Piotr Cugowski "Dirty Diana" - Do Pobrania

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.

Podoba Ci Się To Wykonanie?

Rewelacja!
8
18%
Dobre
22
50%
Takie Sobie
9
20%
Beznadzieja!
5
11%
A To Majkel Śpiewa? O_o
0
Brak głosów

Liczba głosów: 44

Michalina

Post autor: Michalina »

ja tak i tak wole oryginał...Najbardziej podobała mi się gitara(głos może być).Ocenie na 5-
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Rewelacja!!

A co!

Nie wiem, czy to Piotr czy któryś inny z Cugowskich....albo oni wszyscy....nagrali Tribute to Queen - album z coverami Queen. Coś pięknego, więc pozytywnie mi się kojarzą.
Ogólnie to najlepsza jest aranżacja, która wprowadza całkiem inny klimat, ale mimo wszystko jest bardzo na poziomie. Z wielką chęcią bym tam wrzuciał głos Michaela. Sam głos Cugowskiego faktycznie trochę słabo wyszedł, a przede wszystkim.....jest za cicho. Muzyka go zagłusza.

Ogólnie, to jeden z lepszych coverów Michaela, a już najlepszy cover Dirty Diana - a słyszałem wiele.
Kamila

Post autor: Kamila »

Wokal sredni, natomiast aranżacja muzyczna bardzo dobra originalna w filmie Kochaj i Tańcz to widac .Ten utwór ma dusze.
KKI
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

chociaż wolę jednak oryginał
stawiam na orginał!
Serio? Niemożliwe... :diabel:
Byłam niemal pewna, że wszyscy na forum pokażą numer buta padając w zachwycie nad wersją Piotra C... :knuje:
W końcu ta MJ'owa bad dirty Diana jest już leciwa i nieco "przechodzona" :diabel2:

Mówiąc poważnie, nie jest źle. Można było przypuszczać - z racji rodzaju filmu, że cover będzie utrzymany właśnie w takim klimacie. Aranżacyjnie całkiem ciekawie. Piosenka dostała jakby "drugie życie". Tylko wokal Piotrka średnio mi podchodzi pod stylistykę "latino". Cugowski jest (jak dla mnie) typowo rockowym wokalistą i czegokolwiek by się nie dotknął śpiewa z rockową manierą. Ta maniera wypływa również tutaj, co mi trochę zakłóca odbiór. Całość bez wahania oceniam jednak na plus. Daję mocną czwórkę ;-)
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
tanczacy delfin

Post autor: tanczacy delfin »

cover całkiem całkiem, ale te damskie chórki w tle jak dla mnie tandetnie!
Man In The Mirror
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

jak dla mnie rewelacja! ogolnie bardzo lubie tworczosc Braci wiec tym bardziej. No i tak jak powiedział Buszmen "Tribute to Queen" jest idealne. Moim zdaniem najlepszy cover Dirty Diany jaki dotychczas nagrano.
Awatar użytkownika
kenaya

Post autor: kenaya »

Nieźle,nieźle...Aranżacja bardzo mi się podoba,wprowadza calkiem inny nastrój.Piotr śpiewa fajnie ale zastapiłabym jego głos głosem Michaela ;-)
Faces fill with madness
Miracles unheard of, hold on
Faith is found in the winds
All we have to do is reach for the truth
ODPOWIEDZ