Ostatnie przygotowania do trasy [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

robson8112

Post autor: robson8112 »

AEG Live poinformowało, że dysponuje ponad stu godzinami nagrań wideo z prób Jacksona. Firma zamierza zmontować materiał w jeden film, który ma być pokazywany w kinach.
Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

wczoraj na tvn24 Zbigniew Hołys wypowiadał się o koncertach w O2 Arena.

Powiedział bardzo mądre słowa "każdy kto by zobaczył te koncerty wywinąłby orła z podziwu dla Jacksona"

Każdy przy wejściu miał dostać okularki trójwymiarowe, pierwszą piosenką miał być "thriller", tancerze przebrani za trupy mieli "wyskakiwać" z wielkich ekranów tak jakby w publiczność, a scena miałbyć zamieniona w cmentarz..czyli szykowało się wielkie show :dance:
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Awatar użytkownika
BadJack

Post autor: BadJack »

Zdaje się, że Pan Hołdys mówił o tym Dome Project. Ale tak z czystej ciekawości, skąd on ma takie info? Chodzi mi o to, że chyba nie było wiadomo, że Thriller będzie pierwszą piosenką i że wogóle to nowe "video" ma być właśnie tym otwieraczem. Czy gdzieś było takie info? Bo nie wiem czy to przegapiłem.
K

Post autor: K »

Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Na drugim zdjęciu podczas wykonywania Smooth Criminal Michael wygląda jakby to nie był on. Czy wy nie uważacie tak samo?? ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

wspaniale ´zdjecia.
Kremowy garnitur do Smooth Criminal jest nie do opisania aj.. Michael cudownie wyglada <3
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Michael świetnie wygladał na tych fotkach. Pełne zaangażowanie jak zawsze ;-) Pewnie było by piękne show...
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Jak dla mnie to na tym zdjeciu w czerwonej koszuli Michael wygląda, jakby z lat Dangerous:D
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Moscan

Mike pisze:Jak dla mnie to na tym zdjeciu w czerwonej koszuli Michael wygląda, jakby z lat Dangerous:D
Dokładnie...
To przez te loczki ;-) Loczki go odmłodziły...
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

alexis pisze:mam wrażenie, że Michael był tam jakby wyższy i te dłuuugie nogi własnie
moim zdaniem to przez spodnie ;)
za dawnych czasów nosił na koszulę i automatycznie go "skracało", a teraz jak nosi nowocześnie to "wydłuża"...
I'm so proud to say- I love You.
Maverick

Post autor: Maverick »

Powinnam to umieścić w temacie "MJ wraz z dziećmi w Las Vegas" ale jak pomyślałam, że ten temat miałby się znów znaleźć na szczycie, z migającym obok pomarańczowym kwadracikiem... może nie róbmy sobie tego.

Będzie więc nieco nie na temat. Widziałam, że ktoś wrzucił to foto do Galerii, ale bez komentarza, że to jedno z ostatnich zdjęć Michaela, już z loczkami, z tego samego okresu co fotki z próbnej sceny This Is It:

Obrazek
Awatar użytkownika
Moscan

Fotki z przygotowań do This Is It!

Dirty Diana:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Earth Song:

Obrazek

Inne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt, 25 sie 2009, 23:50 przez Moscan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kris'tina

Post autor: Kris'tina »

Zdjęcia sprzętu do This is it są niesamowite. I nie zaryzykuję stwierdzeniem, że te koncerty mogły by być najlepszymi na świecie. Swego czasu czytałam artykuł z niemieckiego bravo gdzie było opisane co miało się znaleźć na występach... wręcz zapiera dech.
Sądzę, że chociaż jeden koncert mógłby się odbyć. Na początku myślałam, ze "wersja" z hologramem była by ciekawa. Jednak to co napisała Louie wydaje się hmm... najlepsze (?). W ten sposób podkreśliłoby, się to że odszedł król i nikt ani nic nigdy go nie zastąpi.... :( Jednocześnie pokazano by ludziom najlepsze show na świecie.
"Zaczynam od człowieka w lustrze
Proszę go, by zmienił swoje poczynania
I żadne inne przesłanie nie mogło być jaśniejsze
Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem
Spójrz na siebie i wtedy dokonaj zmiany" - MJ (Man In The Mirror - 1987)
liberian wrz 87

Post autor: liberian wrz 87 »

Tak, ten koncert miał być niesamowity - zastosowanie najnowocześniejszej techniki, efektów wizualnych i pirotechnicznych z tym co miał nam do zaoferowania Michael ze swoim talentem - bezcenne.
Mam nadzieję, że chociaż film, który ma być wyświetlany z próby pod koniec września, odrobinę ukaże to, czego nie było dane nam nigdy zobaczyć...
Liczę też na koncert 26 września w Wiedniu - dobrze by było, gdyby zaprezentowali tam ten hologram z postacią Michaela albo ten snop światła, o którym już tu wspominano, bo to dużo ludziom uświadomi.
Nie chciałabym oglądać wszystkich piosenek tylko i wyłącznie w wykonaniu innych gwiazd.
I tak ledwie zniosłam ten lipcowy memorial, brakowało mi głosu Michaela :surrender:
Awatar użytkownika
Do$ka

Próby to This Is It - Beat It, Heal The World audio

Post autor: Do$ka »

Umieszczam tutaj, bo chyba więcej osób zagląda do Hyde Parku niż do multimediów, a wydaje mi się, że to dość interesujący materiał
Mianowicie... kolejne 2 audio z prób to This Is It

Beat It
http://www.youtube.com/watch?v=1OkzxlR3Afw

Heal The World
http://www.youtube.com/watch?v=BbqWkbazpos

enjoy
Obrazek

One sweet night I knew I would see
A stranger who'd be my friend
http://www.mjshouse.com/~pateli/index.htm
ODPOWIEDZ