Byłam właśnie na wyjeździe z dziewczynami ze szkoły i anglistą.
Trochę się dowiedziałam ;P
Otóż:
-posiada dwie płyty: Bad (uważa, że to super płyta) i Thriller (zapomniał jak się ta płyta nazywa);
-miał kiedyś HIStory, ale wyrzucił
-kojarzy teledyski ;D TDCAU (wersję w więzieniu), Bad (że oni tam w garażu tańczą i Michael robi za... nie pamiętam

Macho? Bohatera?), Thriller (jak był mały to bał się oglądać

, zwłaszcza wtedy kiedy Michael się zmienia w potworaaa...!

), pewnie widział coś jeszcze ale tylko o tym wspomniał;
-wie, że Janet jest siostrą MJ'a i też śpiewa, a La Toya była gwiazdą playboya (coś tam o Timberlake'u też wspominał, że była jakaś afera kilka lat temu...);
-wie, że 'lubi dzieci'; coś tam jeszcze wspominał o jego seksualności, ale...! 'z takim dzieciństwem to się nie dziwię'
-więc wie, że Joseph (znał to imię) go bił
-co do tych dzieci, to stwierdził, że powinien zostać nauczycielem, skoro je tak lubi; ja na to, że 'jest dobry w tym co robi', a wszyscy w brecht
-powiedział, że jakby wziąć wszystkich polskich wykonawców, to razem nie dorównali by mu nawet do pięt
Chciałam mu odpowiedzieć, że nawet jakby wziąć wszystkich wykonawców na świecie (no może poza Elvisem

) to on wciąż byłby z przodu, ale zadzwoniła moja mama... A pan 'Michael dzwoni!'. Powiedziałam, że nie i że moja mama w niczym go nie przypomina. A mama 'no tak, bo nie ten język'

Jakby tylko to ich różniło
Najlepsze było jak moja koleżanka zaczęła coś nucić (pożyczyłam jej kiedyś The Essential), a ja nie wiedziałam co! Ale ona to jakoś dziwnie nuciła...
No i ja się tak głowię, a pan rzuca 'Dirty Diana'. Ale mi się głupio zrobiło!
Potem jeszcze była rozmowa o językach, więc ja powiedziałam jak jest 'kocham Cię' po liberyjsku. Jak spytali skąd, to mówię, że jest piosenka Liberian Girl i tam to jest. Musiałam panu to zaśpiewać tak jak tam, ale skojarzył i stwierdził, że faktycznie ;]
A na ognisku rzucił 'Ania, co tak cicho stoisz? Zaśpiewaj coś Jacksona.'
W ogóle stoimy gdzieś, gadamy o jakichś aparatach, a pan nagle mówi 'Michael Jackson' z dziwnie zaakcentowanym nazwiskiem i patrzy jak zareaguję... ;D