moonglow wrote:Był ktoś na tej wystawie ? Jakie macie wrażenia ? Jakie słyszeliście opinie ? Warto ?
Piszcie, bo być może będę miała szansę się tam wybrac i chciałabym wiedzieć coś więcej :)
Dodam jeszcze, że wystawa kończy się 31 stycznia - ostatni dzwonek
Cześć Ola:) Zachęcam do oglądnięcia wystawy, naprawdę warto. Można oglądnąć ciekawe eksponaty i poczuć ten klimacik Michaela:) Widzieć Jego srebrną rękawiczkę i pomyśleć, że sam Mike dotykał ją swoimi aksamitnymi dłońmi...
Jeżeli jeszcze nie byłaś, to nie martw się, bo z tego co widziałam to wystawa będzie do końca lutego, tak więc masz czas, ale śpiesz się, bo potem jedzie do Tokio
Pozdr:)
A co ze ścianą z podpisami Fanów ? Gdzie ją przenieśli orientujesz się może?
Pytałam się o ścianę, ale to były jakieś niedoinformowane osoby. Jedna powiedziała, że jej nie ma, ale może jest gdzieś przeniesiona na czas zimy, druga powiedziała, że skoro jej nie ma to musiała zostać ukradziona... W konsekwencji i ja jej nie znalazłam.
Wystawa kosztuje:
pon-czw: £15 lub dla studentów, niepełnosprawnych i emerytów: £12
pią-nie: £17,50 lub ulgowy: £14,50
Chcąc udać się na wystawę należy wsiąść do metra i poszukać połączeń z linią Jublinee i wysiąść na stacji tuż pod O2 Arena tj. North Greenwich. Na tej stacji przywita Was Michaelowy akcent, a mianowicie:

_

_
Następnie za pewne ujrzycie wielką reklamę docelowej wystawy:
Kiedy dotrzecie do O2 (ja byłam dwa razy i raz mnie przetrzepali ochroniarze) musicie podążać za znakami (wystawa jest praktycznie na samym końcu) i w końcu po 2 min. dotrzecie i ujrzycie to:
A dalej w prawo po bileciki i możecie się udać na wystawę (bilety są sprzedawane do 18.30, a wystawa jest zamykana o 19.30).
Sklep Michaelowy na końcu wystawy jest dostępny dla wszystkich. Typowo komercyjny sklep. Można było kupić wszystkie akcesoria od koszulek i kubków przez płyty i plakaty, aż po biżuterie typu zegarki czy kolczyki i wisiorki. Nie był to do końca sklep dla prawdziwego fana. Raczej dla ludzi co chcieli coś sobie kupić na pamiątke obecności na wystawie. Jak wspomniała Vivi nie było nawet białej rękawiczki. Moim zdaniem Michaelowy sklep z prawdziwego zdarzenia powinien zawierać np. ubrania, w jakich chodził Michael, oczywiście repliki znanych kostiumów z Bad czy BJ. Ten sklep raczej przypominał mi coś na wzór bazaru dla fanatyków "Zmierzchu" w tym przypadku Michaela.
Oto kilka fotek:

_

_

_
Miałam ze sobą aparat,ale fotek nei można było robić,nawet chciałam spróbować(i zrobić fotę strojowi Majkela ze SC) ale od razu mnie obsluga wyczaila i zwrócila uwagę,że nie wolno
Hehe, a myślałam, że każdy Polak potrafi

Mi równiez przy wejściu mówili, że nie wolno robić zdjęć i to trzykrotnie. Trochę się wkurzyłam, bo chciałam zdjęcia z wystawy pokazać znajomym. Dlatego zdeterminowana byłam wejść tam i koniecznie pomimo zakazu zrobić kilka zdjęć. Początkowo strasznie się stresowałam, bo na wstępnie ujrzałam dwóch młodzików prowadzonych przez ochroniarza. Tak sobie pomyślałam, że to może przez to, że chcieli własnie zrobić jakieś zdjęcia. Heh, byłam trochę zdesperowana i nie wiedziałam co zrobić, ale kiedy ujrzałam to złote body, o które zawsze jest taka gorąca dyskusja w pewnym temacie na forum, nie mogłam się powstrzymać:) I tak się zaczęło. Robiłam zdjęcia z ukrycia, tj. mojej kieszeni w płaszczu, oczywiście bez flesza;) Omijałam ochroniarzy i starałam się, aby inni oglądający tego nie widzieli. A czasami nawet Ci "inni" to się przydawali, bo zasłaniali kogo trzeba:P
Przesyłam moje zdjęcia (ułożone chronologicznie) i z góry przepraszam za jakość, ale generalnie robiłam je 'na oko':)
1. Kostiumy Michaela i te Jego czarujące body;))
2. Nagrody Michaela:)
3. Cekinowe rękawiczki - do wyboru do koloru:)
4. Strój do "Smooth" i te słynne buty.
5. Michael z Lady D.
6. To jest jakiś order za "Heal the World":)
7. Wejście do jednego z ciekawszych pomieszczeń:D
8. Jego Cadilac, a może Rolls Royce..
9. Zbiór kostiumów, w tym jeden z moich ulubionych...
10. ... a no właśnie ten - srebrny;)) Dla przypomnienia dlaczego ->
http://www.youtube.com/watch?v=ID0aouFEyNs
11. A to ten z "Remember the time"
12. Teraz kolekcja Jego biżuterii, najcenniejszych (czyt. najdroższych) kostiumów i... pozłacany tron;))

_

_
13. Wygląd tego pomieszczenia
14. Rakieta z "Leave me alone" i posąg "HIStory" - miniaturka tego z Eindhoven

_
15. "Coś" dla fanów "Scream";))
16. Specjalna sala poświęcona jedynie utworowi "Thriller"...

_

_
17. Stroje i buty na trasę "This is it" :(

_
18. Domniemany wygląd sceny (a raczej jej połowy) podczas niedoszłej trasy..
19. Mój wpis do księgo pamiątkowej (z oczywistych względów nie da się powiększyć:)
20. Najważniejszy eksponat na samym końcu wystawy oszklony i specjalnie zabezpieczony. Widok tego cacka bezcenny. Jest to jedyne zdjęcie które zrobiłam face to face, wyciągnąwszy komórke z kieszeni, gdyż nie było na sali nikogo. I jak to zwykle z moim szczęściem bywa... zdjęcie wyszło najgorzej!!!A z resztą sami zobaczcie..
Koniec:) Dziękuje za przeczytanie i nie śmiać się z poucinanych fotek, bo to naprawdę była walka ze stresem. Pomyślcie przychodzi do Was gościu bierze aparat (komórkę), usuwa zdjęcia, a Ciebie na dowidzenia wyrzuca z ekspozycji... Hehe, nie brzmi zachęcająco:P