MJ: HIT CHARTS (Po Zawodach)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Kawał dobrej roboty, Mateuszu.
Cieszy mnie, że młodzież docenia takie utwory, jak Human Nature czy Man In The Mirror- wydawałoby się, że mniej popularne, bo to nie torpedy pokroju Stranger In Moscow czy Billie Jean, a przecież nie mniej wartościowe. Poza tym to fajne, ja się czyta ludzi, którzy niedawno odkryli tę muzykę i dzielą się swoimi priorytetami, opiniami. Jak ktoś odbiera coś, co tobie znane jest od wieków... To zawsze jest interesujące.
Jedyna krytyczna uwaga (wierzę że takie też są w cenie)- wolałbym, by miejsca ex equo były takowymi. To głosowanie było wzorowane na LP3, a tam tak właśnie jest. Pomogłoby to wejść do pierwszej dziesiątki wielu fajnym utworom, kończącym na niewdzięcznym 11 miejscu.
Cieszy mnie, że młodzież docenia takie utwory, jak Human Nature czy Man In The Mirror- wydawałoby się, że mniej popularne, bo to nie torpedy pokroju Stranger In Moscow czy Billie Jean, a przecież nie mniej wartościowe. Poza tym to fajne, ja się czyta ludzi, którzy niedawno odkryli tę muzykę i dzielą się swoimi priorytetami, opiniami. Jak ktoś odbiera coś, co tobie znane jest od wieków... To zawsze jest interesujące.
Jedyna krytyczna uwaga (wierzę że takie też są w cenie)- wolałbym, by miejsca ex equo były takowymi. To głosowanie było wzorowane na LP3, a tam tak właśnie jest. Pomogłoby to wejść do pierwszej dziesiątki wielu fajnym utworom, kończącym na niewdzięcznym 11 miejscu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Cieszę się, że moje dwa ulubione utwory (earth song i give in to me) są w pierwszej dziesiątce. Kocham je po prostu. Niesamowity wokal w Earth song i zabójcze dreszcze w Give in to me. Wprawdzie Mandey nazwał ją pokraką, ale ze względu na to, że w innych kwestiach się z nim zgadzam to wybaczam mu
Swoją drogą Mandey, co sądzisz o Earth song? Nie dziwię się, ze wygrało Billie Jean, to było do przewidzenia. Dziwi mnie, że tak nisko jest Another part of me, Black or white i Will you be there. Po za tym zdecydowanie brakuje mi takich hitów jak JAM i DANGEROUS. Poza tym nie znam drugiego artysty, u którego znalazłbym 30 niesamowitych piosenek i miał problem by ułożyć pierwszą dziesiątkę. Dzięki Mandey za zabawę bo musze przyznać, że dzięki niej zakochałem się w The lady in my life i Stranger in Moscow.
Canario, jestem ciekawy czy znasz całą dziesiątkę Marka Niedźwieckiego?

Canario, jestem ciekawy czy znasz całą dziesiątkę Marka Niedźwieckiego?
Jak pisałem wcześniej kiedyś tam nie chciałem zmieniać w połowie zabawy, by wszystkie kawałki miały równe szanse... w zabawie z The Jacksons czy kolejnych edycjach będzie już tak jak piszesz. Uczymy się na błędach i teraz widzę też, że takie rozwiązanie byłoby ok.kaem pisze:Jedyna krytyczna uwaga (wierzę że takie też są w cenie)- wolałbym, by miejsca ex equo były takowymi. To głosowanie było wzorowane na LP3, a tam tak właśnie jest. Pomogłoby to wejść do pierwszej dziesiątki wielu fajnym utworom, kończącym na niewdzięcznym 11 miejscu.
Gdy była na liście dostawała ode mnie punkty prawie zawsze. Lubię i to bardzo. Zdecydowanie jeden z najlepszych utworów Michaela w całej karierze, co potwierdzają słowa niektórych krytyków muzycznych. Heh, pewien przyjaciel Pink Floydów zagrał tam na basie... nie wiem czy większość userów wie... mniejsza o to, no i jest jeszcze klip do tego utworu. Zabójczy moim zdaniem.Lukas pisze:Swoją drogą Mandey, co sądzisz o Earth song?
Dzięki jeszcze raz.
ps. powtarzać The Jacksons. Warto się zapoznać z ich muzyką i mam nadzieję że ta zabawa przysporzy im kolejnych fanów... wstyd nie znać niektórych płyt. Naprawdę.
- dangerous_girl
no właśnie Mandey byłabym zapomniała również podziękować za fantastyczną zabawę
szkoda tylko że nie brałam w niej udziału od samego początku... no ale sporo najciekawszych momentów (dla mnie
) przeżyłam 
a co do The Jacksons, ja już się od kilku dni wgłębiam w ich dyskografię i nie żałuje...chociaż nie....żałuje i to bardzo, że dopiero teraz się zainteresowałam ich muzyką, mają naprawdę wiele świetnych utworów
nie mogę się doczekać rozpoczęcia nowej zabawy

a co do The Jacksons, ja już się od kilku dni wgłębiam w ich dyskografię i nie żałuje...chociaż nie....żałuje i to bardzo, że dopiero teraz się zainteresowałam ich muzyką, mają naprawdę wiele świetnych utworów

nie mogę się doczekać rozpoczęcia nowej zabawy

Tak , dokładnie tak mnie tez to dziwi.Lukas pisze:Dziwi mnie, że tak nisko jest Another part of me, Black or white i Will you be there.
Ogółem pierwsza dziesiątka jest w miare taka jak się spodziwałam ciesze się ,że Man In The Mirror załapało się bo miałam pewne obawy ,iż będzie ciężko.Oczywiście jestem również zadowolona z 4 miejsca Dirty Diany (chociaż jest to mój numer 1) tuz za podium ale jest dobrze

Widzisz ... życie to ja i ty .
Lukas pisze:Canario, jestem ciekawy czy znasz całą dziesiątkę Marka Niedźwieckiego?
Nie pamietam calej dziesiatki. Wiem ze na pewno byl tez "Ben". Gdzies byl tu na forum wywiad z M.N. ale nie moge znalezc. Jesli ktos moze zapodac ten fragment z jego top10 to bede wdzieczny. Wiem ze tego wywiadu udzielil przed 2001 rokiem wiec na pewo nie ma utworow z vincka.
Wracajac jeszcze do wynikow naszej listy. Cieszy ze docenilismy Michaela na rockowo o czym swiadcza trzy piosenki w top10.
Human Nature ,Liberian Girl ---to klasyki. Jak Michael chce nagrywac ballady na nowa plyte ( a na pewno chce;-)to chcialbym zeby szedl ta droga a nie droga katatrof z vincka.
Edit: Nie dwa a trzy utwory z "History" w pierwszej dziesiatce. Chyba najwiekszy wygrany jesli chodzi o albumy. Spore zaskoczenie.
Ostatnio zmieniony pn, 20 kwie 2009, 0:02 przez Canario, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówisz, masz!Canario pisze:Nie pamietam calej dziesiatki. Wiem ze na pewno byl tez "Ben". Gdzies byl tu na forum wywiad z M.N. ale nie moge znalezc.
Marek Niedźwiedzki MJ Top 10
01. Give In To Me
02. Billie Jean
03. Bad
04. Liberian Girl
05. Heal The World
**. Earth Song
06. Thriller
07. Someone Put Your Hand Out
**. Be Not Always
08. Human Nature
09. Little Susie
10. HIStory
...
11. Ben
Źródło

- dangerous_girl
Mandey pisze: Mówisz, masz!
Marek Niedźwiedzki MJ Top 10
01. Give In To Me
02. Billie Jean
03. Bad
04. Liberian Girl
05. Heal The World
**. Earth Song
06. Thriller
07. Someone Put Your Hand Out
**. Be Not Always
08. Human Nature
09. Little Susie
10. HIStory
...
11. Ben
Źródło
o!

"Liberian Girl", "Someone Put Your Hand Out", "Little Susie"....nono ładnie ładnie, podoba mi się

- Man in the mirror
A co ci się nie podoba jeśli można wiedzieć?vera123 pisze:Powiem nawet, że podoba mi się ta pierwsza 10! Tylko to Man in the mirror troszkę tak razi! No ale przeżyje!
Mandey, podobała mi się ta zabawa, ale moim skromnym zdaniem powinna odpaść 15 najsłabszych, a druga 15 powinna walczyć o 1 miejsce. Byłoby równie ciekawie.
A czy Music and Me też będzie w The Jacksons? Czy on ten utwór śpiewał tylko solo?
Szkoda, że WYBT, TWYMMF i Human nature tak nisko.
Music And Me to solowy utwór z płyty o tym samym tytule.Man in the mirror pisze:A czy Music and Me też będzie w The Jacksons? Czy on ten utwór śpiewał tylko solo?
akaagnes pisze:I w co teraz będziemy się bawić?
W to >>> http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=5985
Jak mniemam fanka z takim stażem zna każdy szmer na ich płycie.

W łapki ;], w chowanego....akaagnes pisze:I w co teraz będziemy się bawić?

http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E