Co robił Michael w dniu gdy się urodziłeś?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

Kiedy jak się urodziłam 6 kwietnia 1984 r Michael pewnie cieszył się, że się urodziłam nenene nie w ten dzień nie robił chyba nic szczególnego ale....W lutym 1984 Michael został nominowany do nagrody Grammy w dwunastu kategoriach i zdobył osiem statuetek, tym samym bijąc rekord największej liczby zdobytych nagród w jednym roku. Siedem zdobył Thriller, ósmą przyznano wydawnictwu E.T.. W 1984 zdobył również osiem American Music Awards, w tym "Specjalną Nagrodę za Zasługi", a także trzy MTV Video Music Awards.

W 1984 r. Michael ponownie zaśpiewał ze swoimi braćmi. Najpierw pomógł im w pracy nad albumem Victory, następnie 6 lipca 1984 wyruszył z nimi jako główna gwiazda w trwającą pięć miesięcy trasę "Victory Tour".

W 1984 magazyn TIME napisał o stylu artysty: "Jego wysoki tenor brzmi, jakby był członkiem jakiegoś chóru chłopięcego, nawet jeśli seksualny dynamizm, napromieniowany łukiem jego tańczącego ciała sprawiają naprawdę atomowe wrażenie. Jego giętkie ciało, przepastne oczy, długie rzęsy mogą być zagrożeniem, gdyby Jackson dał, choćby przez sekundę, znak, że jest osiągalny". Możliwości taneczne Jacksona były zawsze ważną częścią jego życia, jedną z tych, które szlifował poprzez regularny trening i poświęcenie, według TIME, poprzez "zamykanie się w domu w pokoju bez luster" (według Michaela "lustra sprawiają, że przybierasz pozę"). Podczas tych treningów Michael wyzwalał się przy własnej muzyce lub utworach Isley Brothers' Showdown, trenując coś, co Dancer Hinton Battle nazwał "ruchami, które zabijają. To połączenie, które naprawdę wyróżnia go jako artystę. Obrót, zatrzymanie się, wymach nogą, zsunięcie kurtki, obrót, stop. I to sunięcie, kiedy idzie do przodu, posuwając się do tyłu. Potrójne obroty i stawanie na palcach. To znak firmowy, ruch, którego wielu profesjonalistów nie powinno nawet próbować. Jeśli ci się nie uda, możesz naprawdę zrobić sobie krzywdę". Możliwości taneczne Jacksona, czasem porównywane do wielkich postaci przeszłości, jak James Brown, Fred Astaire czy Rudolf Nuriejew, złożyły się na jego status najlepszego artysty wszech czasów.

Czyli okres od lutego do lipca był dla niego bardzo intensywny;)a w tym czasie ja już byłam na świecie :mj:
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

8 stycznia 1982

pracował lub zaczynał pracować nad albumem THRILLER
oraz
wydał singiel THE GIRL IS MINE
z Paulem McCartney'em nenene
Awatar użytkownika
AgnetaMJ

Post autor: AgnetaMJ »

26 czerwca 92

pewnie się przygotowywał do koncertu w Monachium, który odbył się 27 nenene
Love Is A Feeling... Quench My Desire
Give It When I Want It... Takin’ Me Higher
Awatar użytkownika
dreamer

Post autor: dreamer »

15 maj 94.
o ile się nie mylę to 2 dni wcześniej wziął ślub z Lisą Marie Presley. xD
mada744

Post autor: mada744 »

30 stycznia 1982
akaagnes pisze:pracował lub zaczynał pracować nad albumem THRILLER
oraz
wydał singiel THE GIRL IS MINE
z Paulem McCartney'em
nic dodać, nic ująć nenene :dance: nenene
K

Post autor: K »

w październiku 1977 kiedy to ja przyszedłem na świat Jacksonowie wydali album “Goin’ Places” :happy:
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

21 czerwca 92
pewnie się przygotowywał do koncertu w Monachium, który odbył się 27
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
nat88

Post autor: nat88 »

18 września 1988r.

Od 12 do 25 września zrobił sobie krótką przerwę między koncertami z Bad World Tour, więc mniemam, że odpoczywał (:
Obrazek Obrazek Obrazek
RIP king of pop
Awatar użytkownika
KarolinaMJJ

Post autor: KarolinaMJJ »

20 wrzesnia '87 koncert na Nishinomiya Stadium w Osace, trasa koncertowa BAD... ;-)

20 wrzesnia '96 koncert na Bemowie w Warszawie... :mj:
I'll never let you part
For you're always in my heart...
Awatar użytkownika
jacko17

Post autor: jacko17 »

Czy ktoś się orientuje co Mistrz robił 11 maja 1988 ?
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

hmmm 13 maja 1993? nie mam pojęcia co robił :P pewnie leżał bykiem na kanapie i myślał co za nowego figla spłatać innym :P no chyba ze ktos wie co wtedy robił konkretnie? bo ja jakos znaleść nie moge :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
mrpiter

Post autor: mrpiter »

27 listopada 1987. Tego dnia Michael zapewne przygotowywał się do koncertu, który dzień później zagrał w ramach Bad Tour w mieście Brisbane w Australii ;-)
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

28 maj 1991 - dopracowywał Dangerous, i zaczynał myśleć nad układami do przyszłorocznej trasy.
Obrazek
Awatar użytkownika
desmoines

Post autor: desmoines »

20 Czerwiec 1991 - kończył pracę nad albumem "Dangerous" który ukazał się w listopadzie 1991r ;)
...mogłabym powiedzieć co dokładnie robił miesiąc przed moimi narodzinami i miesiąc po narodzinach bo wiem :D ...ale jak ktoś ma podobną datę to nie będę tego wyjawiała :P
~*~ Michael Jackson... forever and always ~*~
Obrazek
"Chciałbym dać Polsce honor... Moje serce zostanie z wami NA ZAWSZE"- Michaś o/do Polaków ^^
Awatar użytkownika
Shara

Post autor: Shara »

12 sierpnia 1988
Trudno powiedzieć, ale zdaje się, że to była trasa "Bad" :D Z moich dochodzeń wynika, że był kilka dni po koncercie w Hiszpanii i zbierał się do koncertu w Niemczech :)
Obrazek
ODPOWIEDZ