Depeche Mode
Tak na szybko o nowej płycie DM, której premiera za dwa tygodnie. Sounds Of The Universe przerobiłem dwa razy. Raz na kompie, a później zgrałem na CD i odsłuchałem na sprzęcie w pokoju. Singiel Wrong, który ją zwiastował mnie przeraził. Od czasu premiery za nic do mnie nie przemówił... ale cały album jest ciekawy. Takie wczesne DM z domieszką Songs Of Faith And Devotion, jest kilka naprawdę przednich kompozycji jak Hole To Feed, In Sympathy, Peace czy śpiewane przez Martina Gore'a (jedyna kompozycja na krążku) Jezebel
Płyty na miarę Violatora czy wspomnianej SOFAD nie ma, ale nie jest tragicznie. Słuchał ktoś? Jakie wrażenia?
Okładka albumu.

Płyty na miarę Violatora czy wspomnianej SOFAD nie ma, ale nie jest tragicznie. Słuchał ktoś? Jakie wrażenia?
Okładka albumu.

Ostatnio zmieniony pn, 30 mar 2009, 23:13 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- dangerous_girl
mnie też....jeszcze na dokładkę ten teledysk....Mandey pisze:Singiel Wrong, który ją zwiastował mnie przeraził.

"Hole To Feed" to kawałek, który od razu po pierwszych dźwiękach mi się spodobałMandey pisze:jest kilka naprawdę przednich kompozycji jak Hole To Feed, In Sympathy, Peace

do wymienionych przez Mandey'a utworów ( z wyjątkiem "Jezebel" gdyż wolę jednak głos Dave'a

generalnie płyta jednak jak na moje odczucia średnia, dominuje na niej pewien, że tak to nazwę...mroczny klimat (dość charakterystyczny dla ostatnich płyt Depeche Mode...choć np. na "Playing The Angel" dający lepszy efekt i bardziej mnie przekonujący) do którego wciąż jeszcze nie mogę się przyzwyczaić (generalnie preferuję radośniejszą muzykę

no ale to w końcu Depeche Mode, oni zawsze mieli swóje charakterystyczne brzmienie.....

EDIT:
po ponownym przesłuchaniu płyty stwierdzam że przy każdym kolejnym odsłuchaniu staje się ona coraz milsza dla ucha, wczoraj np. nie podobała mi się jakaś połowa płyty, dziś są to jedynie 2 kawałki, w tym "Wrong" rzecz jasna, ta muzyka i słowa źle wpływają na moją psychikę

- Dirty_Diana_
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
W najnowszym numerze magazynu FILM ukazał się artykuł dotyczący najnowszego albumu Depeszów:

Zdjęcie otwiera się w bardzo dużym rozmiarze! :P
Przesłuchałam, spodobał mi się,ale nie zachwycił. Całość za bardzo naładowana elektroniką i po pewnym czasie męczy.
Gahan jak zwykle w świetnej formie, jednak kompozycje są nieco zbyt smutne, mroczne i lekko dołujące.
Album dobry dla fanów zespołu,ale osoby nie znające ich twórczości może zniechęcić.
Życzę Dave'owi szybkiego powrotu do zdrowia.Jeszcze za wcześnie,żeby zabrakło tak znakomitego artysty w świecie muzyki.

Zdjęcie otwiera się w bardzo dużym rozmiarze! :P
Przesłuchałam, spodobał mi się,ale nie zachwycił. Całość za bardzo naładowana elektroniką i po pewnym czasie męczy.
Gahan jak zwykle w świetnej formie, jednak kompozycje są nieco zbyt smutne, mroczne i lekko dołujące.
Album dobry dla fanów zespołu,ale osoby nie znające ich twórczości może zniechęcić.
Życzę Dave'owi szybkiego powrotu do zdrowia.Jeszcze za wcześnie,żeby zabrakło tak znakomitego artysty w świecie muzyki.
Informacja od LIVE NATION!
Depeche Mode na dwóch koncertach w Polsce!
Live Nation z przyjemnoscia informuje, iz na trasie Depeche Mode Tour of The Universe ponownie pojawila sie Polska! Koncerty Depeche Mode w naszym kraju odbeda sie 10 i 11 lutego 2010 w Hali Arena w Lodzi.
Po komplikacjach zwiazanych z choroba Dave’a Gahana i odwolanym koncercie na Stadionie Gwardii zespól, ku radosci licznej grupy polskich fanów, postanowil zagrac w Polsce az dwukrotnie.
Tour of the Universe promujaca najnowszy album Depeche Mode zatytulowany Sounds of the Universe to jedna z najwiekszych i najbardziej spektakularnych tras koncertowych, a wlasnie ogloszone lutowe koncerty z pewnoscia mozna okreslic mianem najbardziej oczekiwanych.
Bilety na oba koncerty w cenach 176 zl, 187 zl i 550 zl w sprzedazy juz od 4 sierpnia (wtorek) od godziny 00:01 poprzez strony LiveNation.pl oraz Eventim.pl, a od godziny 9.00 dostepne beda równiez w punktach sprzedazy sieci Eventim (lista punktów dostepna na eventim.pl).
Depeche Mode na dwóch koncertach w Polsce!
Live Nation z przyjemnoscia informuje, iz na trasie Depeche Mode Tour of The Universe ponownie pojawila sie Polska! Koncerty Depeche Mode w naszym kraju odbeda sie 10 i 11 lutego 2010 w Hali Arena w Lodzi.
Po komplikacjach zwiazanych z choroba Dave’a Gahana i odwolanym koncercie na Stadionie Gwardii zespól, ku radosci licznej grupy polskich fanów, postanowil zagrac w Polsce az dwukrotnie.
Tour of the Universe promujaca najnowszy album Depeche Mode zatytulowany Sounds of the Universe to jedna z najwiekszych i najbardziej spektakularnych tras koncertowych, a wlasnie ogloszone lutowe koncerty z pewnoscia mozna okreslic mianem najbardziej oczekiwanych.
Bilety na oba koncerty w cenach 176 zl, 187 zl i 550 zl w sprzedazy juz od 4 sierpnia (wtorek) od godziny 00:01 poprzez strony LiveNation.pl oraz Eventim.pl, a od godziny 9.00 dostepne beda równiez w punktach sprzedazy sieci Eventim (lista punktów dostepna na eventim.pl).
- DirtyDiana94