Zwrot pieniędzy lub specjalny, pamiątkowy bilet?

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Jak zapatrujesz się na to co zaproponowała firma AEG?

Stanowczo chcę pieniądze za bilet mieć wrócone! Wydam je na płyty MJ.
56
29%
Chcę bilet zatrzymać na pamiątkę... podaruję im pieniądze.
48
25%
Nie wybierałem/am się na koncert MJ.
89
46%

Liczba głosów: 193

Awatar użytkownika
flying_demon

Post autor: flying_demon »

no wlasnie co z allegro i ebayem ??? oddadza kase ? bo jak widzilam to niezłe sumy poszły za te bilety
flying_demon
Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

flying_demon no właśnie...koleś który sprzedał bilety mojej znajomej nie chce oddać kasy bo tłumaczy się tym co napisałam wcześniej
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Awatar użytkownika
flying_demon

Post autor: flying_demon »

cóz powiem szczerze, że przerąbane teraz mają ci co kupowali na tych stronach. przynajmniej niektórzy.

a waszym zdaniem: ticketmaster, viagogo powinni oddać kasę i dać bilety ? czy jak?
flying_demon
dawid012

Post autor: dawid012 »

nie ma szans, zeby ktos z allegro oddal kase !
a pamietam, jak patrzyem na aukcje to kilka biletow od reki zeszlo za 1500zl/sztuka..
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Post autor: Tiger Lilly »

flying_demon pisze:a waszym zdaniem: ticketmaster, viagogo powinni oddać kasę i dać bilety ? czy jak?
Naszym zdaniem, gdybyś przeczytała choćby kilka postów w tym temacie, zanim zadasz pytanie-znałabyś odpowiedź. Musisz wybrać albo bilet, albo zwrot pieniędzy.
flying demon pisze:a po drugie myslicie ze jesli zechce dostac tylko 1 bilet (kupiłam 2) to jeden mi przyślą a za drugi dostane zwrot kasy?
Na to pytanie również. Jeśli chcesz zatrzymać jeden bilet a kupiłaś dwa-za drugi dostaniesz zwrot.
jacko17 pisze:A ktoś już do viagogo pisał o zwrot kasy?
flying demon pisze:No ja pisalam ale jeszcze mi nie odpisali
Nikt nie dostał jeszcze żadnego zwrotu. A pisanie do viagogo przed 6 lipca mija się z celem, skoro na ich stronie znajduje się taka oto informacja:
Tiger Lilly pisze:"In the next couple of days viagogo will be sending emails for every Michael Jackson ticket transaction made on viagogo. This email will contain a unique link which - once clicked - will start the refund process and include the instructions you need to follow. Please note: This link must be clicked to begin the refund process. To ensure that your email gets into your mail box, be sure to add viagogo.com to your safe sender list or your email may go into your junk folder. If you have not received an email by 6th July, please contact viagogo's customer service. "

Czyli, w przeciągu następnych kilku dni, viagogo wyśle maila do każdego, kto dokonał transakcji poprzez ich stronę. E-mail będzie zawierał linka, którego kliknięcie rozpocznie procedurę zwrotu pieniędzy, oraz dalsze instrukcje. Aby mieć pewność, że ta wiadomość nie wyląduje w koszu, należy dodać viagogo.com do swoich kontaktów. Jeśli nie otrzymacie maila z linkiem do 6go lipca, proszeni jesteście o kontakt z działem obsługi klienta viagogo.
Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

dawid012 tak myślisz????
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Jeśli chodzi zwrot pieniędzy od pośredników, to chyba zależy to konkretnie od sprzedającego. No i pewnie też od ceny... Mi się udało dogadać i dostanę całkowity zwrot kasy, oficjalnie przez ebay.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

tancerzu drogi....
Doskonale rozumiem Twoje rozgoryczenie, nieco mniej Twoją agresję.
Marzenie się nie spełniło i.... nie spełni się już nigdy.

Oczywiście, że AEG wieje komerchą i, że słowa p. Phillips'a to pic na wodę fotomontaż.
Pamiętaj jednak, że oni są w sytuacji makabrycznej, a p. Phillips dostaje grube pieniądze, żeby dbać o interesy swojej firmy- smutna rzeczywistość.
Wierz mi, że nie chciałabym być teraz w jego skórze, bo kasa, jaką już wydali na przygotowanie tego koncertu, ilość kontraktów, jakie w związku z tym podpisali i fakt zarezerwowania hali na pół roku, to problemy, które rozwiązywać będą bardzo długo i kosztować będą ich masę pieniędzy.
Próbują ratować skórę, odzyskując choć trochę pieniędzy, które w ten projekt włożyli, więc oczywistym jest, że będą opowiadać o tym, jak to owe bilety są cudowne i jak bardzo Michael chciał, aby fani je zachowali na pamiątkę.
Ale śmierć Michael'a.... to raczej nie ich wina.

Też uważam, że powinni przesłać bilety wszystkim i potrącić jedynie koszty druku i przesyłki, ale sytuacja jest tak nietypowa, że chyba im się nie dziwię, iż opowiadają farmazony.
Swoją drogą... ja też się waham, czy jednego z biletów nie zatrzymać.

Ja patrzę na AEG również z innej perspektywy- jako na tych, którzy dołączyli do projektu Michael'a, pozwalając Mu wrócić na scenę i ponownie uwierzyć w siebie.
Byli partnerami biznesowymi w projekcie, w którym zyskać miała każda ze stron- również Michael i my, Jego Fani.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Wysłałem ten formularz do ticketmaster ale nie dostałem potwierdzenia na maila... tak ma być? Czy ktoś w ogóle dostał potwierdzenie od ticketmaster po wyborze zwrotu pieniędzy?
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

Final Cloud ja też jeszcze nic nie dostałam... ktoś wie dlaczego? albo czy ktoś już dostał?
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Lukratywny kontrakt powrotu na scenę otrzymała szwedzka grupa ABBA, która miałaby zastąpić zmarłego Michaela Jacksona na koncertach w Londynie.
Jackson miał zagrać 50 koncertów w O2 Arena w Londynie w ramach trasy "This Is It". Pierwszy wystąp miał się odbyć 13 lipca, a zakończenie zaplanowano na początek 2010 roku. Niespodziewana śmierć "króla popu" przerwała te plany.

Organizatorzy koncertów z AEG Live za wszelką cenę próbują znaleźć godnych zastępców. Brytyjski tabloid "The Sun" podaje, że wielomilionowy kontrakt zaoferowano nieistniejącej grupie ABBA. Nie wiadomo jednak, czy powrót kwartetu na scenę jest możliwy.

Niech by trochę pomyśleli i zadali pytanie : próbujemy zorganizować występy dla uczczenia MJ pytamy sław które kochały mj czy nie zechciały by z nami tego zorganizować: stawiamy pytanie chcecie pieniądze, czy poczekacie dłużej i chcecie uczcić godnie śmierć Waszego Idola.....

Nie, wola nas szybko spławić ile się tyle z nas wycisną i dalej nowe koncerty dla INNYCH fanów Comeback ich Idoli.... smutne żałosne.... jak na dzisiejsze czasy jakże prawdziwe....
Pamiętaj jednak, że oni są w sytuacji makabrycznej, a p. Phillips dostaje grube pieniądze
Taka firma jak AEG na pewno ubezpieczyła się i zaplanowała wyjscie ewakuacyjne gdyby sie nie duało albo MJ zmarł.. nie podjeliby sie takiego ryzyka. hmm w sumie moze to ich plan B te bilety..... jesli tak to .....
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

JA tez nie dostałem potwierdzenia...miejmy nadzieję, że tak ma być....
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

Potwierdzenie na maila nie przyszlo, jedynie informacja o cierpliwosci po zaznaczeniu odpowiedniej opcji.
Musimy czekac.
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Ludzie, cierpliwości. Przecież oni sprzedali 800 tys. biletów. Gdyby każdy zamawiał maksymalną liczbę biletów to byśmy mieli 200 tys. zamówień, a jak wiadomo wiele osób zmawiało tylko po jednym lub dwa bilety więc liczba złożonych zamówień jest dużo większa niż te 200 tys.
Więc nie oczekujcie odpowiedzi natychmiast.
Obrazek
mada744

Post autor: mada744 »

Ja dostalam juz maila z viagogo. Oni oferuja 3 opcje.

a/ bilet za 75f - tą kwote odejmuja od tego co sie zapłaciło, reszte zwracają na konto przez ktore była robiona płatność;
b/ oferuja voucher na 120% kwoty ( tzn. jeśli tak jak ja zaplacilam 175f dostałabym voucher na 210funtów (np. na koncert U2 lub inny - tak mi napisali)
c/ całkowity zwrot kwoty:

Wybralam opcje c - teraz oni w ciagu kilku dni maja przesłac maila potwierdzającego- zwrotnego i później w ciągu 14 dni oddadza kase na konto, lub paypal ewentualnie na podany adres osoby robiacej płatność. Dodam , ze te 14 dni to chodzi raczej o dni robocze.
ODPOWIEDZ