A Remarkable Life (Dokument)
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
A Remarkable Life (Dokument)
Czy wie ktoś co to za program, o czym jest, itp. , itd ? 

- Secret Man
nie widzialem, ale jest to jakas nieoficjalna biografia MJ'a.
Duzo osob ja krytykuje, poniewaz wypowadaja sie ludzie nie z otoczenia michaela, nie ma jego muzyki w tym dokumencie, ale za to jest podobno duzo unikalnych ujec z zycia jacksona, m.in. z Londynu 2002.
Wiem, ze jest to dostepne jako DVD, ale jesli ktos by to mial, to fajno jakby udosrtepnil :)
Duzo osob ja krytykuje, poniewaz wypowadaja sie ludzie nie z otoczenia michaela, nie ma jego muzyki w tym dokumencie, ale za to jest podobno duzo unikalnych ujec z zycia jacksona, m.in. z Londynu 2002.
Wiem, ze jest to dostepne jako DVD, ale jesli ktos by to mial, to fajno jakby udosrtepnil :)
ZAQ
- Moon_Walk_Er
Ostatnio grzebiąc w Internecie znalazłem takie coś:

Już podtytuł sugeruje co to jest: "An unauthorised documentary film packed with exclusive interviews".
Na tylnej okładce za to można przeczytać:
- "The complete and unathorised biography of Michael Jackson" (pełna i nieautoryzowana biografia Michaela),
- "Over 40 minutes of in-depth interviews" (ponad 40 minut dogłębnych wywiadów),
- "Exclusive and previously unseen film footage" (ekskluzywny i nigdy wcześniej nie pokazywany materiał filmowy).
Przypomnę też, że sam tytuł już jest nęcący, bo po polsku oznacza "Nadzwyczajne, godne uwagi życie".
Czyli jak większość tego typu produkcji o Michaelu
Filmu nie mam, ale nadal szukam.
Chociaż myślę, że i te informacje trochę Wam pomogły...

Już podtytuł sugeruje co to jest: "An unauthorised documentary film packed with exclusive interviews".
Na tylnej okładce za to można przeczytać:
- "The complete and unathorised biography of Michael Jackson" (pełna i nieautoryzowana biografia Michaela),
- "Over 40 minutes of in-depth interviews" (ponad 40 minut dogłębnych wywiadów),
- "Exclusive and previously unseen film footage" (ekskluzywny i nigdy wcześniej nie pokazywany materiał filmowy).
Przypomnę też, że sam tytuł już jest nęcący, bo po polsku oznacza "Nadzwyczajne, godne uwagi życie".
Czyli jak większość tego typu produkcji o Michaelu

Filmu nie mam, ale nadal szukam.
Chociaż myślę, że i te informacje trochę Wam pomogły...
- editt
można kupic na: www.fan.pl
-
Obejrzałam.Romy wrote:Zdaje sie z Tiną jest dodatek DVD "Michael Jackson - Niezwykłe Życie"
Co sądzicie o tym?? Czy to kolejny tabloidowy śmietnik na DVD?? Czy warto kupować takie co??
Muszę stwierdzic, że bardzo pozytywnie mnie film zaskoczył...
Ani jednego złego słówka na Michaela.. Tabloid'owych plotek brak.
Wszystko stawia Michaela w genialnym świetle.
Polecam! :)
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Pomijając wykonanie dokumentu, które - eufemizując - nie należy do najlepszych, obejrzeć warto. W materiale wypowiadają się osoby, które do czynienia miały z Michael Jacksonem głównie od strony muzycznej - na przykład Bill Bottrell - i to na opowieściach o tworzeniu, sposobie nagrywania dokument ten jest skoncentrowany. Wiele anegdot; niektóre z nich usłyszałem po raz pierwszy, wiele z nich sobie w trakcie przypominałem.Michaelka111 wrote:Zdaje sie z Tiną jest dodatek DVD "Michael Jackson - Niezwykłe Życie"
Od długiego czasu dostępny był ten film na FaN.pl, ale tylko i wyłącznie w angielskiej wersji językowej, teraz gdy pojawił się z "Tiną" kupiłem go, bo do filmu został dodany lektor polski.Romy wrote:Co sądzicie o tym?? Czy to kolejny tabloidowy śmietnik na DVD?? Czy warto kupować takie co??
Film ciekawy, dużo fajnych wypowiedzi ludzi współpracujących z MJ, godny polecenia no i za 9,90zł :>
Remarkable life jest bardzo pozytywnym dokumentem. Jego minusy to slabe wykonanie i brak muzyki Michaela w tle. Budzet musial byc malutki. Na plus nalezy zaliczyc wiele anegdot opowiedzianych przez najblizszych wspolpracownikow MJa, w szczegolnosci opowiesci o metodzie pracy Michaela nad muzyka. Osoby zainteresowane fajerwerkami te wywiady moga jednak znuzyc.
Fajnie, ze dodali fragnety wywiadu z Molly Meldrum z Studio 54 z lat 70tych - to rzadki material, a tu jest w swietnej jakosci.
Nie wydalabym 10$ na takie DVD, ale jako dodatek do gazety za 9,90 polecam.
Plus dla wydawnictwa tej gazety. Cieszy, ze takie dokumenty sa propagowane. Man in the mirror dodany do innej gazety tego wydawnictwa nie jest juz tak dobry, ale w sumie tez pokazuje Michaela jako niewinnego. Film jednak grzeszy pokazaniem Michaela jako totalnego naiwniaka. W rzeczywistosci MJ taki nie byl, o czym swiadcza jego liczne wypowiedzi i (zeby nie narazic sie na zarzut, ze po prostu MJ potrafil swietnie manipulowac odbiorca i na zewnatrz przedstawial siebie innym niz byl w istocie) opowiesci najbardziej w tym wszystkim wiarygodnej Lisy Marie Presley.
Fajnie, ze dodali fragnety wywiadu z Molly Meldrum z Studio 54 z lat 70tych - to rzadki material, a tu jest w swietnej jakosci.
Nie wydalabym 10$ na takie DVD, ale jako dodatek do gazety za 9,90 polecam.
Plus dla wydawnictwa tej gazety. Cieszy, ze takie dokumenty sa propagowane. Man in the mirror dodany do innej gazety tego wydawnictwa nie jest juz tak dobry, ale w sumie tez pokazuje Michaela jako niewinnego. Film jednak grzeszy pokazaniem Michaela jako totalnego naiwniaka. W rzeczywistosci MJ taki nie byl, o czym swiadcza jego liczne wypowiedzi i (zeby nie narazic sie na zarzut, ze po prostu MJ potrafil swietnie manipulowac odbiorca i na zewnatrz przedstawial siebie innym niz byl w istocie) opowiesci najbardziej w tym wszystkim wiarygodnej Lisy Marie Presley.
Michael spogląda na nas nie tylko z nieba, ale i z okładek szalonej ilości gazet. Każda (nawet typowa tygodniówka z programem tv, czy wątpliwej jakości prasówka astrologiczna - "Gwiazdy Mówią", etc.) zamieściła choćby maleńką wzmiankę o tym, że Król odszedł. Zastanawiam się, czy np. w miesięczniku "Mój Pies" też wspominali o Michaelu... Jackson kochał zwierzęta (nie szkodzi, że wolał koty, zawsze mogli trochę podkoloryzować) Absolutnie nie ironizuję... Jestem przerażona. Widać wyraźnie, że nazwisko "Michael Jackson" stało się towarem. Wyciekają prywatne filmy, możemy obejrzeć wypadek sprzed 25 lat na planie reklamówki Pepsi... Zastanawiam się co jeszcze nam zaserwują? Na co powinniśmy się przygotować?! Skoro nie minął nawet miesiąc od śmierci Michaela, a już dzieją się takie rzeczy... Pozwalają sobie na wszystko, żadnych zahamowań. Nie ma człowieka = brak konsekwencji prawnych??? Obrzydliwe!!!thewiz wrote:Remarkable life jest bardzo pozytywnym dokumentem.
Nie kupuję gazet. Wolę przekazać parę groszy tutaj To bardziej w stylu Michaela :) Część prasy przeglądam, czytam i... odkładam z powrotem na półeczkę. Do reszty nie chcę nawet zaglądać... Po tym co napisał Mandey, Pank i jeszcze kilka osób zdecydowałam się kupić "Tinę". Nie żałuję. Powiem tak: ze wszystkiego co się do tej pory w Polsce ukazało, w tym anormalnym i amoralnym wyścigu - trwającym nieprzerwanie od 26 czerwca... najwartościowszą rzecz wypuściła "Tina" (a taka niepozorna gazetka ;)) Obejrzałam dokument wczoraj. Na dniach z chęcią obejrzę go ponownie, żeby utrwalić anegdotki. Tak więc polecam się przełamać (jeśli ktoś bojkotuje prasę - jak ja) i wydać 9.90 na gazetę z dodatkiem. Rzecz jest warta tego, żeby przynajmniej raz ją zobaczyć.
Dorzucam swój głos do pozytywnych opinii reszty forumowiczów

"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Popieram piszących powyżej.Dokument naprawdę fajny i inny.Myślę że mimo braku autoryzacji jest wart obejrzenia bo pokazuje Michaela bez reżyserowania przez autora;-). Z przyjemnością słuchałam wypowiedzi współpracowników które utwierdzały mnie w moim do tej pory własnym osobistym widzeniu Michaela.Duży pozytyw za dokument o artyście a nie temacie zmyślonych afer lub infantylnym człowieku.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn