Michael Jackson - King of Pop (2008)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Czy zamierzasz kupić kolejną składankę Michaela?

Tak, niezależnie co się na niej znajdzie
49
42%
Tak, o ile pojawią się na niej utwory mniej znane lub ciężej dostępne (np. "Got the Hots" czy "Say say say")
51
43%
Nie! Nigdy! W życiu! Nie dam się!
18
15%

Liczba głosów: 118

Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

zu pisze:TDCAU zostalo, przepraszam, wybebeszone. Zacytuję:
(Prosimy o nieprzecieranie okularów.)
"Sue me, sue me, everybody do me. Kick me, kick me, don't you black or white me".
To nie jest tegoroczny wynalazek. Taka trywialna cenzura TDCAU była na którymś z singli.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Mandey

Post autor: Mandey »

give in to me pisze:1. Album Version #1 – 3:38 - This "classic" version was only released on initial runs of the LP record, and replaced by Version #2 (Remix) on later LP pressings and on all CD editions.
2. Album Version #2 (Remix) – 3:38 - Some instruments are mixed differently. Hand claps & finger-snaps were added to the choruses.
O proszę! Jakże nieuważnie czytałem na wikipedii. Dzięki za info. "Rock With You" inaczej i wydaje mi się piękniej podane jest dźwiękowo na "Greatest Video Hits DVD" mixowane w 5.1. Tam mam wrażenie że partia skrzypiec brzmi inaczej a i pstrykanie palcami jest. Ale to tylko może moje wrażenie. Pozostaje czekać na "Kopa" z Francji on rozwieje nasze wątpliwości.
Kaem pisze:To nie jest tegoroczny wynalazek. Taka trywialna cenzura TDCAU była na którymś z singli.
Tak. Ja mam tak na tym poniżej. Ten z niebieskim napisem (chyba wersja dla UK) zawierał zamiast niecenzuralnych słów, efekty specjalne w postaci dziwacznych dźwięków. Z tego co wiem to cały album "HIStory" jest teraz już tłoczony z ocenzurowaną wersją. Szczęśliwcami są Ci co posiadają CD z 1995 roku. ;-)

Obrazek
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Dostałem dziś takiego oto, wesołego maila:

czesc

ja mam sprzedanie michael jackson ze płytę niemckie KOP 2 cd -150,-

ja mam sprzedanie michael jackson ze visionary -20 dvd & cd - pudelko

300,-

pozdrawiam

To tak, dla rozładowania atmosfery;)
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Speed Demon pisze:Dostałem dziś takiego oto, wesołego maila:
..ja też kilka razy już dostałem tego typu maila.
Ciekawe kto tak spamuje :-/
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

oo, ja dostałem ofertę niemieckiego KOP 150zł i ABC (jackson 5) 35zł
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Świetnie! Płytka (lub płytki - w końcu 2CD) ma niezłe branie w porównaniu do Thriller 25th Anniversary ;-) Oby tak dalej. A wiadomo coś jak sytuacja ze sprzedażą wygląda w innych krajach?
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Za te wszystkie składaki w ostatnich latach i ich sprzedaż przydałby się jakiś ukłon w kierunku fanów. Może koncert unplugged wreszcie? Jak lepiej można przypomnieć się światu, jak nie w taki sposób? A przecież kolega ma głos jak dzwon. Ja wiem, że Michaelowi byłoby ciężko usiedzieć na tyłku, a jeszcze trudniej śpiewać w klubie na 600 osób, ale król to król, wyzwań się nie boi.
Już nawet setlisty bym się nie czepiał. On potrafi mieć takie cudowne pomysły, jak np. I'll Be There na fortepian w reklamie Pepsi czy The Way You Make Me Feel a'la Frank Sinatra na Grammys. Wyobrażacie sobie co by się działo, jakby zaryczał na żywo w Stranger In Moscow, w ostatnich taktach...? Byłby zbiorowy orgazm. Widowni pewnie by nałożono przezornie taśmę na usta. Albo chociaż maski chirurgiczne.

Wciąż nie umiem pojąć, że przy pomocy tak prostych gestów mógłby mieć całą branżę i odbiorców u swoich stóp, a on tego nie robi. Jasne, prościej założyć marynarkę z cekinami i się poślizgać. :ziew:
To tak propos ostatniego zestawienia najlepszych głosów w historii wg Rolling Stone.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Obrazek

Mam Mam Mam !!!! :D
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Dorwałem dziś przypadkiem wersję "Rock With You (Original LP Version)" z francuskiej edycji, która ma się różnić od znanej nam powszechnie wersji jak wspominaliśmy wcześniej... No i się różni.
Posłuchać można >>> tutaj.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Tak z ciekawości... Czy King Of Pop leży w waszych miastach na półkach? W Poznaniu od dłuższego czasu ani w Empiku ani w Mediaku nie widzę tej płyty i tak się zastanawiam co jest? Nie zamawiają? skończył się przydział na Polskę czy tak się rozchodzi :-)
thewiz

Post autor: thewiz »

Ja ta plyte widzialam w Warszawie doslownie wszedzie. Empiki, Saturny, Media Markty i cała reszta tonęła w KOPach. W Elblągu też ja widziałam w Empiku. T., dlaczego pytasz? Czyżbyś zamierzał kupić? Wpadaj wtedy do W-w, tu zakupy będziesz miał udane. Nawet Thrillera 25th Anniversary DeLuxe jeszcze mają na półkach. Przez chwilę nawet chciałam sie skusić, odezwała się we mnie dawna kolekcjonerka. Dostała jednak ostro po głowie od rozumu :wariat: . Anyways, W-wa czeka :smiech:
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

thewiz pisze:Ja ta plyte widzialam w Warszawie doslownie wszedzie. Empiki, Saturny, Media Markty i cała reszta tonęła w KOPach. W Elblągu też ja widziałam w Empiku. T., dlaczego pytasz? Czyżbyś zamierzał kupić? Wpadaj wtedy do W-w, tu zakupy będziesz miał udane. Nawet Thrillera 25th Anniversary DeLuxe jeszcze mają na półkach. Przez chwilę nawet chciałam sie skusić, odezwała się we mnie dawna kolekcjonerka. Dostała jednak ostro po głowie od rozumu :wariat: . Anyways, W-wa czeka :smiech:
Kochana ja kupiłem w pierwszym dniu premiery.
A mówią że człowiek na starość mądrzeje.

A w Warszawie teraz jestem co miesiąc ale ze spacerami po stolicy czekam do wiosny bo dla mnie za zimno jest na tych kresach i ograniczam się do kicania między samochodem a hotelem. No chyba że sobie kalesony kupie.

A co do Media Markt to ta firma nie jest zarządzana centralnie, tam każda hala sama sobie rządzi i negocjuje stąd w jednym Media Michael jest na półkach a w drugim go nie ma

P.S.
Przepraszam za prywatę.
ODPOWIEDZ