Piotr Cugowski "Dirty Diana" - Do Pobrania
Rewelacja!!
A co!
Nie wiem, czy to Piotr czy któryś inny z Cugowskich....albo oni wszyscy....nagrali Tribute to Queen - album z coverami Queen. Coś pięknego, więc pozytywnie mi się kojarzą.
Ogólnie to najlepsza jest aranżacja, która wprowadza całkiem inny klimat, ale mimo wszystko jest bardzo na poziomie. Z wielką chęcią bym tam wrzuciał głos Michaela. Sam głos Cugowskiego faktycznie trochę słabo wyszedł, a przede wszystkim.....jest za cicho. Muzyka go zagłusza.
Ogólnie, to jeden z lepszych coverów Michaela, a już najlepszy cover Dirty Diana - a słyszałem wiele.
A co!
Nie wiem, czy to Piotr czy któryś inny z Cugowskich....albo oni wszyscy....nagrali Tribute to Queen - album z coverami Queen. Coś pięknego, więc pozytywnie mi się kojarzą.
Ogólnie to najlepsza jest aranżacja, która wprowadza całkiem inny klimat, ale mimo wszystko jest bardzo na poziomie. Z wielką chęcią bym tam wrzuciał głos Michaela. Sam głos Cugowskiego faktycznie trochę słabo wyszedł, a przede wszystkim.....jest za cicho. Muzyka go zagłusza.
Ogólnie, to jeden z lepszych coverów Michaela, a już najlepszy cover Dirty Diana - a słyszałem wiele.
chociaż wolę jednak oryginał
Serio? Niemożliwe...stawiam na orginał!

Byłam niemal pewna, że wszyscy na forum pokażą numer buta padając w zachwycie nad wersją Piotra C...

W końcu ta MJ'owa bad dirty Diana jest już leciwa i nieco "przechodzona"

Mówiąc poważnie, nie jest źle. Można było przypuszczać - z racji rodzaju filmu, że cover będzie utrzymany właśnie w takim klimacie. Aranżacyjnie całkiem ciekawie. Piosenka dostała jakby "drugie życie". Tylko wokal Piotrka średnio mi podchodzi pod stylistykę "latino". Cugowski jest (jak dla mnie) typowo rockowym wokalistą i czegokolwiek by się nie dotknął śpiewa z rockową manierą. Ta maniera wypływa również tutaj, co mi trochę zakłóca odbiór. Całość bez wahania oceniam jednak na plus. Daję mocną czwórkę

"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- tanczacy delfin