Dwóch ławników u Rity Cosby! Tonight!

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

kate

Post by kate »

Ma ktoś może dostęp do tamtego programu i oglądał go? Jestem ciekawa, co zdziałał Mez :knuje: .
Yana

Post by Yana »

A oto co piszą na MSNBC:

2 jurors say they regret Jackson's acquittal

Singer's lawyer ridicules comments, says it's ‘time to move on’Updated: 7:12 a.m. ET Aug. 9, 2005

LOS ANGELES - Two jurors in the Michael Jackson trial say they now regret voting to acquit the singer of child molestation charges.
Jackson's defense attorney ridiculed the two, who spoke exclusively with MSNBC's Rita Crosby, saying it was “time to move on” from the case.
“The bottom line is it makes no difference what they’re saying,” Tom Mesereau told The Associated Press, pointing out the jurors announced their turnaround Monday as they began publicizing book deals.

“Twelve people deliberated and out of that process justice is supposed to result. Now, two months later, these jurors are changing their tunes. They clearly like being on TV,” Mesereau said. “I’m very suspicious.”
Eleanor Cook and Ray Hultman revealed in a televised interview that they believed the singer’s young accuser was sexually assaulted.
“No doubt in my mind whatsoever, that boy was molested, and I also think he enjoyed to some degree being Michael Jackson’s toy,” Cook said on MSNBC’s “Rita Cosby: Live and Direct.”
Their comments will have no bearing on the verdict, which prosecutors cannot appeal.
Threat from jury foreman?
Cook and Hultman said they agreed to go along with the other jurors when it became apparent that they would never convict the pop star. The two denied being motivated by money and tried to explain why they were coming forward now.
“There were a lot of people that were interested in this case from day one. People expect to know what’s going on with their justice system and how things work,” Hultman said.
Added Cook: “I’m speaking out now because I believe it’s never too late to tell the truth.”
Cook and Hultman also alleged that jury foreman Paul Rodriguez threatened to have them kicked off the jury.
“He said if I could not change my mind or go with the group, or be more understanding, that he would have to notify the bailiff, the bailiff would notify the judge, and the judge would have me removed,” Cook said in a transcript provided by MSNBC.
Hultman said he also felt threatened and didn’t want to get kicked off the trial.
A call to Rodriguez was not returned. A jury foreman cannot remove other jurors just for disagreeing.
Cosby asked Cook if the other jurors will be angry with her.
“They can be as angry as they want to. They ought to be ashamed. They’re the ones that let a pedophile go,” responded Cook, 79.
Upset at other jurors
Hultman, 62, told Cosby he was upset with the way other jurors approached the case: “The thing that really got me the most was the fact that people just wouldn’t take those blinders off long enough to really look at all the evidence that was there.”
The New York Daily News first reported Aug. 4 that Hultman and Cook planned books and believed Jackson was guilty.
Hultman has said that when jurors took an anonymous poll early in their deliberations he was one of three jurors who voted for conviction.
On June 13, the jurors unanimously acquitted Jackson of all charges, which alleged that he molested a 13-year-old boy, plied the boy with wine and conspired to hold him and his family captive so they would make a video rebutting a damaging television documentary.
Cook told Cosby: “The air reeked of hatred and people were angry and I had never been in an atmosphere like that before.”
In June, Hultman told the AP about the verdict: “That’s not to say he’s an innocent man. He’s just not guilty of the crimes he’s been charged with.”
During an appearance on ABC’s “Good Morning America” with five other jurors in June, Cook was one of three who raised their hands when asked if they thought Jackson may have molested other children but not the 13-year-old boy.
“We had our suspicions, but we couldn’t judge on that because it wasn’t what we were there to do,” she said at the time.
Hultman’s book will be called “The Deliberator” and Cook’s is “Guilty as Sin, Free as a Bird,” said Larry Garrison, a producer who is working with both on their separate books and a combined television movie. Part of the profits from their book sales will go to charity, he said.

http://www.msnbc.msn.com/id/8880663/

A tu CNN:

http://www.cnn.com/2005/LAW/08/08/jacks ... index.html
Michael is the best !!!
lunatyczka

Post by lunatyczka »

Mike wrote:Myślę, że z tymi ławnikami jest więcej krzyku o nic. Popczekajmy tylko do początku rozmowy z Mezem, a po tę na wejście i COME Back! Michaela'a na scenę, zobaczycie, ławnicy cibędą zapomnieni! I założe, się, że to jest tylko sparwa kasy, bo ławnik jak jest na NIE! To jest Na Nie! I trzyma sie tego, wiec sami sobie przeczą!! Ale verdyktu nie da sie zmienić na szczęscie:D jednym słowem, duzo hałasu o nic, tylko kasa i popularność. Nie myślałem, że ta starsza kobita może być aż tak głupia i komercyjna. Zawsze miałem do osób strszych szacunek, ale po tym co ona teraz robi, nie za bardzo mi sie widzi szacunek.
Moze się wszystko rezejdzie po kościach, a moze pozostanie niesmak. Prasa zawsze będzie gadać: ze niby niewinny, ale dwoch ławnikow było za skazaniem, czyli prawdopodobnie jednak winny, na pewno Jackson ich przekupił, i dopiero po dwoch miesiacach pierwsi zaczęli pękać i mówić prawdę. Boje się, ze dla swiata sprawa na zawsze pozostanie nieczysta. A przeciez proces mial wszystko wyjaśnić...no ale chyba jest ktoś bardzo naiwny, jesli tak myslał. :-/ Cały czas mam takie wrazenie i zarazem boje się, ze jesli za tym faktycznie stoi Sony, Snedd chce wendety, to oni...nie dadzą za wygraną, jesli nie będa go mogli zamknąc w więzieniu to będą starali się nawrzucać tyle błota ile się tylko da.
Eh... dziwny jest ten świat... :smutek:
Last edited by lunatyczka on Tue, 09 Aug 2005, 16:09, edited 1 time in total.
Pozdrawiam wszystkich!!!
Image
Michael is a beautiful soul.
Mike

Post by Mike »

Stawiając się na miejscu zwykłego człowieka Nie Fana MJ'a powedział bym tyle: G mnie te książki i ławnicy obchodzą. I pewnie większośc też bedzie miała to gdzieś. może tą ksiązke kupi do 100ytś. Ludzi ale i tak uwieżą w to co będa chcieli uwierzyć, to jest ZAROBEK i nic więcej. sam tytuł przeczy jej samej i jemu tez jego tytuł. Sklro jestes na za Skazaniem zostań tak. Ja gdybym był w ławie, i uwierzył w winę MJ'a nie przekonali by mnie, bo ja się tak łatwo nie daję przekonać. Chyba, że nie było by dowód ów na MJ'a wine jak było to w tedy tak. Ale to, że oni twierdzą, że Wierza gavinowi, to mówi samo za sibie: ja wierzę, Gavinowi ale dowódów, nie ma wiec skazać nie mogę. A wiem, że Sneddon nie mugł mieć, więcej dowódów, bo jest to nie mozliwe. Po Prostu: "The Justice Is Done!!" T.Mesereau.

P.S. teraz czekam na Mike'a Come Back!a ksiazka tych dwojga i oni sami mnie nie obchodą, bo na psa zawsze patyk sie znajdzie(jak by Michael był winny to by go nie uniewinnili). A na kasę kałmstwo też.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Image
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
lunatyczka

Post by lunatyczka »

Mike wrote:Stawiając się na miejscu zwykłego człowieka Nie Fana MJ'a powedział bym tyle: G mnie te książki i ławnicy obchodzą. I pewnie większośc też bedzie miała to gdzieś.
Miejmy nadzieję, ze Michael tez ma to gdzies i nie przysporzy mu to dodatkowych stresów. On teraz musi mieć spokój!!! :war:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Image
kate

Post by kate »

Mike wrote:I pewnie większośc też bedzie miała to gdzieś.
Niby ludzie są już znudzeni nowymi rewelacjami... ale ja w to nie wierzę. Sensacja i nowe plotki przyciągają [prawie] każdego człowieka, taka już jest nasza natura. Obawiam się, że te książki moga mieć powodzenie.
A ja mam już dość tych bzdur. W "Gali" ukazał się artykuł o dzieciach Michaela. Można się było spodziewać takich zgryźliwych komentarzy. Kupiłam tą gazetę dla płyty. Teraz żałuję, że tam zajrzałam. Idę zrobić sobie ognisko :]
Mike wrote:(jak by Michael był winny to by go nie uniewinnili)

Nie chcę nic mówić, ale to trochę dziwny sposób myślenia. Nie chodzi o to, że uważam że Michael jest winny... Jednak nie zawsze ludzie którzy zostali uniewinnieni są naprawdę niewinni (i na odwrót).
Last edited by kate on Tue, 09 Aug 2005, 17:14, edited 2 times in total.
Mike

Post by Mike »

kate wrote: Jednak nie zawsze ludzie którzy zostali uniewinnieni są naprawdę niewinni (i na odwrót).
Co chcesz przez to powedziec?
Image
kate

Post by kate »

To co napisałam. Nie zawsze wszyscy są naprawdę niewinni. Wnioskuję, że jeśli myślisz w ten sposób o Michaelu, to o innych też.
Last edited by kate on Tue, 09 Aug 2005, 17:08, edited 1 time in total.
Mike

Post by Mike »

kate wrote:To co napisałam. Nie zawsze wszyscy są naprawdę niewinni.
czy uważasz, że MJ jest winnym? Ponad wszelką wątpliwość....
Image
morelka

Post by morelka »

Mam nadzieję, że wierzysz w niewinność Michaela!
Życie jest piękne tylko czemu takie krótkie?
kate

Post by kate »

kate wrote:Nie chodzi o to, że uważam że Michael jest winny
Nie ma to jak cytować siebie ;)
la_licorne

Post by la_licorne »

kate wrote:
Nie chcę nic mówić, ale to trochę dziwny sposób myślenia. Nie chodzi o to, że uważam że Michael jest winny... Jednak nie zawsze ludzie którzy zostali uniewinnieni są naprawdę niewinni (i na odwrót).
Znienawidzone już na forum "Całkowicie się z tym zgadzam" glupija Przepraszam, musiałam...

Zdarzają się przypadki, że ludzie winni są uniewinniani, co gorsza w więzieniach znajduje się też mnóstwo niewinnych ludzi. To jest dopiero tragedia... :smutek:

Owy incydent z ksiązkami mam nadzieje nie wymaga komentarza... ;-)
Yana

Post by Yana »

Michael is the best !!!
lunatyczka

Post by lunatyczka »

Added Cook: "I'm speaking out now because I believe it's never too late to tell the truth."
:smiech: :smiech:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Image
Yana

Post by Yana »

Daję tu link do transkryptu rozmowy Rity Cosby z ławnikami.
http://www.jacksonaction.com/index.php? ... ranscripts

Oprócz tego na stronie:
http://www.jacksonaction.com/?page=view ... ranscripts

można znaleźć więcej ciekawych transkryptów.
Michael is the best !!!
Post Reply