No i przesłuchałam....
Dziewczyno, uwzięłaś się, no....!
Tak chciałam usłyszeć Twoje wykończenia dołów, a tu nic- same góry!
Na dołach wyłączałaś mikrofon, czy jak?
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Bardzo nie podoba mi się to, że tak dokładnie kopiujesz Michaela, brak własnej inwencji. W tych samych momentach ściszasz głos, robisz te same oddechy, tworzysz identyczne napięcia, nawet fragment "mówiony" jest w tym samym miejscu.
I na przyszłość, wyłącz GG podczas nagrywania piosenki
polishblacksoul pisze:I na przyszłość, wyłącz GG podczas nagrywania piosenki
No tak. xD
A co do kopiowania. To pewnego rodzaju - odruch.
Na prawdę.
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Super! :) Niektóre fragmenty warto lepiej oćwiczyć, bo czasem były boki, ale generalnie OK. Skąd podkład do "Rock with You"? Ktoś Ci zrobił, czy dobry Midi File?
Co do wspomnianej wcześniej tematyki niskiego głosu i niemożności śpiewania wysokich piosenek, to zawsze istnieje możliwość przetransponowania całej aranżacji o parę półtonów w dol i powinno być łatwiej.
Kopiowanie Michaela mi nie przeszkadza. Sam robię repliki Jeana Michela Jarrea (poszukajcie chrisbern na YouTube) i znam zarzuty "po co kopiować?". Tworzę tez przede wszystkim własną muzykę i tam jest wszystko moje, a kopiowanie to tez trudna i ciekawa sztuka.
Ocena? 8 +/- 1, bo w różnych piosenkach jest różnie. Jak jest nagle za duży interwal, to czasem nie trafiasz. Albo jak trzeba gęściej zaśpiewać. Ale są to rzeczy do oćwiczenia.
Moja drobna sugestia, staraj sie spiewac na tzw. "wyziewie", kiedy spiewasz wysokie tony brzmisz jak bys bala sie do konca je dociagnac, staraj sie kontrolowac końcowki, gdyz takze uciekaja, gdy zaczynasz modulowac glosem robisz nieladne "podjazdy" (nie umiem tego inaczej wytlumaczyc) i przede wszystkim zatrzymuj w sobie powietrze, robiac polwdechy mozesz sie zaksztusic,pozatym bardzo latwo czlowiek sie meczy :)
Bardzo mi krytyka odpowiada..
Na prawdę.
Dziękuję za przedstawienie swojej opinii..
OoOOoo... Paula. Witam ;)
Dziękuję za pozytywny komentarz :)
Pozdrawiam.
Bardzo ładne te wykonania, tylko powiedz mi Michaelka, w jaki sposób to robisz, że słychać, twój głos jakbyś go nagrywała w studio? Przynajmniej w "Why". Taki zlany z muzyką? ja próbowałem śpiewać z Audacity ale jakoś to nie wychodziło za dobrze, mówiąc delikatnie.