Michael Jackson Unplugged

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
Piotrek

Michael Jackson Unplugged

Post autor: Piotrek »

Przegladam sobie strone MTV Classic, dzial Programy i patrze co maja fajnego do zaoferowania. Jestem fanem serii MTV Unplugged wiec klikam i co widze?
MTV Live & Unplugged

Cykl koncertów najlepszych artystów. Niektóre zagrane specjalnie z myślą o widzach MTV. W serii MTV Unplugged prezentujemy słynne koncerty "bez prądu". Akustycznie zagrali już dla nas Michael Jackson, Erykah Badu, The Corrs, Pearl Jam i wielu innych...

W tym tygodniu m.in.:

Poniedzialek 22.08:

UNPLUGGED BOB DYLAN

Wtorek 23.08:

DESTINY'S CHILD Hottest SPRING BREAK PERFORMANCES

Zapraszamy!
To chyba jakis blad co nie? A moze to ja jestem niedoinformowany? Bo jesli to prawda, to cholernie szkoda byloby cos takiego przegapic.
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Mnie też to wygląda na błąd, ponieważ nic nie słyszałam na ten temat.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Pewnie pomylili Michaela Jacksona z Georgem Michaelem. Obrazek
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Hehe tez tak myslalem wlasnie o pomylce z Georgem Michaelem, no ale dajcie spokoj...

Bezposredni link tu.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

A ja słyszałem, gdy fani mówili o swoich marzeniach d.t. wydawnictw Michaela Jacksona :wariat: Ale ja jakoś za wydawnictwami "unplugged" nie przepadam...

Ciekawe by to było zapewne, szczególnie, że Michael solowej koncertówki zupełnie na żywo jeszcze nie nagrał, a z bootlegami różnie bywa... Zresztą dziwne dla mnie, że Michael - artysta ustalający kierunki rozwoju koncertów, wielki showman, śpietny wokalista i tancerz, co czasem z playbacka śpiewa (ł) ;-) - jak wydał już koncertówkę, to dopiero teraz, a nie, gdy to był na szczytach popularności właściwej. Konflikt z Sony odpada zdecydowanie, może niechęć Michaela? Ale co w bootlegu z japońskiej trasy koncertowej Bad World Tour może być złego? Szkoda, że właśnie nie wydano wtedy takiej płytki "Bad Tour in Japan" - gdy Michael śpiewał zdecydowanie najlepiej i nie musiał sobie pomagać, grając z playbacka... I nikt nie powiedziałby, że Jacksonowi brakuje kasy, to zamierza ją wyciągnąć od fanów :wariat:
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Michael piewał z playbacka za czasów Thrillera. Billy jean na motow wykonał z playbacka i dobrze to widać w momęcie jak zaczyna skakać pod koniec 3 zwrotki.
Z tym podkładem tak już jest że wszyscy czasem używają, jedni się przyznają inni nie. Przyjemnie jednak czasem posłuchać i zobaczyć jak ktoś niemiłosernie sapie ale dalej tańczy śpiewa.(wanna be....)
Co do koncertów akustycznych to extra jest wersja Wight wedding(billy idol). Żeby nie było nie z tematem to gra tam Steavens(chyba tak się pisze)na gitarze oczywiście.
Jeżeli ktoś ma tą piosenkę to bardzo bym prośił o wrzucenie.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJPOWER

Re: Michael Jackson Unplugged

Post autor: MJPOWER »

Piotrek pisze: To chyba jakis blad co nie? A moze to ja jestem niedoinformowany? Bo jesli to prawda, to cholernie szkoda byloby cos takiego przegapic.
Nic takiego na 100% nie miało miejsca
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Archi pisze:Przyjemnie jednak czasem posłuchać i zobaczyć jak ktoś niemiłosernie sapie ale dalej tańczy śpiewa.(wanna be....)

"Dangerous" Performance ABS Apollo Theater :] (3.35 - 3.41)
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Co to znaczy?
Nie mam tego koncertu także proszę o udostępnienie.
Obrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Archi pisze:Co to znaczy?
Nie mam tego koncertu także proszę o udostępnienie.
koncert to duże słowo ale w tamtych czasach to faktycznie taki występ można by u Michaela nazwać wielkim przedsięwzięciem :zgryźliwy:

Znaczy to tyle że jak Michael wyszedł na scenę to cała publiczność z wrażenia tak rozwarła usta że połknęła cały tlen jaki się znajdował w Apollo Theater i na zaplanowane 4 sekundy śpiewu Michaela na żywo okazało się ze dla niego tlenu już nie starczyło. Dlatego owe 4 sekundy Michael wykorzystał na rozpaczliwe wołanie „oddajcie mi tlen” ale tego nie jestem pewien bo go za dobrze nie zrozumiałem.

P.S.
To video zajmuje nie wiedzieć czemu 50 mb. Więc linka zapodam jak je umieszczę na jakimś serwerze.

http://s20.yousendit.com/d.aspx?id=29FE ... JLRS4RD49Z
Awatar użytkownika
DirtyDiana

Post autor: DirtyDiana »

ja mam 1 piosenke Michaela wykonaną ,,unplugged''
jest to ,,Give in to me''
ja tez nie słyszałam o żadnym koncercie unplugged,wiec ta piosenka moze jest przerobiona komputrerowo...jakos... :knuje:
Chociaz podejrzewam że wykonanie tej piosenki mogło miec miejsce podczas MTV 10th Anniversary,tylko nie zostalo pokazane tak jak ,,BoW czy ,,WYBT''.....zreszto sama juz nie wiem.... :-/
,, GONE TOO SOON... ''
Awatar użytkownika
mjfan1000

Post autor: mjfan1000 »

give in to me unplugged to nieoficjalny remix. ktos nagral swoja gre na gitarze do wokali michaela
Awatar użytkownika
DirtyDiana

Post autor: DirtyDiana »

mjfan1000 pisze:give in to me unplugged to nieoficjalny remix. ktos nagral swoja gre na gitarze do wokali michaela
Ahaaaa :knuje: ... no to teraz juz wiem ..THx Michał !!!
,, GONE TOO SOON... ''
ODPOWIEDZ