"We Are The World" - Poland for Michael

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

speechless26

"We Are The World" - Poland for Michael

Post by speechless26 »

Na gronowym forum Michaela pojawiał się pomysł, który dobrze byłoby rozpowszechnić, więc przynosze to do nas.

Otóż propozycja nastepująca: nagrać utwór dla Michaela. Śpiewany przez fanów. Próba prawdopowodnie w piątek.

wszystko tu:
http://grono.net/michaeljackson/topic/1 ... r-michael/
I'm so proud to say- I love You.
akaagnes

Post by akaagnes »

Zaśpiewać i owszem,ale jak nagrać? Gdzie? Singiel? ..... Ktoś ma znajomych w jakimś studiu nagraniowym...? Ma sprzęt...
Caaaaała organizacja się kłania.

JESTEM ZA ,oczywiście. Ale jak to zorganizować? Gdzie ma być próba?
W rachubę wchodzą tylko ludzie z danego miasta, czy Wszyscy polscy fani? Jak to zrobić??
speechless26

Post by speechless26 »

akaagnes wrote:Zaśpiewać i owszem,ale jak nagrać? Gdzie? Singiel? ..... Ktoś ma znajomych w jakimś studiu nagraniowym...? Ma sprzęt...
Caaaaała organizacja się kłania.

JESTEM ZA ,oczywiście. Ale jak to zorganizować? Gdzie ma być próba?
W rachubę wchodzą tylko ludzie z danego miasta, czy Wszyscy polscy fani? Jak to zrobić??

poczytaj na gronie ;)
tam było dużo inf. az się pogubiłam.

ale chyba: chyba chodzi o nagranie singla, proba nie wiem gdzie, ale chyba w jakims studio. no i każdy może.
I'm so proud to say- I love You.
Jacksomanka

Post by Jacksomanka »

speechless26 wrote: poczytaj na gronie ;)
tam było dużo inf. az się pogubiłam.
na gronie dość często się gubię.
Ciężko ich ogarnąć i trzeba się wiele namęczyć żeby znaleźć to co się chce. :)

z tego co zdązylam wyczytać jeszcze na temat pogrzebu MJa :
INFORMACJA

Kinoteka nie będzie emitować pogrzebu na dworze. Trzeba płacić za transmisję i im nie stać.

Ewentualnie będzie emisja w KAWIARNIACH w kinotece. Się okaże jak się dowiemy kiedy i o której będzie pogrzeb.

Staram się kontaktować z urzędem miasta i ze stacjami TV. Dam znać jak się dowiem coś więcej.
Last edited by Jacksomanka on Wed, 01 Jul 2009, 1:07, edited 1 time in total.
akaagnes

Post by akaagnes »

podaj więcej informacji, może przekopiuj z grona.... każdy chyba by chciał,ale czy w PL istnieje studio, które pomieściłoby ILEŚ* ludzi chętnych na nagranie?
trzeba by było zaangażować w to kogoś ze sceny muzycznej lub chociaż generalnie z branży, i z kasą i z chęcią i z zapałem. a tak się składa,że w większości przypadków to oNi chcieliby jeszcze kasę od nas...............

i jak to zrobić żeby Fani z różnych miast też mogli? nie tylko np. z Warszawy? zaraz po nagraniu trzeba by było nakręcić teledysk, jakąś relację, pomontować różne rzeczy, sklecić w jedno, sprzedać........ zrobić reklamę, promo..........itd itd

pomysł w dychę,ale robota do końca roku jak nic - o ile coś z tego w ogóle wyjdzie...........
a i bez kasy nic nie zdziałasz.
brzoskwinka

Post by brzoskwinka »

taaaa teraz każdy zacznie coś wymyślać..nie zapominajmy że to nie Ameryka tylko zaściankowa Polska która ma swoją opinię o Michaelu i raczej nikt nie wyloży grubej kasy dla naszych kaprysów żeby uczcić MJ'a
I'll never let you part,You're always in my heart
Image
anialim

Post by anialim »

kurcze, znow Warszawa... się zacznę może za jakimś noclegiem rozglądać, w razie, jak się uda, to się piszę. Pomysł mi się podoba.
Tylko, czy logistycznie to się wszystko uda? Wszystko tak szybko sie dzieje ;/
akaagnes

Post by akaagnes »

generalnie przy ogroooooooomnym zaangażowaniu , zapale i pracy mogłoby się dać zrobić. przyszło mi na myśl kilku WIELKICH ludzi, których niezmiernie cenię, a którzy jakby się zgodzili - to już by była połowa drogi za nami.
Mianowicie - Hołdys, Niedźwiedzki i Mann.
znam asystentkę Manna ,mam do niej email i nr telefonu, ale... co z tego?

wiecie ile pracy jest przy takim projekcie? do studyjnego nagrania mogłoby być wziętych nawet ,,,hm... ze 30 osób, nie więcej. trzeba by było rozpisać partie wokalne, wynająć studio, producentów,akustyków i innych tych wszystkich ludzi............ duża kasa, masa roboty każdego dnia. to nie jest tak hop siup no i racja:
brzoskwinka wrote:to nie Ameryka tylko zaściankowa Polska
.

raz,że nie tylko w Polsce, ale wszędzie na świecie najbardziej liczy się KASA, ludzie się o nią zabijają - jesteśmy tego naocznymi świadkami nawet przecież. a nikt kasy sam z siebie nie wyłoży, ze skarbu państwa nie dostaniemy. chyba,że ktoś przekona Palikota,żeby zrobił to dla ludzkości charytatywnie.

wierzcie mi - jeśli istniałby chociaż cień szansy,że się to uda - idę w to jak w dym i angażuję się, sama mogę coś załatwiać. ale cienia szansy raczej nie ma. bo nie ma KASY.
MJackson

Post by MJackson »

osobiście nie uważam tego za dobry pomysł ponieważ za dużo jest w nim niewiadomych

już chyba lepiej by było żeby każdy z forum nagrał 1 linijkę a później ktoś by to zmontował (takie jest moje zdanie)
Ai

Post by Ai »

niektorzy nie maja grona wiec sobie nie poczytają =_=
Lies run sprints, but the truth runs marathons

MJ symbol mojego dzieciństwa - dziecko BAD
MJackson

Post by MJackson »

ja nie mam ale jak się kliknie w link podany przez speechless26 to i tak wyskakuje
ImageImage
Ai

Post by Ai »

drugi we are the world

majkelzawszespoko

Post by majkelzawszespoko »

jakoś nie jestem przekonany do pomysłu.
na razie może ochłońmy wszyscy bo pod wpływem emocji różne rzeczy się dzieją.
ImageImage
Ai

Post by Ai »

majkelzawszespoko wrote:jakoś nie jestem przekonany do pomysłu.
na razie może ochłońmy wszyscy bo pod wpływem emocji różne rzeczy się dzieją.
taaa jedni śpiewają, tańczą, a drudzy popełniają samobójstwa z tego samego powodu i pod wpływem skrajnych emocji

Billy Jean

Post by Billy Jean »

jeśli pozwolicie, to wyrażę swoje zdanie, otóż pomysł mi się podoba- sama myślę o tej inicjatywie od paru dni ale tylko jeśli chodzi o warstwe tekstową,ale jak zauważyłam na gronie to tekst już jest więc się spóźniłam. Uważam że to jest dobry i godny samego Mistrza pomysł, bo czemu tylko (z całym szcunkiem) utwory tworza tylko dla powodzian, pogożelców i tych co po nich traba powietrzna się przeszła?? Dla papieża tez wokaliści tworzyli hurtowo, więc i Michaelowi się nalezy tym bardziej że przez niemal 50 lat tworzył dla Nas, więc może teraz w ramach odwdzieczenia się za te wszystkie lata radości....Chętnie pojawiłabym się tez na tych próbach, ale jeżeli mają być one w studiu nagraniowym i pomieszcza ok 30 osób, to ja raczej juz się pchać nie będe tym bardziej że raczej śpiewać nie potrafie, tzn. nie mam talentu, uzdolnień muzycznych ani nic w tym sensie. I jeszcze jedno- może zostawmy sobie jeszcze trochę czasu i stwórzmy ten utwór(jeżeli już się wszystko uda załatwić od strony technicznej) w pierwszą rocznicę... dajmy sobie choć odrobinę czasu na opadnięcie emocji, nich pare osób napisze swoje własne teksty do wybranego utworu MJ, a powiedzmy moderator, tudziez inna osoba, wybierze najlepszy, najciekawszy. Może brzmi to jak konkurs talentów, ale nie o to mi chodzi, po prostu w tak krótkim czasie nie da się stworzyc czegoś wartościowego, głębokiego i równie emocjonalnego, co utwory Michałka. Tak tylko napisalam, co o tym myślę, ale zawsze można mnie z tąd usunąć, w końcu napisałam tylko jeden tekst do "Will you be there", więc co ja tam mogę wiedzieć?? I w dodatku rytmu nie utrzymałam...
Post Reply