"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Buszmen

Post autor: Buszmen »

brzoskwinka pisze:wg mnie to też jest nielogiczne bo po co załóżmy 1 osobie 4 bilety na 1 ten sam koncert glupija
No jeden z największych fanów, którego z tąd wyrzucono, próbuje kupić 5-7 biletów i ma zamiar sam na wszystkie pójść, więc.....będzie takich więcej ;-)

A z tą symulacją, to już przesadzacie :wariat:

Skoro formularz zaakceptował kartę, to znaczy, że dobra. Tak jest z reguły. Nie ma odpowiedzi na wszystkie pytania!! Ja też dużo rzeczy nie wiem i czekamy wszyscy do środy.
Awatar użytkownika
Martka

Post autor: Martka »

Mam pytanie.
Jaką walutą płaci się za bilet?
Awatar użytkownika
one_more_chance

Post autor: one_more_chance »

Buszmen pisze:
brzoskwinka pisze:wg mnie to też jest nielogiczne bo po co załóżmy 1 osobie 4 bilety na 1 ten sam koncert glupija
No jeden z największych fanów, którego z tąd wyrzucono, próbuje kupić 5-7 biletów i ma zamiar sam na wszystkie pójść, więc.....będzie takich więcej ;-)
Jak dla mnie to również nie ma sensu. W końcu jeśli ktoś zechce kupic 4 bilety na jeden koncert to nie ma takiej opcji żeby sam wszedł 4 razy na ten sam koncert. Gdyby było inaczej myślę byłoby to zaznaczone że na jeden koncert można kupić wyłącznie jeden bilet .
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Buszmen pisze:A z tą symulacją, to już przesadzacie

Skoro formularz zaakceptował kartę, to znaczy, że dobra.
No widzisz,jesli Twoj karta nie chwyciła, to testując czyjąś kartę na ticketmasterze można się obawiać, że się przy okazji wyda "trochę" nie swojej kasy, stąd wnioskuje (w każdym razie moje) pytanie o symulację - pytanie, jak sprawdzacie, czy Wasza karta "chwyciła, w którym momencie to wiadomo - zwykla, techniczna odpowiedź. Nie widze w tym przesady :wariat:
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

znalazłem takie coś:
Question
I accidentally spelt my name wrong when ordering tickets. Is that a problem?

Answer
If you have entered your name incorrectly when making a booking this will not have any effect on the validity of your tickets. However, if your tickets are to be collected at the box office you should contact us by clicking the "Ask a Question" feature above so that we may update your information.
po polskiemu:
Pytanie
Popełniłem literówkę w nazwisku na zamawianym bilecie. Czy to problem?

Odp
Nie będzie to miało wpływu na ważność biletu. Aczkolwiek, jeśli będziesz odbierać bilety w box office, powinieneś skontaktować się z nami klikając "ask a question" byśmy mogli poprawić twoje dane.
Maverick

Post autor: Maverick »

Stuprocentowa pewność to tylko kupno czegoś. Mi moją kartę za pierwszym razem cofnęło na ostatnim kroku, już po zaakceptowaniu przelewu. Musiałam dopełnić formalności z moim bankiem związanych z systemem zabezpieczeń i dopiero za trzecim razem udało mi się dokonać zakupu na ticket masterze na moją normalną, niedebetową, niekredytową, zwykłą, Visą Electron do bankomatu.
Maverick

Post autor: Maverick »

Dla O2 potwierdzony jest ticket master. A gdzie nas przekieruje mjlive... okaże się już w środę tudzież piątek :diabel:

Ale wszyscy obstawiają ticketmastra.
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Odpowiedź mailowa od, jak mniemam, podobnej organizacji... euroteam.

Dear Sir/Madam,

We are not related with any official organism, but as we are a professional ticket broker company, we have official tickets through our sponsors and suppliers. We are specialized in getting "hard to get" or sold out tickets. You can order now and we guarantee to obtain your tickets through our suppliers. We would pay a high price ourselves to get them and add a commission. This is why the price is expensive but the tickets guaranteed. We are a Norwegian company based in Oslo and regulated by Norwegian law, we pay our taxes and our company and business is totally legal. The tickets are guaranteed to be official and delivered to you.
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
kenaya

Post autor: kenaya »

Trinity pisze:mam pytanie,
Czy ktoś może dzwonił do obsługi klienta do ticketmaster?
Chcę się spytać o ten adres, o możliwości wysłania na ten nie z karty, tylko przy podawaniu danych, oraz o co chodzi z tym kupowaniem biletów dla innych.

Chyba,że ktoś się lepiej czuje z angielskim to może zadzwonić :D

+44 (0) 161 385 1420

Ja się podepnę bo te same pytania mnie dręczą :)
W zakładce gdzie rejestrujemy kartę najpierw mamy Billing Address -----Czy mają to być moje dane czy posiadacza karty (karta nie jest moja) ???????

wyżej jest taka oto informacja,może ktoś powie w skrócie o co chodzi bo nie bardzo rozumiem :( :

Enter the credit card billing address and name exactly as it appears on your credit card statement.
(your tickets will be shipped to this address)

IMPORTANT: Please note that by changing your address below, your address will be changed permanently. This change will affect all future bookings made with this stored billing option. For all bookings already made, you will need to notify Ticketmaster of your change of address by going to the customer service help page and searching for change of address. Any tickets already posted out will automatically go to the address you provided to us when you made the initial booking.

Proszę o pomoc! Zostało coraz mniej czasu a ja już jestem kłębkiem nerwów!
Faces fill with madness
Miracles unheard of, hold on
Faith is found in the winds
All we have to do is reach for the truth
Awatar użytkownika
Schmittko

kenaya pisze:może ktoś powie w skrócie o co chodzi bo nie bardzo rozumiem :( :

Enter the credit card billing address and name exactly as it appears on your credit card statement.
(your tickets will be shipped to this address)
rozumiem to w ten sposób, że musisz podać adres posiadacza karty, jaki widnieje na jego umowie o kartę, i nie ma innej opcji. Bilety zostaną wysłane pod ten adres.
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Środa jest! W środę jest przedsprzedaż internetowa dla chętnych, którzy zarejestrują się na stronie lub (w przypadku mieszkańców UK) wyślą smsa. Każdy ma dostać jakiś kod i w środę od 8.00 - kto pierwszy ten lepszy.

NIKT nie ma żadnej pewności, że dostanie bilet, nawet mieszkaniec Londynu nic na to nie poradzi. Trzeba by mieć jakieś dooobre wtyki w tych organizacjach.
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Słuchajcie, Ci którzy zarejestrowali swoje Visy Electron na ticketmaster muszą jeszcze w swoim banku ustalić limity płatności, tzn jaka kwota maksymalnie dziennie i ilość operacji dziennie.
Ja mam kartę z mBanku, zrobiłem to przez mlinię. Mam nadzieję, że teraz już w czasie kupowania biletu żaden "zonk" mi się nie pojawi ;-)
Awatar użytkownika
kenaya

Post autor: kenaya »

Nie wiecie może czy będzie można bilety kupić osobiście w arena o2 ????? (Jeśli ,odpukać,nie uda się kupić przez internet)
Słyszałam,że na różne inne koncerty tam się również sprzedaje ale nie wiem jak to będzie z Michaelem..Nie obiło sie Wam o uszy?
Ticketmaster też ma swoje punkty sprzedaży ale też nie wiem jak to będzie z biletami na Michaela.
Faces fill with madness
Miracles unheard of, hold on
Faith is found in the winds
All we have to do is reach for the truth
Awatar użytkownika
Schmittko

kenaya pisze:Ok,dzięki ! Ale w tym tekście jest też chyba mowa o zmianie adresu do wysyłki?
może i tak, ale po co komplikować? Skoro jesteś w stanie pożyczyć od kogoś kartę, to chyba nie będzie problem, by ta osoba przekazała Ci bilety? (chyba że wyjeżdża w lipcu...) Jak napiszę, że można zmienić adres to potem będzie 17 pytań dotyczących tego procesu :P Podejrzewam że w Customer Service jest już odpowdź na każde pytanie. Jeśli ktoś sobie nie radzi z angielskim to rozumiem że pyta, ale wówczas tym bardziej powinna go interesować najprostsza metoda, bez mnożenia zbędnych formalności, right?
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Jest jeszcze jedna ciekawa rzecz.Byłem dziś w banku pko żeby uzupełnić środki na karcie i dowiedziałem się od miłej Pani że błękitna karta kredytowa nie przejdzie ponieważ te karty mają poblokowane transakcje internetowe a że przeszło te logowanie karty to mało ważne.Podobno lepiej jest rejestrować się kartą bankomatową .Komu się to udało niech coś napisze bo nie mam czasu siedzieć i przeglądać wszystkich postów.Pytanie:Rejestrować się jeszcze raz czy można poprawić?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
ODPOWIEDZ