Newsy po polsku - 17. 08.2005

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Newsy po polsku - 17. 08.2005

Post autor: LittleDevil »

Obrazek
Invincible

Post autor: Invincible »

Możśecie mi powiedzieć o co chodzi bo oczywiście nie mogę się dostać na mjj europe forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Ja też nie mam dostępu.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

Dla tych którzy nie mają dostępu na MJJF Europe Discussion Forums
z http://www.mjjf-europe.com/forums/index ... topic=1673

Adwokat Michaela Jacksona pojawil sie dzisiaj na trzecim ustalonym przez sad terminie w sprawie oskarzenia o molestowanie przez Josepha Bartucci’ego. Sedzia Eldon Fallon nalozyl na Jacksona kare pieniezna w wysokosci 10 tys. dolarow za nieobecnosc na dwoch poprzednich ustalonych przez niego terminach. Dodal takze, ze w wypadku gdyby nikt z obozu prawnego Michaela nie zjawil sie na dzisiejszym posiedzeniu, sad bylyby zmuszony wydac nakaz aresztowania. Adwokat Charles F. Gay Jr. usprawiedliwial swego klienta tlumaczac, ze listy z pozewem trafily do niewlasciwych rak i nie zostaly mu w pore przekazane.

Joseph Bartucci wystapil do sadu w listopadzie ubieglego roku. Zeznal, ze w roku 1984 zostal zwabiony do limuzyny Jacksona przez jednego z pracownikow i nastepnie wieziony przez kilka dni. Poza molestowaniem seksualnym zarzuca Michaelowi takze obrazenia ciala przez pogryzienie i okaleczenie brzytwa oraz podawanie mu narkotykow.

Bartucci tlumaczy, ze zlozyl pozew dopiero w 2004 roku, poniewaz wtedy powrocily wspomnienia o owym wydarzeniu, ktore probowal wymazac ze swej pamieci. Zada odszkodowania finansowego za emocjonalny i fizyczny uszczerbek na zdrowniu.

Adwokat Michaela twierdzi, ze prawdopodobnie nie dojdzie do procesu: pierwszym powodem jest mala wiarygodnosc oskarzyciela, drugim przedawnienie zarzutow. Wedlug ustawy ofiara ma rok czasu na zlozenie sprawy przed sadem – Bartucci podobno rozmawial o tym zdarzeniu ze swa zona juz w roku 1990, czyli 15 lat temu.

Adwokat z obozu Bartucciego nalega na jak najszybsze rozpoczecie procesu: jego klient cierpi z powodu ogromnego stresu, ponadto stal sie ofiara atakow – kilka tygodni temu nieznany sprawca wysmarowal drzwi jego domu krwia zwierzeca

Zrodla:

http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u ... ckson_dc_3

http://www.dailycomet.com/apps/pbcs.dll ... /508170786
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
Yana

Dzięki lunatyczka, że to wrzuciłaś. :calus:
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Ludzie! Nie dobijajcie mnie, a już przede wszystkim nie dobijajcie Little Devil!
Czy wy rąk nie macie, albo nie umiecie z nich korzystać? Jak to nie macie dostepu? Bo się zarejestrować trzeba? Ta sekcja polska na MJJ Forum zostala otwarta, zeby pokazac, ze się coś dzieje i w Polsce, ze są fani, ze się wypowiadają etc. A Wy co robicie? Kopiujecie tekst z tegoz forum, bo kilka osob nie potrafi zrobić uzytku z pozostalości szarych komórek i się zalogowac? Tym sposobem wychodzi, ze w Polsce fanów nie ma! Wybaczcie ten ton tyrana, ale ja się jeszcze dziwie, ze Klarze się chce cokolwiek znajdywac dla nas, bo mnie by cos strzelilo, jakbym przekopywala net w celu znalezienia czegos konkretnego w steku bzdurnych informacji, a taki jeden z drugim (czy tam z druga) cała moja robote by mi kopali.
Klara prowadzi polską sekcję na tamtym forum, a moglaby tego nie robić. Moglaby Was (nas!) olać, zatrzymywac informacje dla siebie i mieć wszystkich fanów w nosie. Wyjscie z zalozenia , że jak nie znasz angielskiego, albo sie nie umiesz zarejestrowac to jest juz Twoj problem tez uważam za mozliwe.
Dla tych , co nie skumali o czym ja tutaj tak gledzę od paru minut STRESZCZAM:
Skoro Klara nie umieszcza tego, co na MJJ Forum tylko podaje linka to znaczy , ze ma w tym jakis cel. Cel ten (wyjaśniam, bo nie wierze już w takie zjawisko jak inteligencja) jest taki, ze na MJ PT dostajecie newsa ze streszczeniem (padac na kolana przed Klarą za to, co robi!!), a na MJJ F-Europe widac, że się u nas coś dzieje, ze sie interesujemy.
WIEC BĄDŹCIE TAK LASKAWI NIE ROBIĆ SOBIE NAWZAJEM DOBRZE ZA PRZEPROSZENIEM TYLKO POSWIĘĆCIE TE KILKA MINUT NA REJESTRACJĘ!
Teraz Wy sobie mozecie po mnie pojechać, ale mam trochę do powiedzienia na tym forum, wraz z kilkoma osobami wypruwam sobie flaki, zeby raz na jakiś czas sie coś dzialo, zebyśmy mieli sie gdzie i jak pokazac, zebyśmy byli zauwazani, zebyście Wy widzieli sens bycia fanem Michaela Jacksona. Prosta rejestracja, bardzo drobny wysilek w postaci odżegnania się od żródel typu Onet, odrobina szacunku i pokory przydalyby się takze w wydaniu calej reszty...nie tylko tych kilku MJówek, ktore sobie i tak poradzą...

Jest 00.30, a ja jestem wampirem... mam prawo czasem pokrzyczec.
...a Wy macie czasem prawo zrobić bład - tylko, ze ja bym sobie tych bledow wiecej nie życzyla.

...pzdr
siadeh_na_ostro_

Ps. Rzeby nie bylo, ze jestem potworem, bestią i seryjnym mordercą... Nie zwracam się tutaj konkretnie do kogokowliek. Sytuacja sie powtarza którys raz, więc reaguję- zwlaszcza, ze wiem, ze Klara jest - delikatnie mówiac - lekko podminowana.
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Instrukcja obslugi mjjf-e (rejestracja)

1)kliknij na "register" - wtedy pojawi sie formularz do rejestracji

2)"Choose a username" - wybierz nicka (minimum trzy litery)
slowo "please" na poczatku oznacza "prosze" :diabel:

3) "Choose a password" - wybierz haslo

4) "Re-enter password" - powtorz haslo

5) Enter e-mail adress - adres e-mail : Uwaga! niektore adresy typu hotmail, yahoo itd nie sa akceptowane, z polskich skrzynek dzialaja na pewno wp i onet

6) Re-enter e-mail: powtorz powyzszy adres

7)confirm your security code: wpisz do okienka cyfry, ktore widzisz powyzej

8) na dole zaznacz pole "I agree"

9)kliknij na "submit registration" - na podany przez Was adres mailowy zostanie wyslany link w celu zaaktywowania konta - kliknij na ten link

10) Gotowe! ;-)
Obrazek
Invincible

Post autor: Invincible »

Cha cha cha bardzo śmieszne! Ja się od razu zarejstrowałam, ale i tak nie mam dostępu nie wiem dlaczego. Kilkakrotnie próbowałam i nic. Więc takie ,,wymądrzanie" się nie ma najmniejszego sensu bo nie wiem jak ty, ale w brew pozorom na tym forum przebywają jednak ludzie inteligentni a przynajmniej średnio kumaci. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

No i taka wdzięczność... :wariat: To że Ty nie możesz się dostać na forum z jednego powodu nie znaczy, że inni mają ten sam problem! Jeśli to wytłumaczenie nie było Ci potrzebne, to go więcej nie czytaj. O matko...
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Invincible, nie mozesz dostac sie na forum, poniewaz Twoje konto nie zostalo zaaktywowane - prawdopodobnie z powodu problemu z adresem mailowym, ktory nie jest akceptowany przez mjjf-e. Po prostu zarejestruj sie jeszcze raz pod uzywajac skrzynki z wp albo onetu i sprawa zalatwiona - gdybys nadal miala problemy, poslij mi PMa i zobaczymy, co sie da zrobic.

Co do wymadrzania sie - napisalam posta z wytlumaczeniem nie po to, zeby sie madrzyc, tylko zeby pomoc tym, ktorzy nie daja sobie rady z rejestracja. Ale co tu duzo mowic, juz przyzwyczailam sie do tego, ze za dobre checi dostaje sie tutaj kopa w siedzenie. Dziwne, ze jeszcze nikt mi nie urzadzil zjeba za to, ze w ogole osmielam sie pisac newsy...
Obrazek
Awatar użytkownika
Yana

Nie wszyscy pewno są zarejestrowani na tamtym forum. Ja nie jestem i pewno zanim się zdecyduję upłynie kilka miesięcy, tak jak było w tym przypadku.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

A cuż to za problem się zarejestrować? Jeżeli kogoś to interesuje to niech to zrobi, a nie tłumaczy się ze musi się zastanowić bo to trudna decyzja.
Obrazek
Awatar użytkownika
lunatyczka

:smiech:
Ostatnio zmieniony czw, 18 sie 2005, 17:50 przez lunatyczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Yana

jeśli chodzi o mnie to raczej małe szanse na zarejstrowanie się na europejskim forum, ze względu na to, że o ile jeszcze jako tako zrozumiem artykuł po angielsku, to już jeśli miałabym coś napisać, to o wiele gorzej. Tak jest jak się parę lat nie używa języka.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
lunatyczka

Yana pisze:jeśli chodzi o mnie to raczej małe szanse na zarejstrowanie się na europejskim forum, ze względu na to, że o ile jeszcze jako tako zrozumiem artykuł po angielsku, to już jeśli miałabym coś napisać, to o wiele gorzej. Tak jest jak się parę lat nie używa języka.
Ale przeciez tam jest sekcja w języku polskim, i w takim języku nalezy komentować posty. ;-)
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
ODPOWIEDZ