Ostatnio obejrzany film

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Obrazek
przedstawiać głębiej nie trzeba.

świeżo po seansie i jeszcze sie nie otrząsnąłem.
moc efektów specjalnych, którymi film aż ocieka powoduje niezły zawrót głowy. okraszony milionem intrygujących dźwięków daje nam kolejny genialny film akcji.
elementy humorystyczne zawarte - podobnie jak w części pierwszej.
generalnie przez całe 2 i pół godziny filmu widz nie ma prawa się nudzić.

no i ta megan fox, ach.

rozrywka na skali sięga poziomu 9. na 10 możliwych.

polecam gorąco rozrywkowiczom, oczywiście w kinie.

z drugiej strony zastanawia mnie, jaka fortuna została wydana na ten film w czasie kryzysu. nie mieści mi się w głowie. ale warto było.
ObrazekObrazek
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

No, też ostrzę sobie ząbki na te nowe Transformersy.
majkelzawszespoko pisze:zastanawia mnie, jaka fortuna została wydana na ten film w czasie kryzysu.
Doszukałem się takiej nieoficjalnej danej: 200 mln $
(uf, czyli są jeszcze droższe rzeczy na świecie od Christiano Ronaldo :-P)
A kwota uważam, że spokojnie się zwróci z nawiązką. Zawsze sobie myślę, ile oni jeszcze mogliby więcej zarobić, gdyby nie piractwo.

I jeszcze taka ciekawostka dot. filmu:
John Frazier, specjalista od efektów wizualnych, spędził siedem miesięcy przygotowując bombę zawierającą tysiąc galonów paliwa (ok. 4,5 tys. litrów), która została użyta w filmie do eksplozji w Giza Guerilla. Przygotowanie bomby zajęło więcej czasu niż kręcenie zdjęć.
A widział ktoś już może nowego Terminatora?
Podobna tematyka, ale czytam, że część widzów jest zawiedziona tą produkcją.
ZAQ
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

ZAQ84 pisze:A widział ktoś już może nowego Terminatora?
Podobna tematyka, ale czytam, że część widzów jest zawiedziona tą produkcją.
jako film akcji spełnia oczekiwania, ale jeśli chodzi o połączenia go ze wcześniejszymi częściami, to wyszła lipa.
ale arnold sie pojawia ;d
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

pojawia się? przecież miało go wcale nie być :knuje:

i tak 1 i 2 część tylko wymiata :party:
Mandey

Post autor: Mandey »

dangerous_girl pisze:pojawia się? przecież miało go wcale nie być
Dzięki technologii komputerowej się pojawił. :)
Film mnie rozczarował, za to drugi omawiany tutaj czyli Transformers 2 bardzo mi się podobał. Na jedynce już były efekty ale w dwójce to już jest totalny kosmos.
W weekend idę z żoną na Anioły & Demony. Skatowali ponoć książkę na maxa ale to nic. Widział ktoś już może?
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

Mandey pisze:Dzięki technologii komputerowej się pojawił. :)
ach racja....zapomniałam jak to technologia bardzo do przodu ostatnio poszła :hahaha: (mimo wszystko zapewne ten film obejrzę, ciekawość zawsze stawia na swoim ;-) )

a "Anioły i Demony" zapowiadają się interesująco, lubię tę tematykę ;-)

ale znając życie to pewnie obejrzę ten film dopiero wtedy jak go wyemitują w tv :smiech:

Mandey mam nadzieję ze po seansie skusisz się tu na jakąś dłuższą recenzję, w chęcią poczytam :party:
Awatar użytkownika
ssilence

Post autor: ssilence »

Obrazek

5 czerwca, w Światowym Dniu Ziemi równocześnie w 85 krajach w kinach, w telewizji, na DVD i w Internecie miała miejsce premiera filmu S.O.S. Ziemia („HOME”) Wspólny projekt Luca Bessona i Yanna Arthusa-Bertranda („Ziemia z nieba”) to przepiękne lotnicze zdjęcia filmowe ze wszystkich kontynentów. Podróż, której celem jest zwrócenie uwagi na problemy i zagrożenia środowiska naturalnego.

Film podobny do trylogii Godfreya Reggio – „Koyaanisqatsi”, „Powaqqatsi” i „Naqoyqatsi” różni się obecnością komentarza, nota bene czytanego przez Glenn Close.

Można go obejrzeć na YT, w doskonałej jak na ten serwis jakości:

Wersja angielska z napisami
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKa ... annel_page
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Mandey pisze: Widział ktoś już może?
Byłam w kinie, wcale nie żałuję, uważam ten film za dobry film akcji. Przepraszam za głupie powtórzenie =D. Ale musisz sam obejrzeć, aby ocenić, bo wielu ludziom może się nie spodobać. Zwłaszcza osobom religijnym, np UWAGA SPOILER MAŁY film ukazuje biskupów oraz kardynałów palących papierosy przed konklawe itd. Koniec Spoilerów :D
tak jak Kod Da Vinci znudził mnie w połowie tak ten film obejrzałam do końca (musiałam, bo w końcu zapłaciłam za bilet:P)
Poza tym obsada też niczego sobie.... Ewan McGregor ;] szkoda tylko, że mu taką rolę dali.
Dobrze koniec tej "dziwnej" recenzji.
kukurka

Post autor: kukurka »

ja polecam film pt "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" wiem, że jakiś czas temu był w kinach ale mi bardzo zapadł w pamięci i mam nadzieje, że nie dubluje nikogo.
Przykro mi ale nie umiem wstawić zdjęcia :( więc wkleję link :)
http://fdb.pl/film/3829-ciekawy-przypad ... na-buttona
[*][*][*]
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

mi się też "Anioły i Demony" podobały.
Nie czytałam jeszcze książki, więc trudno mi określic, czy mocno skroili.

zresztą ja musiałam dla mojego ulubionego Toma Hanksa pójśc. ;D
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Ja ostatnio ogladalam 'Oszukana' z Angelina Jolie.
Powiem tak.
Film trwa ok 2 h.
Jest ciekawy, Jolie zagrala interesujaco, wczula sie w role ale cholera troche przynudzaja.
Kiedy juz kazdy mysli, ze za chwile film sie skonczy to zas trwa kilkadziesiat minut.
Ale polecam.
Akcja rozgrywa sie w latach 20-30, opisuje historie matki, ktorej syn zaginal. Policja podklada jej dziecko, ktoremu kazano klamac, ze jest jej synem. Potem sprawy sie komplikuja, pojawiaja sie nowe fakty.

Wiecej nie powiem :D
bambino

Post autor: bambino »

Ostatnio bylam w kinie na Epoce lodowcowej 3 :D
Mozna bylo sie troche posmiac wiec calkiem sympatycznie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Shara

Post autor: Shara »

A ja wczoraj oglądałam "Wyznania gejszy" po raz pierwszy. Interesuje mnie kultura japońska od jakiegoś czasu, więc film tym bardziej przypadł mi do gustu. Bardzo ciekawie ukazany jest los dziewczyny, która chce zostać gejszą by zbliżyć się do mężczyzny, który w natłoku nielojalnych i złych ludzi jako jedyny okazuje się przyjaznym człowiekiem.
Polecam!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

Ja wczoraj byłam w kinie na "Coco Chanel". ;-)
całkiem fajny film i świetna rola Audrey.
Miałam tylko nadzieję, że będzie więcej na temat jej kariery i projektów, ale twórcy filmu skupili się głównie na wydarzeniach, które miały miejsce wcześniej.
Mimo wszystko warto zobaczyc. ;]
Awatar użytkownika
Anielka1000

Antychryst

Post autor: Anielka1000 »

Mam pytanie oglądał ktoś z was Antychrysta? Bo będę miała okazję być może niedługo go obejrzeć ale nie wiem co zrobić. Jakie macie odczucia? Rzeczywiście jest to film niesmaczny? Acha i czy polecacie go dla osoby w moim wieku? Lubię horrory ale ten jest ponoć wyjątkowo straszny, a ja nie lubię przekraczać pewnych granic.
Bądź dobry, a będziesz samotny
Mark Twain

Miłości nie udowadnia się słowami.
Nikołaj Gogol
ODPOWIEDZ