Michael Jackson - Thriller: 25th Anniversary Edition
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
SIDE A - to ten standardowy obrazek Thriller'aMandey pisze:Czy się mylę? Rewelacyjnie się to prezentuje. Możesz jeszcze napisać która strona ma daną fotografię na płycie? Gwiazdka się zbliża i chyba sobie to u Gwiazdorka zamówię.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
SIDE B - to Zombie
Tak, nie ma tu remixów.
Całość prezentuje się EXTRA
Wie może ktoś coś więcej o jedno-płytowym wydaniu Thriller 25th, które ma ukazać się w styczniu 2009 roku ?
Z dnia 06.02.2009r.
Dziś dostałem emaila od FaN.pl
Jest cena i termin tej płytki... (zmieniany już kilkakrotnie)
Thriller 25th
Z dnia 06.02.2009r.
Dziś dostałem emaila od FaN.pl
Jest cena i termin tej płytki... (zmieniany już kilkakrotnie)
Thriller 25th
Ostatnio zmieniony pt, 06 lut 2009, 15:34 przez Abe, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka kąśliwych słówek od Jamesa Ingrama, współautora "P.Y.T.":
What's your reaction to Kanye West's sampling of your song "P.Y.T. (Pretty Young Thing)" [made famous by Michael Jackson]?
Ingram: What I don't understand about sampling with new music these days is that he used such a little part, I don't know why I got paid so well for it! I mean, Kanye West is talented in terms of doing what he's doing, but there really wasn't enough in there of my work for me to get paid. If it was up to me, I wouldn't have charged him.
;)
What's your reaction to Kanye West's sampling of your song "P.Y.T. (Pretty Young Thing)" [made famous by Michael Jackson]?
Ingram: What I don't understand about sampling with new music these days is that he used such a little part, I don't know why I got paid so well for it! I mean, Kanye West is talented in terms of doing what he's doing, but there really wasn't enough in there of my work for me to get paid. If it was up to me, I wouldn't have charged him.
;)
Mania na Thrillera trwa w dalszym ciągu. Sony zdecydowało się wypuścić na rynek flash drive o pojemności 2GB na którym jest zawarty album Thriller 25, cena tego urządzenia wynosi 19.99$ i może okazać się gratką dla kolekcjonerów.
Swego czasu też japoński oddział Sony zdecydował, że 25 marca wypuści Thriller 25 w formacie BLU-SPEC CD. Format ten charakteryzuje się bardzo wysoką jakością nagrań.
Nic tylko kupować.
Swego czasu też japoński oddział Sony zdecydował, że 25 marca wypuści Thriller 25 w formacie BLU-SPEC CD. Format ten charakteryzuje się bardzo wysoką jakością nagrań.
Nic tylko kupować.
Od jakiegoś czasu można zamawiać na FaN.pl jedno-płytowe wydanie Thriller 25th, cena płyty to 41,95zł.
Track lista taka sama jak w wydaniu z DVD.
Okładka nie jest jeszcze znana.
Data wydania 6 marca 2009r.
Link: Thriller 25th 1-CD Edition
Edit.
Kolejne wersje Thrillera 25th:
1. tzw EcoPack (Eco Style)
Można zamawiać na FaN.pl oraz Merlin
Track lista taka sama jak w wydaniu z DVD.
Okładka nie jest jeszcze znana.
Data wydania 6 marca 2009r.
Link: Thriller 25th 1-CD Edition
Edit.
Kolejne wersje Thrillera 25th:
1. tzw EcoPack (Eco Style)
Można zamawiać na FaN.pl oraz Merlin
Co się dzieje z Thriller 25- the book? Moje zamówienie na Amazonie wisi niezrealizowane już od 1,5 miesiąca z informacją, ze produkt tymczasowo niedostępny. Wie ktoś, czemu książki dalej nie ma w sprzedaży? Nakład poszedł i nie ma wznowień czy jak?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Hm, ja kupiłem z pierwszego nakładu, potem wstrzymano do jakichś poprawek, czy potem wznowiono, tego już nie wiem, jakiś miesiąc temu mignęła mi informacja, że nakład się wyczerpuje i żeby się spieszyć z kupnem...kaem pisze:Co się dzieje z Thriller 25- the book?
Ale widzę, że na ebayu jest kilku sprzedawców, więc alternatywa jest
ZAQ
No właśnie. O poprawkach i wznowieniu pisano już miesiące temu i do dziś nic.
I pytanie nr 2. Książka miała wyjść w j. angielskim, niemieckim i japońskim. Znaczy te z ebaya są po niemiecku, bo widzę że Niemcy wystawiają. A w opisie mają, że książka w j. ang. To w końcu książka była tłumaczona na jakikolwiek inny język?
I pytanie nr 2. Książka miała wyjść w j. angielskim, niemieckim i japońskim. Znaczy te z ebaya są po niemiecku, bo widzę że Niemcy wystawiają. A w opisie mają, że książka w j. ang. To w końcu książka była tłumaczona na jakikolwiek inny język?
Książka miała być tłumaczona na inne języki, ale chyba tego zaniechano.kaem pisze:I pytanie nr 2. Książka miała wyjść w j. angielskim, niemieckim i japońskim. Znaczy te z ebaya są po niemiecku, bo widzę że Niemcy wystawiają. A w opisie mają, że książka w j. ang. To w końcu książka była tłumaczona na jakikolwiek inny język?
Najlepiej napisać maila z pytaniem do sprzedawcy, podejrzewam, że jest to język angielski tak jak w opisie.
Ja także kupiłem z Niemiec i książka dotarła w języku angielskim ;)
Uczulam przejrzeć komentarze dot. pakowania przesyłki, ponieważ moja książka została wysłana w najzwyklejszej papierowej kopercie, beż żadnych dodatkowych zabezpieczeń, przez co ucierpiała ta kartonowa oprawa i nawet troszkę sama książka
ZAQ
Przeczytałem dziś w całości Thriller 25- the book. Tekst sformatowany wyraźnie pod masowego odbiorcę, który czyta na wyrywki, bo akurat tu mu się obrazek spodobał, więc i przeczytał kilka zdań. Stąd pewnie powtórzenia, które bywają irytujące i ciągłe schlebianie Michaelowi i wychwalanie płyty pod niebiosa- głównie epitetami, które czasem nie mają pokrycia w rzeczywistości. Tylko czasem, bo oczywiście to wielki album. Dobrze, że przypominają, iż został wydany w czasie, kiedy rynek muzyczny się walił i młodzi ludzie bardziej interesowali się grami telewizyjnymi.
Nie wiedziałem, że teledysk Thriller miał uroczystą premierę i że był na niej min. Prince. Zabawny jest ten tekst, że po zapuszczeniu całości zaczęto krzyczeć bis! i jak chyba Landis powiedział, że nie ma co na bis puścić, to Eddie Murphy odkrzyknął: To puśćcie to raz jeszcze :).
Jest i zdjęcie, jak Michael czyta artykuł o fenomenie Purple Rain. Prince nagrywał już z sukcesem od kilku lat, ale po Thrillerze to on pierwszy wystrzelił też z wielkim sukcesem z właśnie tą płytą i filmem. Był pierwszym, który zyskał na tym, co Michael osiągnął w wymiarze promocji z albumem Thriller. To może tłumaczy ogromną popularność samego Prince'a, przy umiarkowanych wynikach sprzedaży na przestrzeni lat. Jedno takie zestawienie owocuje do dziś.
Wracając do samego Michaela i książki. Nie trudno się uśmiechnąć z sympatii do swojego idola, gdy się czyta, jak jest grzeczny, a i stanowczy w studio albo jak był spięty podczas sesji zdjęciowej przy tworzeniu okładki płyty i jak pojawił się tygrysek i Michael zaczął go oswajać, oswajając się samemu i jak pod koniec sesji byli już nierozłączni.
Czekam na książkę Swediena, no i czas wreszcie przyłożyć się do Magic And The Madness. Ktoś przeczytał Michael Jackson Conspiracy?
Nie wiedziałem, że teledysk Thriller miał uroczystą premierę i że był na niej min. Prince. Zabawny jest ten tekst, że po zapuszczeniu całości zaczęto krzyczeć bis! i jak chyba Landis powiedział, że nie ma co na bis puścić, to Eddie Murphy odkrzyknął: To puśćcie to raz jeszcze :).
Jest i zdjęcie, jak Michael czyta artykuł o fenomenie Purple Rain. Prince nagrywał już z sukcesem od kilku lat, ale po Thrillerze to on pierwszy wystrzelił też z wielkim sukcesem z właśnie tą płytą i filmem. Był pierwszym, który zyskał na tym, co Michael osiągnął w wymiarze promocji z albumem Thriller. To może tłumaczy ogromną popularność samego Prince'a, przy umiarkowanych wynikach sprzedaży na przestrzeni lat. Jedno takie zestawienie owocuje do dziś.
Wracając do samego Michaela i książki. Nie trudno się uśmiechnąć z sympatii do swojego idola, gdy się czyta, jak jest grzeczny, a i stanowczy w studio albo jak był spięty podczas sesji zdjęciowej przy tworzeniu okładki płyty i jak pojawił się tygrysek i Michael zaczął go oswajać, oswajając się samemu i jak pod koniec sesji byli już nierozłączni.
Czekam na książkę Swediena, no i czas wreszcie przyłożyć się do Magic And The Madness. Ktoś przeczytał Michael Jackson Conspiracy?
Wydłużone wersje Billie Jean i The Lady In My Life, które krążą w sieci, miały być wersjami albumowymi w koncepcji Michaela, czytam w Rolling Stone. Piosenki skrócono po to, by cała płyta zmieściła się w formacie analogowej.
O wydłużonej wersji BJ:
Michael skomponował BJ z dłuższym wstępem instrumentalnym, ale Quincy stwierdził, że jest za długa. Musisz skrócić to intro- powiedział. Ale to ma smaczek ("that's the jelly")- Michael na to- to powoduje, że ja tańczę. A kiedy Michael Jackson mówi tobie, że coś skłania go do tańca, cóż... Adwersarzom pozostaje tylko się zamknąć.
Szkoda, że na tej reedycji Thrillera nie wrócono do oryginalnego pomysłu. Oj, brakuje fanów Michaela w zarządzie Sony.
O wydłużonej wersji BJ:
Michael skomponował BJ z dłuższym wstępem instrumentalnym, ale Quincy stwierdził, że jest za długa. Musisz skrócić to intro- powiedział. Ale to ma smaczek ("that's the jelly")- Michael na to- to powoduje, że ja tańczę. A kiedy Michael Jackson mówi tobie, że coś skłania go do tańca, cóż... Adwersarzom pozostaje tylko się zamknąć.
Szkoda, że na tej reedycji Thrillera nie wrócono do oryginalnego pomysłu. Oj, brakuje fanów Michaela w zarządzie Sony.
Z wywiadu jakiego niedawno udzielił Steve Porcaro można dowiedzieć się, że piosenkę For All Time napisał.... 17 lat temu, co chyba ostatecznie zadaje kłam tezie o odpadzie z Thrillera. Muzyk opowiada także o kulisach powstawania Human Nature i współpracy z Quincym. Oprócz tego i wspomnień z czasów Toto słuchacze mają okazję zapaznać się z utworem Painting by numbers autorstwa Steve'a, który jak widać po linku, już niektórzy wiążą z Michaelem Jacksonem. Szkoda, że to raczej fantazja fanów bo te rewelacje nie mają potwierdzenia w wywiadzie.