"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Czasami jest opcja odbioru biletu w kasie w dzień koncertu. dla osób z poza UK to lepsze rozwiązanie, bo idą z wydrukiem potwierdzenia zakupu oraz karta kredytowa, którą płacili za bilet i w kasie dostają swój bilet. wtedy ma się pewność,ze poczta nie zgubi biletu etc. trzeba tylko sprawdzić,czy jest taka opcja wydruku przy zamawianiu i odbioru w kasie w dniu koncertu.A czy wiecie coś może o sprzedaży tam na miejscu w Londynie???
Czy bilet można kupic osobiście czy tylko drogą internetową?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Powtórzę coś, co napisałam w innym temacie oraz komentarz Shulamitki. Pytanie, na które każdy ma sobie odpowiedzieć sam, a je szczerze przyznam, że mam bardzo mieszane uczucia...
Zastanawiam się też, czy dobrym pomysłem jest kupowanie przez nas więcej biletów niż potrzebujemy, po to, by nie pozwolić tym pijawom z ebaya sprzedawać ich potem po kosmicznych cenach, za to odsprzedać na przykład komuś, kogo znamy (na przykład z tego forum ;D) po tej samej cenie, za jaką kupiliśmy, żeby na nikim nie żerować...?
Stranger jestem za. W ogóle tak naprawdę to, ze zostaliśmy wpędzeni w machinę medialno-zarobkową nie znaczy, że sami musimy się tak zachowywać... Takie sytuacje rodzą napięcia, rozpychanie się łokciami i chęć zdobycia czegoś za wszelką cenę - robimy się nieludzcy e I to tylko dlatego, że komuś chciało się zrobić małe piekiełko dla fanów, jak to opisał w jednym z postów kaem... Niech doświadczeni pomagają niedoświadczonym (chociażby dobrymi radami w dziale BILETY ) i starajmy się, aby jak najwięcej osób z MJPT pojechało - może w ten sposób teoretycznie ograniczymy swoje szanse (bo im więcej osób zamówi, tym mniej miejsca), ale przecież i tak na pewno uda się minimalnej ilości osób, a przynajmniej będziemy mieć czyste sumienie...
- polishblacksoul
Czy ktoś wie, jak można skutecznie zwiększyć swoje szanse na dostanie biletu...?
Wiem, że to dość głupie pytanie, ale naprawdę zaczynam obawiać się coraz bardziej, że może się nie udać... Gdyby ktoś miał jakieś sprawdzone metody, proszę pisać, tu bądź na priv
Wiem, że to dość głupie pytanie, ale naprawdę zaczynam obawiać się coraz bardziej, że może się nie udać... Gdyby ktoś miał jakieś sprawdzone metody, proszę pisać, tu bądź na priv
> > > Po prostu dobra muzyka
- brzoskwinka
podnoszę:)paty092 pisze:ja również czytałam że mają być bilety dla VIPów, czy wiecie może coś więcej na temat biletów i ich sprzedaży, prosze odpowiadajcie to ważne
bo to w sumie ważne, w necie pełno jest informacji o biletach dla vipów a na stronie O2 są podane ceny 75, 65 i 50 ale to chyba nie za miejsca dla vipów?
Bilety VIP na Madonne kosztowały 1100 zł, natomiast te pod sceną tzw Golden Circle 400, tyle samo na trybuny, a na płytę 220.
Natomiast sama sprzedaż biletów to był istny koszmar, a chodziło tu tylko o polską widownię!!!
Sprzedaż rozpoczęła się o godz. 0.01 - 300 osób na sekundę chciało kupić bilet, więc wiele osób najpierw zostało przekierowanych do tzw poczekalni, zostając tam nawet do 2 godz!!! Jeśli już komuś się udało wrzucić bilet do koszyka to często wracał do poczekalni, a wtedy wygasała ważność transakcji bo bilet trzeba kupić w ciągu 22 minut (nie chodzi tu o samą płatność). Decyduje więc szybkość łącza internetowego, miejsce z którego się kupuje bilet, a przede wszystkim trochę szczęścia.
W Polsce o bilety na Madonnę w pierwszych godzinach walczyło kilkadziesiąt tyś. osób i to była prawdziwa masakra przede wszystkim pod względem organizacyjnym zgotowana wspólnie przez Live Nation i Eventim.
Sam w niej uczestniczyłem, więc mam spore obawy co będzie się działo, kiedy biletów na MJa jest mniej , a chętnych o wiele razy więcej....
Natomiast sama sprzedaż biletów to był istny koszmar, a chodziło tu tylko o polską widownię!!!
Sprzedaż rozpoczęła się o godz. 0.01 - 300 osób na sekundę chciało kupić bilet, więc wiele osób najpierw zostało przekierowanych do tzw poczekalni, zostając tam nawet do 2 godz!!! Jeśli już komuś się udało wrzucić bilet do koszyka to często wracał do poczekalni, a wtedy wygasała ważność transakcji bo bilet trzeba kupić w ciągu 22 minut (nie chodzi tu o samą płatność). Decyduje więc szybkość łącza internetowego, miejsce z którego się kupuje bilet, a przede wszystkim trochę szczęścia.
W Polsce o bilety na Madonnę w pierwszych godzinach walczyło kilkadziesiąt tyś. osób i to była prawdziwa masakra przede wszystkim pod względem organizacyjnym zgotowana wspólnie przez Live Nation i Eventim.
Sam w niej uczestniczyłem, więc mam spore obawy co będzie się działo, kiedy biletów na MJa jest mniej , a chętnych o wiele razy więcej....
W jednym z tematów jest pokazany plan tej Areny i chciałam zapytać, jak myślicie ( a może wiecie?) które to będą miejsca za 50 funtów ? Chciałam kupić (tzn spróbować) na sektor boczny (najlepiej ten z kolorem niebieskim- 101), bo stać to mi się raczej nie będzie chciało 'pod sceną' tym bardziej że to koncert króla i zgniotą mnie bardziej niż na innych koncertach na których byłam...
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
ale z drugiej strony, jak scena będzie taka wysoka jak np. na history tour toż to ledwo coś widać ! jak ja byłam na koncertach i nawet kiedy stałam w 4 rzędzie to mi wszyscy zasłaniali. taki urok 160 cm chyba :P
przynajmniej nie będzie pogo xD
przynajmniej nie będzie pogo xD
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
- brzoskwinka
Around 350,000 people have registered for the chance to buy tickets to Michael Jackson's London concerts, the promoters have said.
The singer has said he will do 10 concerts at the 20,000 capacity O2 Arena in Greenwich, south London.
With more people registering than the venue can hold, some fans are bound to miss out but promoters say they will be first on the list if more gigs are announced.
Fans who get through the registration process will be sent an email on Tuesday with a code allowing them to log on to a website to buy tickets.
Reports have suggested that Jackson will put on more shows despite proclaiming the O2 shows would be his London curtain call.
A spokeswoman for promoter AEG Live said: "Nothing has been confirmed yet but those people who miss out this time will be the first to hear if there are any announcements."
Sunday night will see the hype surrounding the concerts continue as the entire advert break during Dancing On Ice on ITV1 is devoted to Jackson.
A three-and-a-half minute video showcasing his performances over the years will be shown at 9.30pm.
Concert organisers said Jackson would be the first artist to take over an entire ad break.
Tickets for the concerts, costing between £50 and £75, go on sale at 7am on Friday.
The o2 site is only for people in UK so wont work if your not!!
źródło: MJJC
350.000 osób zarejestrowało się (na mjlive), aby zdobyć szansę na zakup biletu na koncerty MJa w Londynie.
Ponieważ liczba zarejestrowanych przewyższa łączna liczbę miejsc, niektórzy fani nie będą mogli uczestniczyć w koncertach, jednak organizatorzy zapewniają, że będą oni pierwsi na liście, jeżeli zorganizowane będą kolejne koncerty.
Fani, którzy przeszli przez rejestrację, we wtorek otrzymają email z kodem uprawniającym ich do zalogowania się na stronie i zakupu biletów.
Wg doniesień Jackson będzie stawiał na większą liczbę koncertów niż te ogłoszone w O2, jako ostatnie.
Przedstawiciel AEG Live powiedział: "Nie jest to jeszcze potwierdzone, ale osoby, które nie zdążą kupić biletów, będą pierwszymi, które usłyszą o dodatkowych ogłoszeniach."
W niedzielny wieczór na ITV1, główny spot reklamowy w przerwie "Tańca na lodzie" jest poświęcony Jacksonowi. O 9.30pm będzie pokazany 3.5min. filmik z jego występami z różnych lat.
Strona O2 jest przeznaczona tylko dla mieszkańców UK!
The singer has said he will do 10 concerts at the 20,000 capacity O2 Arena in Greenwich, south London.
With more people registering than the venue can hold, some fans are bound to miss out but promoters say they will be first on the list if more gigs are announced.
Fans who get through the registration process will be sent an email on Tuesday with a code allowing them to log on to a website to buy tickets.
Reports have suggested that Jackson will put on more shows despite proclaiming the O2 shows would be his London curtain call.
A spokeswoman for promoter AEG Live said: "Nothing has been confirmed yet but those people who miss out this time will be the first to hear if there are any announcements."
Sunday night will see the hype surrounding the concerts continue as the entire advert break during Dancing On Ice on ITV1 is devoted to Jackson.
A three-and-a-half minute video showcasing his performances over the years will be shown at 9.30pm.
Concert organisers said Jackson would be the first artist to take over an entire ad break.
Tickets for the concerts, costing between £50 and £75, go on sale at 7am on Friday.
The o2 site is only for people in UK so wont work if your not!!
źródło: MJJC
350.000 osób zarejestrowało się (na mjlive), aby zdobyć szansę na zakup biletu na koncerty MJa w Londynie.
Ponieważ liczba zarejestrowanych przewyższa łączna liczbę miejsc, niektórzy fani nie będą mogli uczestniczyć w koncertach, jednak organizatorzy zapewniają, że będą oni pierwsi na liście, jeżeli zorganizowane będą kolejne koncerty.
Fani, którzy przeszli przez rejestrację, we wtorek otrzymają email z kodem uprawniającym ich do zalogowania się na stronie i zakupu biletów.
Wg doniesień Jackson będzie stawiał na większą liczbę koncertów niż te ogłoszone w O2, jako ostatnie.
Przedstawiciel AEG Live powiedział: "Nie jest to jeszcze potwierdzone, ale osoby, które nie zdążą kupić biletów, będą pierwszymi, które usłyszą o dodatkowych ogłoszeniach."
W niedzielny wieczór na ITV1, główny spot reklamowy w przerwie "Tańca na lodzie" jest poświęcony Jacksonowi. O 9.30pm będzie pokazany 3.5min. filmik z jego występami z różnych lat.
Strona O2 jest przeznaczona tylko dla mieszkańców UK!
ok, przepraszam, ale jeśli ja nie otrzymałam jeszcze nawet maila zwrotnego po rejestracji to znaczy, że jestem "za burtą", nie ma mnie w bazie czy w ogóle coś na kształt? Fajnie byłoby wiedzieć. Aha, i po jakim czasie wy dostaliście zwrotną wiadomość po rejestracji?A-n-a pisze:Fani, którzy przeszli przez rejestrację, we wtorek otrzymają email z kodem uprawniającym ich do zalogowania się na stronie i zakupu biletów.
i jeszcze jedno pytanko: wcześniej przeczytałam, że normalne karty bankowe będą akceptowane, ale czy jest jakiś procent pewności na to, bo kredytowej nie posiadam i wieelka lipa tia, z góry dzięki za odp ;]
aha, znając moje zapewne ma znaczenie i to duże.pedros82 pisze:ale znając moje szczęście kolejność nie ma tu nic do znaczenia...
a nie wiem, orientuje się ktoś, czy mimo tego, że nie dostałam zwrotnego, to może jestem normalnie zarejestrowana i będę mogła startować do kupna biletów?
trochę się naprodukuje, co by pusto nie było w temacie. eh no sory