Ponad 2,5 mln widzów oglądało w Polsce pogrzeb MJ [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

boombell

Ponad 2,5 mln widzów oglądało w Polsce pogrzeb MJ [koment.]

Post autor: boombell »

Wydaje mi sie ze to bardzo dobry wynik... :beksa: :beksa:
Awatar użytkownika
Adam-__

Post autor: Adam-__ »

Oglądałem na TVN24 , lektor trochę się zacinał a w pewnym momencie przestał tłumaczyć a poza tym było ok , po ceremonii wypowiedzi zaproszonych gości były tragiczne i szybko wyłączyłem telewizor .
Obrazek
(do dalszej obserwacji)
Awatar użytkownika
zinara

Post autor: zinara »

ja oglądałam na CNN, wolałam nie ryzykować, że usłysze jakies nieprzyjemne komentarze ze strony polskich mediow (zresztą transfer był kilka sekund szybszy;p)
Awatar użytkownika
Adam-__

Post autor: Adam-__ »

Ehhh , nie wiem jak było na CNN ale na CNN Live transfer chyba był najwolniejszy.
Obrazek
(do dalszej obserwacji)
Awatar użytkownika
skrzynia58

Post autor: skrzynia58 »

a ja właśnie miałam wrażenie że tvn jest szybszy niż cnn w necie, bo ogladałam na obu...

podwyższałam statystyki..
Miss You M.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

ja latałam między CNN w necie a TVP Info w tv,bo moja mama chciała rozumieć co mówią...

CNN spoko, bez zbędnych komentarzy, ale w TVP Info niektóre momenty mnie rozp....
"porzeganie" m.in. oraz to,że nie wiedzieli kto gada i podpisywali z opóźnieniem....... przez 15 min nie wiedzieli że to Berry Gordy, potem Kobe Bryanta podpisali jako Michaela Jordana.............. itd.

na TVN nawet nie włączałam,
weźmy w ogóle zbojkotujmy tę stację... żenada jakich mało....
Awatar użytkownika
adi

Post autor: adi »

a ja pochwalę superstację, mimo że uważam ten kanał za żenująco amatorski i ogólnie tandetny, to co oglądałem tam programy na temat Michaela, to wszyscy wypowiadali się w pozytywnym tonie, ogólnie w dniu pogrzebu praktycznie cały czas tylko o tym mówili.

TVN24 wiele razy przyprawił mnie parokrotnie o załamanie, między innymi jak reporterka stwierdziła że muzyka Michaela w pewnym momencie byłe niemodna i obciachem było jej słuchanie... no kur..facet wyznaczył cały trend muzyczny po roku 80 a ona powie że obciach... Nie będę już nawet komentować słów Kozyry i Józefowicza, ten drugi stwierdził że ruchy MJ były śmieszne... w jakim kraju my żyjemy?:(
Awatar użytkownika
skrzynia58

Post autor: skrzynia58 »

niestety ze zdaniem tej pani niestety muszę zgodzić,ponieważ gdy ja zaczynałam słuchać Michaela to był na topie ( po płycie Dangerous - Black or white, Remember the time itp.) Pamiętam jak prawie w każdym Bravo i Popcornie były plakaty... ale pozniej po pierwszym oskarżeniu czy jeszcze niedawno w latach 2000-2006 przyznanie przed ludźmi że słucha się Michaela wymagało odwagi... a i tak miałam wraźenie że inni uznawali że żartuje, conajmniej jak bym disco polo słuchała... oczywiście w żaden sposób nie porównuje tej muzyki do Michaela) ale powodowało ten sam rodzaj konsternacji w oczach innych...czułam jakbym jakbym słuchała najgorszej muzyki na świecie ( a uważam wręcz przeciwnie)
Miss You M.
Awatar użytkownika
adi

Post autor: adi »

słuchałaś tej wypowiedzi? jej nie chodziło o oskarżenia, tylko że "modny stał się inny typ muzyki"...
Awatar użytkownika
anol

Post autor: anol »

adi pisze:
TVN24 wiele razy przyprawił mnie parokrotnie o załamanie, między innymi jak reporterka stwierdziła że muzyka Michaela w pewnym momencie byłe niemodna i obciachem było jej słuchanie... no kur..facet wyznaczył cały trend muzyczny po roku 80 a ona powie że obciach... Nie będę już nawet komentować słów Kozyry i Józefowicza, ten drugi stwierdził że ruchy MJ były śmieszne... w jakim kraju my żyjemy?:(
niech zatańczy tak jak MJ to może będzie miał prawo się wypowiadać!!!
a przepraszam co było modne?!?!?! Największy muzyk na świecie niemodny?!?!?!
dobre pytanie, w jakim my kraju, kur** żyjemy?!?!

[zbulwersowałam się!]
man in the mirror....

Jackson! [*]
Awatar użytkownika
Dirty Nancy

Post autor: Dirty Nancy »

Ja oglądałam na TVP info, tam był najlepszy lektor i szybszy transfer. W TVN24 denerwował mnie tłumacz. Wypowiedź Józefowicza była tragiczna. On tak gadał, bo zazdrości Michaelowi tego co osiągnął.
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

anol pisze:dobre pytanie, w jakim my kraju, kur** żyjemy?!?!
odpowiedź nasuwa się sama :smiech:

*
kraj, który chyba najbardziej ze wszystkich psioczy na MJ
(ja wiem,że zdarzają się ludzie w sensie użytkownicy internetu, którzy zostawiają komentarze takie,że aż się wątpi w ewolucję i homo sapiens, ake tu chodzi o media i ludzi -niby znawców w jakiejś tam dziedzinie. nie stać ich nawet na elementarny szacunek, to co k-wa oni sobą w ogóle reprezentują? łącznie z Szymonem "Hoojownią", którego autorytetem jest JPII,no sorry,ale jakoś nie słyszę żeby JPII cokolwiek złego potrafił powiedzieć na MJ... )
*
kraj, w którym jest najwięcej świąt kościelnych i z tego powodu dni wolnych od pracy ........ - tak mówię to ja, wychowana w katolickim domu, wierząca w Boga..

*
kraj , w którym ludzie organizują pikiety przeciw występom artystów... kiedyś Manson, teraz Madonna (no halo..........)

miałam w ogóle cały artykuł kiedyś.. z francuskiej gazety, o Polsce
jaja na kółkach......... :smiech:
Seledynowa

Post autor: Seledynowa »

akaagnes pisze:łącznie z Szymonem "Hoojownią", którego autorytetem jest JPII,no sorry,ale jakoś nie słyszę żeby JPII cokolwiek złego potrafił powiedzieć na MJ... )
Myślę, że tu raczej chodziło o w jego mniemaniu subtelne przekazanie, że media wyolbrzymiają śmierć Michaela Jacksona na skalę JPII, i że tym samym on nie zamierza tego przeżywać.

Też to widziałam, też się wk..wiłam krótko mówiąc.
Ogólnie polska zawiść i głupota, normalna głupota, niewiedza mnie dobija.

Kozyra i Józefowicz to dno, o tej rudawej nie wspomnę. Jeszcze w takiej chwili, świeżo po uroczystości! Ręce opadają, płacząc z powodu MJa do moich łez dołączyły łzy złości i zażenowania. Wyłączyłam tych idiotów.
JEST POTWIERDZONE, ŻE MJ SIĘ NIE WYBIELAŁ, to na cholerę to ciągnąć? Strasznie mnie takie coś wkurza. Ocenianie kogoś, o kim wie się tyle, ile nic!! A nawet jeszcze mniej.

Co do tej oglądalności - nieźle, chociaż liczyłam na trochę więcej..

Ale, no racja, przepraszam, żyjemy w kraju moherowych beretów i Rydzyków oraz Religii.TV To kategoryczna zbrodnia uhonorować jakiegoś tam piosenkarza, co nie szanuje natury! Wszystko, co może, opada. A zażenowanie nie ma granic. Po prostu.

Ludzie nie potrafią zachować dystansu pomiędzy jego twórczością a samym artystą. Gdyby ludzie się tego nauczyli, Michael miałby w kilkudziesięciu mocnych procentach mniej bolesne życie.
K

Post autor: K »

kraj w którym jest wiecej kościołów niz szpitali i w ogóle maryja zawsze dziewica (M.Dż.*--> wykasowane. Za kolejne obrażanie uczuć religijnych bedzie ostrzeżenie) karykaturo MJ nie wcinaj się między wódkę a zakąskę - myślisz że zależy mi aby tu wchodzić?i ten osiołek kozyra który w tvn24 opowiada brednie że MJ był uzależniony od narkotyków od 1993 roku i świadomie wybielił sobie skórę - i pewnie mu to powiedział bo skąd to wszystko wie :smiech: normalnie nobla powinien dostać nobla!

Pank: trzecie ostrzeżenie za chamski tekst; ban
Ostatnio zmieniony czw, 09 lip 2009, 20:16 przez K, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Daiana

Post autor: Daiana »

sluchajcie ja mam pytanie z innej beczki ze tak to ujme...czy ktos z Was wie czy w ogole tam byli Liz Taylor,Lisa Presley,D.Ross,Q....przeciez to byli najblizsi Michaelowi ludzie,gdzie oni sie podziewali podczas tej ceremoni???dlaczego Liz nie wystapila nie mam nic przeciwko Brook ale Liz powinna wystapic,powiedziec pare slow o Michaelu,pozegnac Go,On z pewnoscia by tak uczynil chyba nikt z Was w to nie watpi,ogolnie chodzi mi o to ze nie bylo tam najbizszych przyjaciol Michaela,czy to nie dziwne
ODPOWIEDZ