The Jacksons - An American Dream [Film]

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
Willy

DVD Jacksonowie: Opowieść o spełnionych marzeniach

Post autor: Willy »

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Co tu dużo pisać, najlepszy jak do tej pory film fabularny traktujący o życiu Michaela i jego rodziny. Wyprodukowany w 1992 roku przez Jermaine Jacksona, nadany trzy lata później przez naszą "Jedynkę" w pięciu odcinkach. Płytka nie powstałaby bez pomocy cichej która to użyczyła mi swoich, dobrze zachowanych dodajmy kaset VHS. Film z dodatkami trwa około 240 minut więc by całość dobrze wyglądała i zmieściła się na jednym krążku musiałem użyć płyty dwuwarstwowej DVD9 (DL 8,5 GB). Zawartość waży 7,93 GB. Wprowadzeniem do mini serialu była rozmowa Piotra Kraśki z Markiem Wiernikiem, nie umieściłem jej na płycie ale jest do pobrania stąd. Cały film zaś znajdziecie tu. Szybkich transferów życzę. Oczywiście polecam także wyposażyć się w oficjalne dvd, które to jednak nie posiada polskich napisów, nie mówiąc już o lektorze.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Willy na Ciebie można zawsze liczyć dzx po raz kolejny ;-)
oczywiście pobiorę to za kilka dni...chyba sobie wykupię ten pakiet premium... :wariat:
EDIT: nie wiem co jest nie tak, kilka razy już ściagnęłam part 13 i 14 i przy wypakowywaniu wyskakuje :
part 13.rar:Błąd CRC skompresowanych danych w ADPL\VIDEO_TS\VTS_04_2.VOB.Wolumin jest uszkodzony
part.14.rar: Błąd CRC w ADPL\VIDEO_TS_04_2.VOB.Plik jest uszkodzony
:wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

Zobaczymy czy ktoś inny będzie mieć problem z tymi partami, jakby co mam je jeszcze na dysku.
Awatar użytkownika
viva201

z góry dzięki i czekam z niecierpliwością :)
i co wiadomo już coś??? zależy mi... japrosic
Obrazek
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

viva201 pisze::
part 13.rar:Błąd CRC skompresowanych danych w ADPL\VIDEO_TS\VTS_04_2.VOB.Wolumin jest uszkodzony
part.14.rar: Błąd CRC w ADPL\VIDEO_TS_04_2.VOB.Plik jest uszkodzony
:wariat:
ten sam błąd :wariat:
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Awatar użytkownika
Willy

Spróbuję jutro rozpakować całość i jeśli nie będzie problemów wrzucę 13 i 14 część jeszcze raz.
Awatar użytkownika
insomniaof

wielkie dzięki Willy :calus: nie wiem co byśmy bez ciebie zrobili
Obrazek
last.fm
Awatar użytkownika
Willy

Rozpakowałem pliki bezproblemowo. Na razie wrzucam trzynastą część bo to z nią chyba jest problem. Plik z linku poniżej trzeba najpierw rozpakować. Dopiero wtedy dostępna będzie właściwa trzynasta część.

http://www.megaupload.com/?d=Y4UDRMDG
Awatar użytkownika
viva201

teraz działa :) dzx Willy
Obrazek
Awatar użytkownika
insomniaof

działa pięknie thx :calus: tylko głos pod koniec 4 odc zarywa i nic nie słychać :-/ ale to nic
Obrazek
last.fm
Awatar użytkownika
Willy

insomniaof pisze:tylko głos pod koniec 4 odc zarywa i nic nie słychać
Problemu z dzwiękiem w 4 odcinku trwają tylko kilkanaście sekund i z tego co się orientuję to film był w taki sposób nadany.

Dobrze że się rozpakowało, mogę wywalić rary z dysku.
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

Post autor: DJ SCARECROW »

Właśnie znalazłem napisy synchronizowane przez Bushmena, gdyby ktoś nadal potrzebował:
http://rapidshare.com/files/255002067/T ... titles.rar
http://rapidshare.com/files/255002077/T ... titles.rar
u mnie pasują choć film mam z własnoręcznie znalezionego źródła, 3 częściowa wersja

tzn pasują w pierwszej cz. ... 2 i 3 pewno będę musiał ustawiać
Awatar użytkownika
moni

Re: DVD Jacksonowie: Opowieść o spełnionych marzeniach

Post autor: moni »

Willy pisze:ObrazekObrazekObrazekObrazek

Co tu dużo pisać, najlepszy jak do tej pory film fabularny traktujący o życiu Michaela i jego rodziny. Wyprodukowany w 1992 roku przez Jermaine Jacksona, nadany trzy lata później przez naszą "Jedynkę" w pięciu odcinkach. Płytka nie powstałaby bez pomocy cichej która to użyczyła mi swoich, dobrze zachowanych dodajmy kaset VHS. Film z dodatkami trwa około 240 minut więc by całość dobrze wyglądała i zmieściła się na jednym krążku musiałem użyć płyty dwuwarstwowej DVD9 (DL 8,5 GB). Zawartość waży 7,93 GB. Wprowadzeniem do mini serialu była rozmowa Piotra Kraśki z Markiem Wiernikiem, nie umieściłem jej na płycie ale jest do pobrania stąd. Cały film zaś znajdziecie tu. Szybkich transferów życzę. Oczywiście polecam także wyposażyć się w oficjalne dvd, które to jednak nie posiada polskich napisów, nie mówiąc już o lektorze.

świetny jest ten film ! jestem urzeczona !!! bardzo przypomina ksiązkę Moonwalk a mały który gra MJ nawet robi takie same miny jak on nie mówiąc już o ruchach czy tańcu. Bałam się że to będzie kolejny niewypał po Historia Króla Popu - ale film jest zrobiony oblędnie !
Mam tylko pytanie natury technicznej - jak podzielić te pliki z folderu żeby móc nagrać ten film na dwóch zwykłych DVD zamiast na tej jednej długiej ?
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Willy

Hmm, za pomocą darmowego programu DVD shrink można ścisnąć całą zawartość tak żeby zmieściła się na 1 zwykłej płycie, co oczywiście powoduje przekodowanie całości i znaczne pogorszenie jakości. Można w nim także szybko, "ręcznie" stworzyć dwie płyty, jedną z 3 odcinkami i drugą z dwoma. W tym wypadku dostępny będzie sam film bez menu. Program nie jest trudny w obsłudze ale trzeba wiedzieć co się robi.
Być może istnieje jakaś możliwość zrobienia dwóch płyt z zachowaniem menu w których pewne funkcje byłyby nieaktywne ale nic mi o takiej metodzie nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Plik 16 pobiera mi sie tylko do 60 MB dlaczego?
I na dodatek 4 godziny :/ wiecej nie chce. Inne sciagneły mi sie dobrze a ten nie chce.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
ODPOWIEDZ