Projekt hipotetycznego ogrodu upamietniającego MJ - sugestie
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Projekt hipotetycznego ogrodu upamietniającego MJ - sugestie
Jako zdeklarowany fan MJ'a zostałem poproszony o pomóc w realizacji projektu hipotetycznego ogrodu upamiętniającego Michaela Jacksona.
Ma to być ogród fana MJ'a który na cześć idola chce taki sobie wybudować. Ma on mu przypominać jego samego jaki i jego twórczość, może zawierać nawiązania do Neverland'u, teledysków, piosenek. Oczywiście wszystko w odpowiedniej skali i dostosowane do naszych realiów, bo raczej ciężko będzie wstawić tam diabelski młyn. Innymi słowy mówiąc pomysły na to co my, fani Michaela Jacksona chcielibyśmy aby w takim ogrodzie się znalazło.
Pomyślałem więc że podrzucę temat na forum, bo co 100 głów to nie jedna. Sugestie prawdziwych fanów będą na pewno pomocne.
Dodam, że projekt ukaże się w piśmie branżowym "Ogrodowa Galeria" także proszę temat potraktować w miarę poważnie. Z tego też powodu nie chciałbym, żeby ktoś potem ewentualnie rościł sobie prawa do pomysłów. Jest to zwykła pomoc i nie wiąże się ona z żadnymi gratyfikacjami. Jeśli tylko nasze sugestie okażą się przydatne adnotacja o MJPT będzie zawarta w artykule.
Ma to być ogród fana MJ'a który na cześć idola chce taki sobie wybudować. Ma on mu przypominać jego samego jaki i jego twórczość, może zawierać nawiązania do Neverland'u, teledysków, piosenek. Oczywiście wszystko w odpowiedniej skali i dostosowane do naszych realiów, bo raczej ciężko będzie wstawić tam diabelski młyn. Innymi słowy mówiąc pomysły na to co my, fani Michaela Jacksona chcielibyśmy aby w takim ogrodzie się znalazło.
Pomyślałem więc że podrzucę temat na forum, bo co 100 głów to nie jedna. Sugestie prawdziwych fanów będą na pewno pomocne.
Dodam, że projekt ukaże się w piśmie branżowym "Ogrodowa Galeria" także proszę temat potraktować w miarę poważnie. Z tego też powodu nie chciałbym, żeby ktoś potem ewentualnie rościł sobie prawa do pomysłów. Jest to zwykła pomoc i nie wiąże się ona z żadnymi gratyfikacjami. Jeśli tylko nasze sugestie okażą się przydatne adnotacja o MJPT będzie zawarta w artykule.
Last edited by Willy on Thu, 09 Jul 2009, 19:10, edited 1 time in total.
- dirty_susie
E tam, zaraz kopia. Potem przeczytamy, że Polacy to ludzie bez pomysłówlleytonowa wrote:statua Piotrusia Pana - kopia tej ktora stoi w Ogrodach Kensingtonskich w Londynie

Koniecznie mini-zoo! I nieduże pole do grania w bitwy na balony wodne. Stałby koleś, wydawał balony a ludzie rzucaliby się nimi i... no głównie to kojarzy mi się z MJ'em

[*]
Piotrusiem oczywiśnie byłby sam Michael inna opcja nie wchodzi w grę i z chęcią podjąłbym się tego zadania :PKadia wrote:E tam, zaraz kopia. Potem przeczytamy, że Polacy to ludzie bez pomysłówlleytonowa wrote:statua Piotrusia Pana - kopia tej ktora stoi w Ogrodach Kensingtonskich w LondynieNa pewno na forum mamy jakiegoś artystę, który narysowałby wstępny projekt takiego "naszego" Piotrusia.
Koniecznie mini-zoo! I nieduże pole do grania w bitwy na balony wodne. Stałby koleś, wydawał balony a ludzie rzucaliby się nimi i... no głównie to kojarzy mi się z MJ'em
- editt
Jestem na profilu technik architektury krajobrazu i jako ,że uczę się o ogrodach i ich urządzaniu na co dzien proponuje ogórd minimalistyczny jesli chodzi o ilość gatunków roślin.Powinno się tam znajdować ok. 2-3 gatunków kwiatów w dość żywej kolorystyce i to powinno przywiążywac najabrdziej uwagę.Drzewa i krzewy mogłyby tworzyć tzw aleje.Jesli chodzi o detale postawiłabym na rzeźbe w żywych kolorach jednak odmiennych niz kwiaty.
Jakby fundusze były na tyle duże to rzezby mogłyby przedstawiać miniaturowe wesołe miasteczko symbolizujące Neverland ,powinny one być wetdy rozłoże po całym ogrodzie jakby tworzyły duzy plac zabaw na jakim najchętniej żyłby Michael.
Jakby fundusze były na tyle duże to rzezby mogłyby przedstawiać miniaturowe wesołe miasteczko symbolizujące Neverland ,powinny one być wetdy rozłoże po całym ogrodzie jakby tworzyły duzy plac zabaw na jakim najchętniej żyłby Michael.
Widzisz ... życie to ja i ty .
Marzy mi sie, by w takim ogrodzie, upamietniajacym MJa, znalazła sie ławeczka Michaela, tak jak np ławeczka Tuwima w Łodzi.Jagi0012 wrote:Jesli chodzi o detale postawiłabym na rzeźbe...Jakby fundusze były na tyle duże...
http://farm4.static.flickr.com/3055/251 ... f120_o.jpg
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
- KarolinaMandolina
Parę lat temu,w Niemczech lub Szwajcarii byłam na takim malym placu zabaw,gdzie szczególnie moją uwagę przykula huśtawka -masywna ,drewniana ,na niej okrakiem siedział Piotruś Pan i bodajże Dzwoneczek,wszystko rzeźbione w drewnie -więc może taka huśtawka.Ponadto powinno być dużo jasnych kwiatów,stare ,wielkie drzewa...jakieś rzeźby w najmniej oczywistych miejscach-taki tajemniczy ogród,może mała fontanna na brzegu której siedziałby Dzwoneczek ...i coś z symboliki,kojarzącej się bezpośrednio z Jacksonem-kapelusz czy rękawiczka(rzeźba),gdzieś niedbale rzucona na plocie...