Testament Michaela [niepotwierdzone]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- tanczacy delfin
TVN i onet.pl należą do tej samej grupy ITI - to jedna firma - i z dostępnych mi informacji wynika, że stoją raczej po "ciemnej stronie mocy". Nie tylko w kwestii Michaela. Oni generalnie sieją taką manipulację i zakłamanie, że się w głowie nie mieści.
Ostatnio zmieniony śr, 01 lip 2009, 0:31 przez tanczacy delfin, łącznie zmieniany 1 raz.
Man In The Mirror
Gdyby on żył, wstyd by mu było.
Za tych którzy wymyślają takie bzdury.
Mógłbyś tu być! Nie byłoby tego całego zamieszania do cho.lery !!
xx
http://mjgraph.blogspot.com/ moje grafiki
-
taaa wszyscy bysmy tego chcieli...Marie pisze:Gdyby on żył, wstyd by mu było.
niestety. fakty.
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me
They say I'm goin' crazy...
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me
They say I'm goin' crazy...
- sziszaczek
mi sie podobało to co powiedział ten prawnik- ze pojawi a sie hordy probowek i ludzkich kreatur roszczących sobie prawo do majątku MJ
http://www.tvn24.pl/0,1607605,0,1,pojaw ... omosc.html
http://www.tvn24.pl/0,1607605,0,1,pojaw ... omosc.html
dokładnie. W ogóle roztrząsanie tego tematu jest zupełnie nie na miejscu. Ja nie wiem, czy nikomu z tych *** (osób wydających szmatławe pisma i powtarzających te spekulacje w mediach) nie przyjdzie do głowy, że te dzieci też sobie tv włączyć mogą ;> One są w naprawdę najtrudniejszym momencie swojego życia i normalnie krew mnie zalewa, jak widzę, jak tę ich tragedię wszyscy nakręcają.Daiana pisze:spolodzil czy nie wychowywal je i kochal wiec byl ojcem....niech dadza juz spokoj tym spekulacjom,to juz naprawde Jego b.prywatna sprawa..
Dla MJa to były Jego dzieci. <kropka>
Powiem Wam - bo w tym wątku może jest okazja - że podobało mi się to, co mówił ten Lejb w TVN24. Bałam się na początku trochę,bo powiedział,że kiedyś był fanem, ale że teraz nie pała entuzjazmem do Michaela. Ale zachował się jak jeden z niewielu - mądrych, rzeczowych i profesjonalnych ludzi. Rymanowski widać,że się stara być profesjonalny, .... ale nie ufam mu. Chciał kilka razy podpuścić Lejba,ale ten się nie dał.
Mówili o testamencie. Że BĘDZIE walka o dzieci, na razie tylko są pod opieką babci. Mówił,że zjawi się na pewno cała horda prawników przy testamencie i każdy będzie chciał coś dla siebie - znajdą się zaraz nowe dzieci Michaela i inni z postawą "należy mi się, bo..." i będą podważać testament z różnych stron. Testament istnieje i jest legalny prawnie. Zostanie ujawniony we czwartek z tego co mówili i z tego co mi wiadomo.
Co mi się spodobało ( ) w jego wypowiedzi - że sprawę z dziećmi muszą załatwić jak najszybciej. Sprawy majątkowe mogą się ciągnąć latami nawet, ale tych rzeczy nie da się skrzywdzić, a dzieci tak. Że wierzy w to,że w tej sprawie podejmie się szybka i słuszna decyzja.
Generalnie chyba jest tak,że tak czy siak dzieciom należy się najwięcej i one po uzyskaniu pełnoletności mają prawa do tantiemów, prawa autorskie itd.nie?Na razie chyba dostaną to bracia, no nie wiem z reszta - przynajmniej powinni, nie? (jest tu jakiś prawnik na forum?)
Ale ten gość powiedział,że zapewne jest cała rzesza ludzi, która się po to zgłosi.
Eh... żeby tylko dzieci znalazły spokój.
Kochających ludzi otaczających je troską i spokojny dom.
Nie wiem dlaczego interesują mnie jakieś obce dzieci ;P,ale martwię się akurat ich sprawą. latorośle Michaela...
Mówili o testamencie. Że BĘDZIE walka o dzieci, na razie tylko są pod opieką babci. Mówił,że zjawi się na pewno cała horda prawników przy testamencie i każdy będzie chciał coś dla siebie - znajdą się zaraz nowe dzieci Michaela i inni z postawą "należy mi się, bo..." i będą podważać testament z różnych stron. Testament istnieje i jest legalny prawnie. Zostanie ujawniony we czwartek z tego co mówili i z tego co mi wiadomo.
Co mi się spodobało ( ) w jego wypowiedzi - że sprawę z dziećmi muszą załatwić jak najszybciej. Sprawy majątkowe mogą się ciągnąć latami nawet, ale tych rzeczy nie da się skrzywdzić, a dzieci tak. Że wierzy w to,że w tej sprawie podejmie się szybka i słuszna decyzja.
Generalnie chyba jest tak,że tak czy siak dzieciom należy się najwięcej i one po uzyskaniu pełnoletności mają prawa do tantiemów, prawa autorskie itd.nie?Na razie chyba dostaną to bracia, no nie wiem z reszta - przynajmniej powinni, nie? (jest tu jakiś prawnik na forum?)
Ale ten gość powiedział,że zapewne jest cała rzesza ludzi, która się po to zgłosi.
Eh... żeby tylko dzieci znalazły spokój.
Kochających ludzi otaczających je troską i spokojny dom.
Nie wiem dlaczego interesują mnie jakieś obce dzieci ;P,ale martwię się akurat ich sprawą. latorośle Michaela...
To nie ma najmniejszego znaczenia! Był nie był ... jego nie jego...co to za różnica? Jak juz napisalam w innym temacie rodziciem jest ta osoba, która sprawuje nad dziećmi opiekę...taką osobą był Michael od zawsze...on sie nimi opiekował, wychowywal, troszczył, utrzymywał i przede wszystkim kochał...do niego mówiły "TATO"... nie roztrząsajmy kwestii biologii i genów, juz i tak zbyt wiele prywatnych spraw wywlekają na światło dzienne... bardzo mi się to nie podobascream1 pisze:Wiem,że Mike byl dla nich wspaniałym ojcem,ale napewno nie jest ojcem biologicznym
"I close my eyes...just to try and see You smile one more time...but it's been so long now all I do is cry...can't we find some love to take this away...'cause the pain gets stronger every day...";(
właśnie powtórkę Larry'ego King'a obejrzałam - prawniczka, która reprezentuje interesy MJa w sprawach rodzinnych powiedziała, że cokolwiek się teraz nie wymyśla - zgodnie z prawem MJ jest ojcem i kropka. A o tym, jak dobrym wszyscy wiemy.
Potwierdzili, że jest testament z 2002 r., teraz się nim zajmują i to, co w nim jest "raczej nie zaskoczy świata".
A, i jeszcze były oświadczenia
- Debbie Rowe: jest matką, nigdy żadnym mediom nie mówiła, że miałoby być inaczej
- niani Rwaramba: prostuje kłamstwa, w życiu nie mówiła o leko- czy narkomanii MJa
Wszystko to wymyślają media... ręce opadają jak chorą mają fantazję ci ludzie ;>
Potwierdzili, że jest testament z 2002 r., teraz się nim zajmują i to, co w nim jest "raczej nie zaskoczy świata".
A, i jeszcze były oświadczenia
- Debbie Rowe: jest matką, nigdy żadnym mediom nie mówiła, że miałoby być inaczej
- niani Rwaramba: prostuje kłamstwa, w życiu nie mówiła o leko- czy narkomanii MJa
Wszystko to wymyślają media... ręce opadają jak chorą mają fantazję ci ludzie ;>
- editt
z BBC: także Diana Ross jest uwzględniona w testamencie
Jackson leaves estate to family
Jackson's will estimated his estate to be worth more than $500m
Michael Jackson's will has been filed in a Los Angeles court, giving his entire estate to a family trust.
The document, dated 7 July 2002, also reveals the star chose not to provide for his former wife, Debbie Rowe.
Jackson's mother, Katherine, is named as a beneficiary of the trust and the guardian of the singer's three young children, who are named in the will.
The documents estimated Jackson's estate at that time to be worth more than $500m (£303m).
The will said Jackson's estate consisted almost entirely of "non-cash, non-liquid assets, including primarily an interest in a catalogue of music royalty rights which is currently being administered by Sony ATV, and the interests of various entities".
'Remarkable legacy'
Long-time friend and singer Diana Ross is also named as guardian for Jackson's children in the event that his mother was unable to fulfil her duties.
Katherine Jackson was granted temporary guardianship of Jackson's three children - Michael Joseph Jackson Jr, known as Prince Michael, 12, Paris Michael Katherine Jackson, 11, and seven-year-old Prince Michael II - on Monday.
The will names Jackson's lawyer John Branca and John McClain, a music executive and a family friend, as co-executors of the will.
In a statement, Mr Branca and Mr McClain said: "The most important element of Michael's will is his unwavering desire that his mother, Katherine, become the legal guardian for his three children.
"As we work to carry out Michael's instructions to safeguard both the future of his children as well as the remarkable legacy he left us as an artist, we ask that all matters involving his estate be handled with the dignity and the respect that Michael and his family deserve."
Rowe married Jackson in 1996 but filed for divorce in 1999. She gave up custody rights to the children but sought them again in 2003.
They agreed a settlement in 2006 but the terms were never disclosed.
She is the biological mother of Jackson's eldest children. The singer's youngest son was born to a surrogate mother whose identity has never been revealed.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8129446.stm
Jackson leaves estate to family
Jackson's will estimated his estate to be worth more than $500m
Michael Jackson's will has been filed in a Los Angeles court, giving his entire estate to a family trust.
The document, dated 7 July 2002, also reveals the star chose not to provide for his former wife, Debbie Rowe.
Jackson's mother, Katherine, is named as a beneficiary of the trust and the guardian of the singer's three young children, who are named in the will.
The documents estimated Jackson's estate at that time to be worth more than $500m (£303m).
The will said Jackson's estate consisted almost entirely of "non-cash, non-liquid assets, including primarily an interest in a catalogue of music royalty rights which is currently being administered by Sony ATV, and the interests of various entities".
'Remarkable legacy'
Long-time friend and singer Diana Ross is also named as guardian for Jackson's children in the event that his mother was unable to fulfil her duties.
Katherine Jackson was granted temporary guardianship of Jackson's three children - Michael Joseph Jackson Jr, known as Prince Michael, 12, Paris Michael Katherine Jackson, 11, and seven-year-old Prince Michael II - on Monday.
The will names Jackson's lawyer John Branca and John McClain, a music executive and a family friend, as co-executors of the will.
In a statement, Mr Branca and Mr McClain said: "The most important element of Michael's will is his unwavering desire that his mother, Katherine, become the legal guardian for his three children.
"As we work to carry out Michael's instructions to safeguard both the future of his children as well as the remarkable legacy he left us as an artist, we ask that all matters involving his estate be handled with the dignity and the respect that Michael and his family deserve."
Rowe married Jackson in 1996 but filed for divorce in 1999. She gave up custody rights to the children but sought them again in 2003.
They agreed a settlement in 2006 but the terms were never disclosed.
She is the biological mother of Jackson's eldest children. The singer's youngest son was born to a surrogate mother whose identity has never been revealed.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8129446.stm
http://michaeljacksonfuneral.org/michae ... n-will.pdf
treść testamentu , mógłby ktos dokładnie przetłumaczyć
treść testamentu , mógłby ktos dokładnie przetłumaczyć
Can't you see that heaven's just begun? It's livin' here inside our hearts!
Dobrze, że go napisał.
Że pomyślał o tym.
Nie chcę sobie wyobrażać jaka wojna publiczna toczyłaby się o dzieci, o pieniądze gdyby nie było testamentu.
Że pomyślał o tym.
Nie chcę sobie wyobrażać jaka wojna publiczna toczyłaby się o dzieci, o pieniądze gdyby nie było testamentu.
xx