"Ukryte zdania" w piosenkach MJ

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

tancerz

"Ukryte zdania" w piosenkach MJ

Post by tancerz »

Witam:-) jestem tu nowy mam niespełna jeden dzien życia na forum ;).Chciałem poruszyc Kwestie "ukrytych zdań " :wariat: W piosenkach Michaela. Juz wiele razy wyznawcy Jehowy i inne niezbyt dobrze mi znane religie :rocky: obwiniały MJ za te niby jego ukryte słowa w piosenkach.Np. W piosence Beat it ,Gdy sie ja puści od końca słychać ponoć słowa "Głęboko wierzę ze był wtedy we mnie diabeł " i takie tam :wariat:.Boże :-/ glupija czego to ludzie nie wymyślą aby tylko zrobiło sie o nich głośno ;-) heheh.Ja mam dla WAS ciekawostke ;-).Pewnie uznacie mnie za szaleńca ale ja tez słysze jakies głosy heheh a mianowicie w piosence Threatened w 4:41(poprawka 3:17 MJowitek mnie poprawiła ;-) ) minucie słychac niby po polsku słowa" jak sie czujesz" a zaraz potem " ja Ci dam" .Prosze wysłuchajcie ten fragment i powiedzcie mi czy tylko mi sie wydaje ze tam cos słychac :knuje: ? hehe :wariat: zapewne tak jakos mi sie kojarzy ten bełkot tego pana co tam mówi w oddali grubym głosem ;) i tworzą sie takie zdania .Ale... ;-) Posłuchajcie ;-).A jak nic nie usłyszycie to mozecie mnie nazwać szarlatanem :wariat: Pozdrawiam wszystkich fanów :-).Jestescie THE BEST ;-).Tak samo jak nasz Idol :mj:
Last edited by tancerz on Mon, 25 Jul 2005, 19:12, edited 3 times in total.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Buszmen

Post by Buszmen »

Faktycznie! Brzmią jak mówisz! :nerwy:
Co do pierwszego jednak jestem pewien, że chodzi o "You should feel", ale drugie....nie mam pojęcia. :wariat:
Fanka MJ

Post by Fanka MJ »

Właśnie wsłuchałam się w słowa tej piosenki, i zgadzam się w 50% z tancerzem. Najpierw wg mnie dokładnie słychać You should feel,ale potem.... potem baardzo wyraznie JA CI DAM :-o Wydaje się nieprawdopodobne, ale tak chyba jest :knuje:
Image

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
guruFARMI

Post by guruFARMI »

:smiech: ano słychać hahaha
śmiać mi sie z tego chce :)

w różnych piosenkach tak sie tydaje ze cos niby po polsku :D

lol
I promise you, the best is yet to come
Image
Fanka MJ

Post by Fanka MJ »

moze i się tylko wydaje,ale coś baardzo wyraznie się wydaje :knuje: ,hmm sama nie wiem
Image

dzina

Post by dzina »

Rzeczywiście słychać "ja ci dam" :smiech: z 10 razy słuchałam tego fragmentu zanim usłyszałam, chyba mam cos z uszami nie tak! ;-) W sumie to w innych kawałkach też słychać dziwne słowa. Jak ja byłam mała i jeszcze nie znałam angielskiego to zawsze słyszałam „sram” w piosence „Dirty Diana”, dokładnie w minucie 3.11 właśnie sobie teraz włączyłam ten kawałek i dalej to słyszę albo mi się już tylko wydaje że słyszę! glupija Co do "Smooth Criminal" to tam był chyba jakiś „łokieć” a w rzeczywistości to „Annie are you ok"
tancerz

Post by tancerz »

dzina wrote: Jak ja byłam mała i jeszcze nie znałam angielskiego to zawsze słyszałam „sram” w piosence „Dirty Diana”, dokładnie w minucie 3.11 "
:smiech: Rzeczywiście jak dobrze sie przysłuchac słychac to słowo :smiech: SRAM :smiech: HAHAH
Oj Mike nieładnie tak spiewac heh :diabel: może zamiast tego słowa lepiej pasuje hmmm wypróżniam sie :smiech: heh A moze Mike reklamował tam żarówki oSRAM :knuje: .Kto wie ;-).
Kto z was jeszcze słyszy jakies głosy w Piosenkach MJ ;-)??? Proponuje ogłosic konkurs na najdziwniejsze słowa bądz zdania ukryte w piosenkach MJ .
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Fanka MJ

Post by Fanka MJ »

Heh no to moze moje skojarzenie: w piosence Smooth Criminal gdy jeszcze nie znałam jej słów, słyszałam w refrenie zamiast Annie are you ok? - Danny are you walking? :hahaha: jak narazie tyle mi sie przypomniało ;-)
Image

kaem

Post by kaem »

dzina wrote:Rzeczywiście słychać "ja ci dam" :smiech: z 10 razy słuchałam tego fragmentu zanim usłyszałam, chyba mam cos z uszami nie tak! ;-) W sumie to w innych kawałkach też słychać dziwne słowa. Jak ja byłam mała i jeszcze nie znałam angielskiego to zawsze słyszałam „sram” w piosence „Dirty Diana”, dokładnie w minucie 3.11 właśnie sobie teraz włączyłam ten kawałek i dalej to słyszę albo mi się już tylko wydaje że słyszę! glupija Co do "Smooth Criminal" to tam był chyba jakiś „łokieć” a w rzeczywistości to „Annie are you ok"

Teraz już jest oczywistym, że Michael jest z Koluszek. I żadne vitiligo, tylko słowiańska krew!
Annie ar ju łokieć? Ar ju łokieć Annie? :smiech:
Ja wyłapałem lata temu coś takiego na płycie "Triumph", mając ją jeszcze po staremu przegrywaną na kasecie. W utworze Wondering Who, pomiędzy 1:35 a 1:37 i później jeszcze wielokrotnie słychać wyraźnie za wolno za szybko. A w książeczce będą mi chrzanić, że śpiewają stop holding on, start being strong :rocky:
:smiech:
dzina

Post by dzina »

Też słyszę „za wolno za szybko” ..hiihii chyba trzeba złożyć reklamację do producentów albo już najlepiej do samych autorów i wykonawców...oni chyba sami nie wiedzą co śpiewają i w jakim języku... :smiech:
kaem wrote: Teraz już jest oczywistym, że Michael jest z Koluszek. I żadne vitiligo, tylko słowiańska krew!
Tylko że w „Wondering Who” to mi raczej zalatuje gwarą polską...;-)

Aha jeszcze przypomniało mi się słowo „klozet” w piosence „in the closet”, no cóż w tym przypadku rzeczywiście wyraz closet wymawia się prawie jak nasze polskie słowo klozet ale najbardziej poprawna wymowa to raczej „klozyt”.
Willy

Re: "Ukryte Zdania"w piosenkach MJ

Post by Willy »

tancerz wrote:mianowicie w piosence Threatened w 4:41(poprawka 3:17 MJowitek mnie poprawiła ;-) ) minucie słychac niby po polsku słowa" jak sie czujesz" a zaraz potem " ja Ci dam" .
Faktycznie! Ale w życiu sam bym tego nie usłyszał. Może to jakaś klątwa, kto to usłyszy za 7 dni zaginie w niewyjaśnionych okolicznościach....... :nerwy:
Fanka MJ

Post by Fanka MJ »

Heh no doobra, najpierw jako pierwsze słyszałam tylko You should feel, a teraz jak sobie właczyłam ta piosenke to słysze bardzo wyraznie : jak się czujesz i Ja ci dam :nerwy: Ta piosenka zaczyna mnie troche przerazac :nerwy: Dziwnie się czuję jak ją teraz słucham...
Image

Tancerka

Post by Tancerka »

Hmm, to wszystko o czym tu mowa, przyprawiło mnie o dziwne wspomnienie; otórz gdy byłam małym dzieckiem - nie znając języka angielskiego (bo cóż, w tamtych czasach nie było tak jak dziś - że już 5, a nawet dwu letnie dzieciaki uczą się jezyków obcych - ale mniejsza o to ;-) ),
- pewnie powiecie, że mam totalnie nienormalny słuch - ale myślałam, że w Smooth Criminal, Michael śpiewa coś w stylu:
"Czirli Birli Buki, czirli birli buki, birli buki jeri"...
czyli niejakie: ''Annie are you ok. ..."

Czasami zaskakuję samą siebie :wariat:
Ooo, You make me live now, Michael...
Yana

Post by Yana »

Fanka MJ wrote: a teraz jak sobie właczyłam ta piosenke to słysze bardzo wyraznie : jak się czujesz i Ja ci dam :nerwy: Ta piosenka zaczyna mnie troche przerazac :nerwy: Dziwnie się czuję jak ją teraz słucham...
Dla mnie ten fragment wygląda tylko podobnie do polskich słów.
Michael is the best !!!
mrpiter

Post by mrpiter »

OK OK...wyluzujcie. Myśle, że to nie żadna klątwa.... Jak posłuchać to rzeczywiście może to brzmieć jak "Jak się czujesz" i "Ja Ci dam" ale już po zaledwie 6 czy 7 przesłuchaniu ja wyraźnie słysze "You should feel" a potem "threatened by me".... Takie jest moje zdanie i jestem go pewny w 99,9% więc możecie spać spokojnie. Wam oraz (ewentualnie) Waszym dzieciom nic nie grozi nenene
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Post Reply