WK MJPT - komentarze

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
doniu3

Post autor: doniu3 »

Lucasso pisze:"po dwóch miesiącach nie wydaje się płyty" ... ale "masz już propozycję nagranie"... No stary to żeś istna perełka w takim razie ... Sam mówisz, że nie umiesz jeszcze PORZĄDNIE ŚPIEWAĆ a już producenci się do ciebie zlatują? Wow. Naprawdę szacun ;) Z łaski swojej - mógłbyś mi powiedzieć co to za wytwórnia i jaki nakład gwarantują? Wiesz ... Mam paru znajomych, którzy mają głos itd ... I żeby cokolwiek nagrać w profesjonalnym studio (bez znajomości, mając do dyspozycji jedynie talent) musieli się czołgać przed producentami po kilka miesięcy ... Dla głupich 5 minut przed mikrofonem - a gwarancji na to, że się spodoba wcale nikt im nie dawał przecież! A ty już masz możliwość nagrywania płyt ... Poprostu raj dla domorosłych wokalistów - śpiewać, nie umierać ;)

Skoro sam już przyznałeś, że nie potrafisz jeszcze porządnie śpiewać, bo w końcu dopiero 2 miesiące się uczysz ... To na jaką cholerę tak siebie samego ciągle zachwalasz i się wykłócasz z innymi?

BTW - jeśli uważasz, że obecna polska branża muzyczna jest wysokiej klasy to życzę ci powodzenia ... Feel, Doda, Ich Troje i Gosia Andrzejewicz. To są "artyści" którzy obecnie brylują na polskich listach ... A co najdziwniejsze, każdy krytyk muzyczny i szanujący się dziennikarz uważa ich za artystów absolutnie tandetnych, bez większego talentu, mało ambitnych i nastawionych na komercję, których jedyną zaletą jest to, że potrafią się "sprzedać" w masowym społeczeństwie ...

no widzisz wiec jednak ludzie tandetni i krytykowani mogą zrobic kariere wiec jak widzisz nadaje sie

nagranie zaproponowal mi moj kumpel ktory otwiera w tym roku studio muzyczne on sam jest od 8 lat raperem i współpracuje z Doniem, Liberem, Ostr, i jeszcze wieloma innymi raperami wiec jak widzisz mam znajomosci
Michael Jackson is biggest
doniu3

Xander pisze:A co do Donia - wiedziałem odrazu że jesteś zwykłym prowokatorem - za daleko zabrnąłeś i teraz nie możesz z tego wyjść. Siedzisz w swych wyimaginowanym świecie... Słyszałem jak śpiewasz i płyty bym z tobą nie nagrał. Chyba ze na podwórkowym studio nagrań :)
Xander juz Ty sie nie boj o mnie ja wystartuje w tym konkursie
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

ej mamy tutaj komentować pomysł Xander'a a nie tworzyć kolejne kłótnie. Ej doniu3 wrzuć na luuz bo rzeczywiście - wyżej srasz niz dupe masz, jak to moja babcia mówi :] wiadomo, wiare w siebie trzeba mieć ale to co ty tutaj odwalasz to jest przesada... śpiewasz od 2 miesięcy czyli narazie uczysz sie dykcji i starasz sie nie "śpiewać" nosem :] ja nagrałam płytę (dla siebie) po roku dopiero i jeszcze nie jest taka żeby pokazywać ją komuś jeszcze oprócz rodzinie i najbliższym :) trzeba dobrych pare lat nauki żeby DOBRZE śpiewać pełnym głosem, czyli przeponą, a nie tak jak większość-stłumiony ledwo słyszalny głos. (oczywiście nie mówię że tak wszyscy, bo są tutaj tacy którzy mają NAPRAWDE talent, chociaż i tak trzeba zawsze coś podszlifować :))

Powodzenia WSZYSTKIM utalentowanym życzę :)
Obrazek
doniu3

ja tylko odpieram ataki ktore ida w moja strone bo mam swoja godnosc i nie pozwole sie obrazac
Mandey

Post autor: Mandey »

Nie chce mi się już tego czytać. Konkurs jeszcze nie wystartował a tu zenit co niektórzy osiągają. Umie śpiewać, nie umie? Okaże się w praniu. Opublikują nagrania to wybierzecie najlepszego. Zastanawiają mnie tylko komentarze tych którzy nie śpiewają. Zostawcie to sobie na później.
Jeśli rozmowa się nie uspokoi, zamknę temat do czasu konkursu.
Tak więc slow down moi mili.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

doniu3 pisze:ja tylko odpieram ataki ktore ida w moja strone bo mam swoja godnosc i nie pozwole sie obrazac
to sie nie nazywa teraz godność tylko za duże mniemanie o sobie :) dziwi Cię to że ludzie tak reagują na twoje odzywki w stylu:
doniu3 pisze:to sie przygotujcie na moj wspanialy wokal
no soraxon ale przesadzasz.... i nie ma sie co dziwić że inni reagują na to tak a nie i naczej...
Obrazek
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

Xander pisze:
hope pisze:Mam pytanie. Czy nagrania muszą być w mp3 ?
Mam nagranie video z koncertu, nie mogło by być ...
Niestety tylko w formacie mp3 lub wav :D Chyba ze uzyjesz jakiegoś konwertera i zrobisz z tego dźwięk. Tylko zeby był czytelny!
Dobrze, postaram się. Wokal jest bardzo dobrze słyszalny, boję się tylko, bo w paru miejscach zapomniałam tekstu z nerwów, a jest tu parę speców od angielskiego ... ;-)

A mógłbyś mi polecić jakiś konwerter ?
Używałam kiedyś jednego, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy...
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

doniu3 pisze:

no widzisz wiec jednak ludzie tandetni i krytykowani mogą zrobic kariere wiec jak widzisz nadaje sie
No tak, tylko jest różnica miedzy wokalistą a showmanem zarabiającym na muzyce ;) A wydawało mi się, że ktoś tutaj mówił o sobie jako o super piosenkarzu, a nie o jako maszynce do robienia kasy ;)
nagranie zaproponowal mi moj kumpel ktory otwiera w tym roku studio muzyczne on sam jest od 8 lat raperem i współpracuje z Doniem, Liberem, Ostr, i jeszcze wieloma innymi raperami wiec jak widzisz mam znajomosci
No to jak zakłada, a jeszcze nie założył ... To faktycznie jest producentem pełną gębą ;) To że ktoś zna Donia, Libera i Ostrego to niestety nie żaden wyczyn ... Bo panowie za każdym razem kiedy grają w jakimś mieście biorą sobie miejscowych na cover albo żeby rozgrzali publikę w międzyczasie ... Więc takich "współpracowników" Ostrego to ja też znam ;) Baaa ... znam nawet takich, którzy współpracowali z 50 centem (wprowadzali go na scene kiedy koncertował w Polsce ;) ).

Mandey możesz mnie zbanować na tydzień czy na ileś tam, bo tak z własnej woli nie zamierzam sobie odpuścić ;) Fakt, na śpiewaniu się nie znam kompletnie, mam jednak z grubsza jakieś obycie w muzycznym świecie i pewne doświadczenia jeśli chodzi o branżę recenzyjną i aż mnie poprostu nosi, kiedy widzę kogoś tak egocentrycznego, który na domiar wszystkiego raczkuje dopiero jeśli chodzi o wokal a zachowuje się jak świeży zdobywca WMA w kategorii "debiut roku" ;)

No cóż doniu3... Z każdą twoją wypowiedzią jestem co raz bardziej przekonany, że jesteś prowokatorem wyznającym słynną dewizę (praktykowaną między innymi przed Dodę właśnie ;) ) "nie ważne jak, ważne że o mnie mówią" ;) Mam nadzieję, że się nie mylę, bo choć z chęcią dalej podysktuje, to przykro by było patrzeć na to iż tacy ludzie NAPRAWDĘ istnieją ...
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Lucasso pisze:Mandey możesz mnie zbanować na tydzień czy na ileś tam, bo tak z własnej woli nie zamierzam sobie odpuścić ;) Fakt, na śpiewaniu się nie znam kompletnie, mam jednak z grubsza jakieś obycie w muzycznym świecie i pewne doświadczenia jeśli chodzi o branżę recenzyjną i aż mnie poprostu nosi, kiedy widzę kogoś tak egocentrycznego, który na domiar wszystkiego raczkuje dopiero jeśli chodzi o wokal a zachowuje się jak świeży zdobywca WMA w kategorii "debiut roku" ;)
Ja tak się nie znasz na śpiewaniu to po co się wypowiadasz? ;o)
Prosiłem byście wstrzymali się z komentarzami do czasu konkursu.
Nie każdy się nagrał w porządnej jakości. Gdybyś miał pewne doświadczenia jak to nazwałeś w "branży muzycznej" to zignorowałbyś temat i w ogóle się nie wypowiadał, bo tak robią recenzenci którzy nie zawracają sobie głowy nieciekawymi talentami (jak to w twoim mniemaniu ma się do doniu3). Jeśli nie chcesz sobie odpuścić z własnej woli to następnym razem ostrzeżenie Cię ostudzi. A z tego co na razie widzę to też lubisz być w kręgu zainteresowań. Zostaw chłopaka w spokoju do konkursu. Tyle z mojej strony.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

To, że na śpiewaniu się nie znam - w sensie, że śpiewać nie potrafię, to wiem jednak o co w tym wszystkim chodzi itp itd.

Ok do konkursu odpuszczę, ale jeśli po tym wszystkim dalej będzie się wymądrzał to sobie poużywam na nim jak najbardziej :)

BTW - doświadczenia i pisanie recenzji dla jakichś tam portali mniej lub bardziej poważnych nie robi ze mnie recenzenta z krwi i kości, więc "mogę" sobie pozwolić niekiedy na takie małe tyrrady :D

Panowie modzi - post do skasowania! ;)
Moderator >>> Post zostanie... będzie dowód że obiecałeś do konkursu nie krytykować :-)
Ostatnio zmieniony pn, 05 sty 2009, 19:33 przez Lucasso, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Mogę przekonwertować każdy format pliku niezgodny z wymogami konkursu oraz wyodrębnić sam dźwięk z pliku video. Plik będę odsyłał nadawcy, nie Xanderowi, by sam nadawca mógł określić, czy na 100% chce ten plik podać do konkursu ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

hubertous, dziękuje bardzo. To by mi bardzo pomogło. W najbliższym czasie jeżeli się zgodzisz, wyślę Ci nagranie video. Tylko podaj maila na PW. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

hubertous pisze:Mogę przekonwertować każdy format pliku niezgodny z wymogami konkursu oraz wyodrębnić sam dźwięk z pliku video. Plik będę odsyłał nadawcy, nie Xanderowi, by sam nadawca mógł określić, czy na 100% chce ten plik podać do konkursu ;-)
Okej niechaj tak będzie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Pojawiła się prośba o przesunięcie konkursu na 31 stycznia - nie wiem czy to dobry pomysł. A wymyślił go Doniu który ma grypę. Co wy na to?

Nie wiem czy to was nie rozczaruje - być może już się nastawiliście... i jesteście w trakcie przygotowań. Wypowiedzcie się...
Obrazek
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

Zdecydowanie wolę termin wcześniejszy...
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
ODPOWIEDZ