustach się nie dyskutuje :)
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
Karottka

Post autor: Karottka »

Bo tu przecież nie chodzi o teledysk, tylko o piosenkę.
Szczerze mówiąc - jest to moja ulubiona piosenka, którą pocieszam swoje zwątpienia co do życia :P Jest piękna, choć Michael jej osobiście raczej nie napisał... Sama nie wiem, czy pierwotnym był Michael czy taki inny (nie pamiętam nazwiska) gość, u którego widziałam identyczny tytuł, czy tekst - tego nie wiem dokładnie, choć widziałam.
Ale piosenka idealna do romantycznego klimatu i - wg mnie - dobry na pierwszy taniec MJówkowej pary młodej :hahaha:
Tylko się nie śmiejscie, ja chciałabym przy tym tańczyć z tym jedynym, którego najpierw trzeba znaleźć :D
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

ja uwielbiam tą piosenkę :) teledysk mi sie nie podoba kompletnie bo:
nie podoba mi sie sam MJ w tym teledysku...;/ włosy mi sie nie podobają i jest tak biały (rozświetlony) że aż w oczy razi... ale piosenka jest cudooo :)))
Obrazek
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

chodziarz91 wrote:
Szczególnie ta końcówka gdy Michael śpiewa przedłużając "in my heeeeeeeeaaaaaaaaart"
Popatrz a mnie ten fragment drażni (sama nie wiem czemu... chyba to jakieś apogeum egzaltacji Mike'a w tej różowej scenerii) jak mało który fragment piosenki MJa... :wariat: :wariat:
A tak poza tym bardzo ją lubię i słucham, kiedy mi ciężko :-)
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
patuśśka

Post autor: patuśśka »

MI się ta piosenka podoba..alwe teledysk faktycznie jest wielką porazką.
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Ale ludzie go kupili, był to ostatni numer 1 Michaela
Obrazek
Awatar użytkownika
Elena2009

Post autor: Elena2009 »

Ekhem, ja was bardzo przepraszam, ale czy wy przypadkiem nie oceniacie tego teledysku źle tylko dlatego, że Mike nie ma na nim koszulki? ;-)
No, może nie miał klaty jak Justin Timberlake, ale mi się teledysk nawet pododbał. Ta sala/aula w której śpiewał mi się podobała.
Ta "piękna" rozbierana scenka ze swoją eks żoną, mnie jedynie lekko odstraszyła. (Za dużo swego "nie umięśnionego ciałka" pokazał nam Michael :smiech: )

Ale piosenka jest prześliczna. Szczególnie jak się rozumie o czym nasz Król śpiewa :)
Zawsze przy niej rycze jak bóbr ;-)
"You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
You are not alone
Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come "
Zawsze będędziesz w mym sercu...
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Elena2009 pisze:Ekhem, ja was bardzo przepraszam, ale czy wy przypadkiem nie oceniacie tego teledysku źle tylko dlatego, że Mike nie ma na nim koszulki? ;-)
No, może nie miał klaty jak Justin Timberlake, ale mi się teledysk nawet pododbał. ...
no proszę Was... uwielbiam ten teledysk :mniam: MJ bez koszulki jest prawie tak wspaniały jak MJ rozdzierający na sobie koszulkę :) (i tu "prawie" prawie nie ma znaczenia:))
A ostatnio ta piosenka na zmianę - łamie mi serce i z powrotem je skleja, potęguje tęsknotę i daje nadzieję...
Awatar użytkownika
Annie Jackson

Post autor: Annie Jackson »

Elena2009 pisze: No, może nie miał klaty jak Justin Timberlake.
Za dużo swego "nie umięśnionego ciałka" pokazał nam Michael :smiech:
Co to ma znaczyć? ;> Ja kocham nie umięśnione ciałka. Mięśnie i napakowani faceci - nie! Dlatego nie mam nic do tego, że Michael jest tam bez koszulki :D

Ten teledysk nie jest najlepszy jaki Michael nakręcił. Najgorsze są sceny z Lisą, a przez scenę, gdzie Michael się pluska nago w wodzie mając wielkie białe skrzydła, często przekręcam tekst i śpiewam "You are not anioł". Ale piosenka piękna :)
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Piosenka jest wspaniala, jego glos + melodia komponuja sie idealnie. Jedna z jego najpiekniejszych ballad, a napewno najbardziej znana.
Teledysk? Tez piekny.
Michael mial cudowna klate, wybaczcie ale jakos nie wyobrazam sobie go z bicepsami jak u Pudziana :lol:
Scena z zona tez jest swietna. Te jego miny, gesty.
Awatar użytkownika
Elena2009

Yeah!

Post autor: Elena2009 »

Uff! Nie jestem sama! xD
Tez jestem fanka "nie umięśnionych ciałek"!
Jak się cieszę, że ktoś odczuwa to co ja! :D
Buziaki dla wszystkich mysących jak ja! :**
"You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
You are not alone
Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come "
Zawsze będędziesz w mym sercu...
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

Piosenka jest śliczna, teledysk też nie jest zły. ;)
może rzeczywiście ta fryzura za bardzo do Michaela nie pasowała, ale na klatę nie ma co narzekac. ;D
Ostatnio zmieniony pn, 13 lip 2009, 23:03 przez Oluksandra, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shara

Post autor: Shara »

Uwielbiam ten kawałek, mimo że nie mam z nim najlepszych wspomninień. Potrafi budzić we mnie naprawdę silne emocje, ale może to dlatego że miałam na niego "fazę", gdy przechodziłam dość ciężkie dla siebie dni.

Teledysk też lubię. Wygląda jak jedno wielkie marzenie...wszystko jest takie delikatne i subtelne. Lubię wracać do tego klipu.
Obrazek
Zablokowany