Wystawy związane z Michaelem [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

dzina

Wystawy związane z Michaelem [koment.]

Post by dzina »

komentarze do tematu: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=1438

Chodzą spekulacje, że MJ jest w Londynie i ma w planach pojawić się na wystawie. W piątek jest otwarcie....kto wie, może jednak?! :knuje:
Na poniższej stronie jest do wglądu kolekcja zdjęć fotografów Lynn Goldsmith i Harrisona Funka.

http://www.andaspirit.com/proud/

Na stronce jest nawet reklama boxu Visionary :)
http://www.proud.co.uk/

Parę nieznanych ujęć! :)

Magik Franz Harary unosi MJ’a w powietrzu... :nerwy:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
huczek

Zdjęcia z wystawy

Post by huczek »

Zdjęcia z aktualnej wystawy w Londynie - źródło: BBC
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image
M.Dż.*
V.I.P.

Wystawa zdjęć o Michael'u- Czesław Czapliński

Post by M.Dż.* »

Zgodnie z informacjami zawartymi tu: http://www.polishartworld.com/news.php?lang=pl&nId=245 , od 2 do 19 lipca trwać będzie w Neuenstadt (Niemcy) wystawa zdjęć poświęconych Michael'owi i jego pobytu w naszym kraju.
Autorem zdjęć jest p. Czesław Czapliński- autor książki "Moja HIStoria, czyli jak fotografowałem Króla" wydana w 1999 roku.
P. Czapliński miał niezwykle rzadką okazję być z Michael'em niemal przez cały Jego pobyt w Polsce w 1997 roku i miał wyłączność do zdjęć.
Jesli ktoś nie widział, a ma okazję pojechać, zachęcam, bo naprawdę warto obejrzeć Michael'a w polskiej scenerii-nabiera w niej cudnie realnego wymiaru.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Szucia

Post by Szucia »

a nie wiadomo czy te zdjęcia będzie można obejrzec na wystawie gdzieś w polsce, lub w jakiej innej formie? Bardzo bym chciała ale to chyba mało prawdopodobne...
Image
baśka_MJ4ever

Post by baśka_MJ4ever »

Szucia wrote:a nie wiadomo czy te zdjęcia będzie można obejrzec na wystawie gdzieś w polsce, lub w jakiej innej formie? Bardzo bym chciała ale to chyba mało prawdopodobne...
jesli codzi o "jakas inna forme to masz "moja HIStosia czyli jak fotografowalem krola" :) jesli nie zamierzasz jechac do Niemiec to chyba tylko to Ci zostaje:)
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me

They say I'm goin' crazy...
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Szucia wrote:a nie wiadomo czy te zdjęcia będzie można obejrzec na wystawie gdzieś w polsce, lub w jakiej innej formie? Bardzo bym chciała ale to chyba mało prawdopodobne...
Może i mało prawdopodobne, ale nadzieja umiera ostatnia....
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
moonglow

Post by moonglow »

Był ktoś na tej wystawie ? Jakie macie wrażenia ? Jakie słyszeliście opinie ? Warto ?

Piszcie, bo być może będę miała szansę się tam wybrac i chciałabym wiedzieć coś więcej :)

Dodam jeszcze, że wystawa kończy się 31 stycznia - ostatni dzwonek ! ;p
Image
vivi

Post by vivi »

moonglow wrote:Był ktoś na tej wystawie ? Jakie macie wrażenia ? Jakie słyszeliście opinie ? Warto ?
Ja byłam,wystawa robi wrażenie,eksponaty,czyli w większosci stroje M.J nie są za szybą,tylko niestety macać ich nie wolno glupija ale za to se pomacałam rakietę z Leave me alone :happy: jest o ile pamiętam z 5 salek,więc malutko,ogólnie byłam bardzo wzruszona oglądając wystawę i się zdziwiłam,że tak szybko znalazłam się w sklepiku(drogo i głownie koszulki,kubki i torby,torba ala Thriller fajna i oryginalna,ale szkoda mi na nią bylo kasy) czyli na końcu wystawy.Można tez się wpisać do księgi pamiątkowej.Ogólnie warto chociaż ma się niedosyt,człowiek zaczyna się wzruszać a tu już koniec :wariat: Mam nadzieję,ze przedłużą bo bym się wybrała jeszcze raz ;) Aha i dla studentów bilet wstępu kosztuje chyba 11 funtów. PS: Najbardziej podobał mi się strój do Smooth(w skłonie antygrawitacyjnym).No i brakowało mi stroju do Bad(albo nie zauważyłam)bo chciałam go sobie dokładnie obejrzec;)
tancerz

Post by tancerz »

vivi wrote:Ja byłam
A co ze ścianą z podpisami Fanów ? Gdzie ją przenieśli orientujesz się może?
vivi wrote:brakowało mi stroju do Bad
Wisi u mnie w szafie :ziew:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
vivi

Post by vivi »

tancerz wrote: A co ze ścianą z podpisami Fanów ? Gdzie ją przenieśli orientujesz się może?
Nie widziałam jej,możliwe,że po prostu zaklejono ją nowymi plakatami(chociaż może za słabo się rozglądałam,hmm coś mi teraz swita,że fragment może się znajdować na wystawie,w pomieszczeniu z księga,ale może cos mi wyobrażnia nawala,może lepiej niech wypowie się ktoś kto zwrócił uwagę na jej ewentualną obecność)[/quote]
vivi wrote:brakowało mi stroju do Bad
tancerz wrote:Wisi u mnie w szafie :ziew:
Kradziej :zly:
Malwina27

Post by Malwina27 »

Ja osobiscie nie bylam ale moja znajoma byla 3 razy i mase fotek ze sklepiku i z metra LOL mam :) Na samej wystawie z tego co wiem nie mozna robic fotewk a szkoda i dziwne bo zazwyczaj mozna w UK robic w muzeach foty :/ co do sklepiku to kurcze masa fajnych rzeczy .... szczegolnie ksiazki do TII jak i z samej wystawy :) ja mialam tam byc ale praca !!!! No i nie moge :(

sluchajcie wstawiam fotki ale je usune wieczorem PROSZE NIE KOPIOWAC !

Stacja metra na ktorej sie wysiada na wystawe
Image

Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image

Masm pare fotek mojej znajomej ktora mieszka w Londynie i byla na wystawie jak i w sklepie :) Z wystawyy jednak fotek nei ma ale takie mi udostepnila

PROSZE NIE KOPIOWAC NA INNE FORA bo to prywatne fotki . Oczywiscie powiekszacie klikajac na zdjecie .

Image . Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image , Image .

Odrazu uprzedzam pytania i napisze TO NIE JEST WYSTAWA A JEDYNIE SKLEP Z PAMIATKAMI .
Image

Twitter @Malwi27
Sybirra

Post by Sybirra »

moonglow wrote:Był ktoś na tej wystawie ? Jakie macie wrażenia ? Jakie słyszeliście opinie ? Warto ?

Piszcie, bo być może będę miała szansę się tam wybrac i chciałabym wiedzieć coś więcej :)

Dodam jeszcze, że wystawa kończy się 31 stycznia - ostatni dzwonek
Cześć Ola:) Zachęcam do oglądnięcia wystawy, naprawdę warto. Można oglądnąć ciekawe eksponaty i poczuć ten klimacik Michaela:) Widzieć Jego srebrną rękawiczkę i pomyśleć, że sam Mike dotykał ją swoimi aksamitnymi dłońmi...
Jeżeli jeszcze nie byłaś, to nie martw się, bo z tego co widziałam to wystawa będzie do końca lutego, tak więc masz czas, ale śpiesz się, bo potem jedzie do Tokio ;-)
Pozdr:)
A co ze ścianą z podpisami Fanów ? Gdzie ją przenieśli orientujesz się może?
Pytałam się o ścianę, ale to były jakieś niedoinformowane osoby. Jedna powiedziała, że jej nie ma, ale może jest gdzieś przeniesiona na czas zimy, druga powiedziała, że skoro jej nie ma to musiała zostać ukradziona... W konsekwencji i ja jej nie znalazłam.

Wystawa kosztuje:
pon-czw: £15 lub dla studentów, niepełnosprawnych i emerytów: £12
pią-nie: £17,50 lub ulgowy: £14,50

Chcąc udać się na wystawę należy wsiąść do metra i poszukać połączeń z linią Jublinee i wysiąść na stacji tuż pod O2 Arena tj. North Greenwich. Na tej stacji przywita Was Michaelowy akcent, a mianowicie:

Image_Image_Image

Następnie za pewne ujrzycie wielką reklamę docelowej wystawy:
Image

Kiedy dotrzecie do O2 (ja byłam dwa razy i raz mnie przetrzepali ochroniarze) musicie podążać za znakami (wystawa jest praktycznie na samym końcu) i w końcu po 2 min. dotrzecie i ujrzycie to:
Image

A dalej w prawo po bileciki i możecie się udać na wystawę (bilety są sprzedawane do 18.30, a wystawa jest zamykana o 19.30).

Sklep Michaelowy na końcu wystawy jest dostępny dla wszystkich. Typowo komercyjny sklep. Można było kupić wszystkie akcesoria od koszulek i kubków przez płyty i plakaty, aż po biżuterie typu zegarki czy kolczyki i wisiorki. Nie był to do końca sklep dla prawdziwego fana. Raczej dla ludzi co chcieli coś sobie kupić na pamiątke obecności na wystawie. Jak wspomniała Vivi nie było nawet białej rękawiczki. Moim zdaniem Michaelowy sklep z prawdziwego zdarzenia powinien zawierać np. ubrania, w jakich chodził Michael, oczywiście repliki znanych kostiumów z Bad czy BJ. Ten sklep raczej przypominał mi coś na wzór bazaru dla fanatyków "Zmierzchu" w tym przypadku Michaela.

Oto kilka fotek:
Image_Image_Image_Image
Miałam ze sobą aparat,ale fotek nei można było robić,nawet chciałam spróbować(i zrobić fotę strojowi Majkela ze SC) ale od razu mnie obsluga wyczaila i zwrócila uwagę,że nie wolno
Hehe, a myślałam, że każdy Polak potrafi ;-)
Mi równiez przy wejściu mówili, że nie wolno robić zdjęć i to trzykrotnie. Trochę się wkurzyłam, bo chciałam zdjęcia z wystawy pokazać znajomym. Dlatego zdeterminowana byłam wejść tam i koniecznie pomimo zakazu zrobić kilka zdjęć. Początkowo strasznie się stresowałam, bo na wstępnie ujrzałam dwóch młodzików prowadzonych przez ochroniarza. Tak sobie pomyślałam, że to może przez to, że chcieli własnie zrobić jakieś zdjęcia. Heh, byłam trochę zdesperowana i nie wiedziałam co zrobić, ale kiedy ujrzałam to złote body, o które zawsze jest taka gorąca dyskusja w pewnym temacie na forum, nie mogłam się powstrzymać:) I tak się zaczęło. Robiłam zdjęcia z ukrycia, tj. mojej kieszeni w płaszczu, oczywiście bez flesza;) Omijałam ochroniarzy i starałam się, aby inni oglądający tego nie widzieli. A czasami nawet Ci "inni" to się przydawali, bo zasłaniali kogo trzeba:P
Przesyłam moje zdjęcia (ułożone chronologicznie) i z góry przepraszam za jakość, ale generalnie robiłam je 'na oko':)

1. Kostiumy Michaela i te Jego czarujące body;))
Image

2. Nagrody Michaela:)
Image

3. Cekinowe rękawiczki - do wyboru do koloru:)
Image

4. Strój do "Smooth" i te słynne buty.
Image

5. Michael z Lady D.
Image

6. To jest jakiś order za "Heal the World":)
Image

7. Wejście do jednego z ciekawszych pomieszczeń:D
Image

8. Jego Cadilac, a może Rolls Royce..
Image

9. Zbiór kostiumów, w tym jeden z moich ulubionych...
Image

10. ... a no właśnie ten - srebrny;)) Dla przypomnienia dlaczego -> http://www.youtube.com/watch?v=ID0aouFEyNs
Image

11. A to ten z "Remember the time"
Image

12. Teraz kolekcja Jego biżuterii, najcenniejszych (czyt. najdroższych) kostiumów i... pozłacany tron;))
Image_Image_Image

13. Wygląd tego pomieszczenia
Image

14. Rakieta z "Leave me alone" i posąg "HIStory" - miniaturka tego z Eindhoven
Image_Image

15. "Coś" dla fanów "Scream";))
Image

16. Specjalna sala poświęcona jedynie utworowi "Thriller"...
Image_Image_Image

17. Stroje i buty na trasę "This is it" :(
Image_Image

18. Domniemany wygląd sceny (a raczej jej połowy) podczas niedoszłej trasy..
Image

19. Mój wpis do księgo pamiątkowej (z oczywistych względów nie da się powiększyć:)
Image

20. Najważniejszy eksponat na samym końcu wystawy oszklony i specjalnie zabezpieczony. Widok tego cacka bezcenny. Jest to jedyne zdjęcie które zrobiłam face to face, wyciągnąwszy komórke z kieszeni, gdyż nie było na sali nikogo. I jak to zwykle z moim szczęściem bywa... zdjęcie wyszło najgorzej!!!A z resztą sami zobaczcie..
Image

Koniec:) Dziękuje za przeczytanie i nie śmiać się z poucinanych fotek, bo to naprawdę była walka ze stresem. Pomyślcie przychodzi do Was gościu bierze aparat (komórkę), usuwa zdjęcia, a Ciebie na dowidzenia wyrzuca z ekspozycji... Hehe, nie brzmi zachęcająco:P
Image
moni

Post by moni »

nie ukrywam że miłoby było jakby wystawa jakimś cudem pojawiła się w Europie. Z drugiej strony chociaż kiedy oglądnełam te zdjęcia szalenie smutno mi się zrobiło...nie wiem czy moje serce by to dźwignęło.
Cieszę się że Tobie udało się tam być i dziękuje że zdjęcia które chociaz w ten sposób pozwalają nam poznać klimat tego miejsca...
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
tancerz

Post by tancerz »

moni wrote:nie ukrywam że miłoby było jakby wystawa jakimś cudem pojawiła się w Europie.
Pojawiła się w Europie :knuje: Londyn należy do Naszego kontynentu :smiech: ;-) spoko tylko żartuje . Super Wystawa jak byłem z FankąMJ pod o2 to widzieliśmy jedynie ścianę z podpisami fanów . Mam pytanie jest tam ta płyta a jeśli już nie to czy ktoś wie co się z nią stało ?
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Sybirra

Post by Sybirra »

Justine1304 wrote:Mogłabyś zamieścić niektóre zdjęcia jeszcze raz bo nie chcą się otworzyć.
Powinno się wszystko otwierać. Czasami musisz drugi raz spróbować i myślę, że wtedy się prawidłowo otworzy.
amj wrote:Pewnie rączki z wrażenia się telepały nie dziwie się.

Wiadomo gdzie jedzie ta wystawa po Tokio i kiedy wróci do Europy?
Hehe, no tak to był jednak eksponat, który zapierał dech w piersiach i... obezwładniał ręce:) A jeszcze jak się było z nim sam na sam...

Po Tokio bodajże ma jechać do Nowego Jorku. I wiecie tak z głupa zapytałam sie w tym sklepie czy mają plany zawitać np. do Polski. I oni powiedzieli, że to zależy zawsze od zainteresowania wystawą i ich produktami, czyli tłumacząc na język interesu zalezy od tego ile byśmy kupili rzeczy w tym oficjalnym e-sklepie Michaela... Czyli możliwosc przyjazdu do Polski jak zwykle zerowa :surrender:
Ale jestem pewna, że kiedyś wróci do Europy, może Paryż, Rzym..
Justine1304 wrote:A wy tym sklepie były takie ceny "w miarę" możliwe? Takie na każdą kieszeń? Tak z funtów na nasze. Podaj proszę przykłady.
No raczej sklep do tanich nie należał. Hmm, cóż przykłady.. Z tego co pamiętam to np. taka czerwona torba:
Image
kosztowała jakieś 34.99 funtów, a jakością przypominała taką ekologiczna torbę z supermarketu...
Koszulki z nadrukami wahały się od 7.99 funtów przez 19.99 funtów do 24.99 funtów
Płyty CD najtańsze od 5 funtów były te z czasów Jacksons 5. Pamietam też, że "Thriller" był na promocji, ale kurde myli mi się cena z HMV i nie podam dokładnie.
moni wrote:Cieszę się że Tobie udało się tam być i dziękuje że zdjęcia które chociaz w ten sposób pozwalają nam poznać klimat tego miejsca...
Miło mi, że chociaż w jakimś stopniu mogłam Wam przybliżyć tą wystawę:) Mam nadzieję, że i Wam uda się tam pojechać;)
* Btw cieszę się, że się zdjęcia podobają:D
Image
Post Reply