SUNrise pisze:
Nie wiem od czego to zależy, ale na Operze jakość jest dobra, gorzej jeśli się otwiera na IE.
SUNrise, dzięki za info Rzeczywiście jest różnica ale ja widzę bardzo minimalną. Porównywałam dwie te same fotki na IE i w Operze i jednak jest mała różnica.
SUNrise pisze:
Nie wiem od czego to zależy, ale na Operze jakość jest dobra, gorzej jeśli się otwiera na IE.
SUNrise, dzięki za info Rzeczywiście jest różnica ale ja widzę bardzo minimalną. Porównywałam dwie te same fotki na IE i w Operze i jednak jest mała różnica.
Hm... to nie wiem. Może to zależy jeszcze od tego jakiej wersji Opery się używa. Ja mam tę najnowszą 8.01 i u mnie różnica w jakości (między IE a Operą) jest ogromna, zdjęcia otwierają mi się od razu w dużym rozmiarze i są piękne, czyściutkie.
SUNrise pisze:
Hm... to nie wiem. Może to zależy jeszcze od tego jakiej wersji Opery się używa. Ja mam tę najnowszą 8.01 i u mnie różnica w jakości (między IE a Operą) jest ogromna, zdjęcia otwierają mi się od razu w dużym rozmiarze i są piękne, czyściutkie.
Poważnie? to mnie zaskoczyłaś! Ja najwidoczniej mam jakąś starą wersje nawet nie wiem jaką! A tak przy okazji gdzie mogłabym ściągnąć tą wersje 8.01? Serio, strasznie się cieszę, że można oglądać te zdjątka w dużo lepszej jakości...dzięki SUNrise
Aż musiałem sprawdzić , skorzystałem więc ze swojego linka i zainstalowalem Opere. Porównałem zdjęcia w IE, Firefoxie i Operze i faktycznie!! We wszystkich przegladarkach wyglądacie pięknie ale w tej ostatniej najpiękniej . Szczegónie na zdjęciach niepowiększonych widać wyraźną rożnicę. Najgorzej w "testach" wypadł IE. Dziękuję za uwagę. Dobranoc.
Willy pisze:
ojojoj nie ładnie komuś chyba strasznie zależało żeby te fotki nie ujrzały światła dziennego i poblokował wszystkie linki :>
Ups a to możliwe aby ktoś to celowo zrobił? , szkoda jak wróci Schmittko to na pewno wrzuci zdjęcia na forum ponownie! Proszę jeszcze o odrobinę cierpliwości!
Z góry podziękowania dla Schmittka za pomoc
Archi pisze:Czy są może jakieś filmy z tego spotkania. Głownie chodzi mi o tancerzy jak robili swoje
kurcze, spędziłam tam pół dnia, ale jakoś żadnego tancerza w akcji nie zauważyłam. Co prawda na Rynku stał jakiś klkuosobowy zespół co tańczył krakowiaka, nawet usiłowałam namówić Buszka, żeby do nich dołączył i coś zaśpiewał albo zatańczył, ale on nie wykazał zbytniego entuzjazmu co do tego jakże genialnego pomysłu i z tańcowania nic nie wyszło.
kaem pisze:
Zarówno wszystkie zdjęcia, jak i filmik, mają po przeszło 100MB. Yousendit nie sprawdza się przy takiej wielkości. Jakieś pomysły? Majkel? Willy?? Mam to jakoś podzielić?
Tymczasem czekam na zdjęcia z Krakowa
Podziel winrarem na 10 kawałków i daj na yousendit
No to zapodaję. Dużo ściągania, no ale myślę, że warto. Materiał o tym co się działo w Santa Maria, a nie było nigdzie publikowane. Jest tam też materiał o którym mówiła Marta, w którym pokazane jest, jak niechętni Bushowi wykorzystali zainteresowanie wokół Michaela, by zademonstrować tam, pod sądem.
Pliki są pod rapidshare.
To rzeczy o tle sprawy. O ludziach, którzy tam się przewijali, o fanach, o miejscu samym w sobie. Nie ma tam Michaela właściwie. Piszę, żeby nie było rozczarowania. Mimo to fajna rzecz. Można poczuć klimat tamtych dni.