A Place With No Name - wyciek

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

anne

Post by anne »

Tupię nóżką i żądam więcej. Jeśli to jest rzeczywiście odrzut z "Invincible" to... dlaczego jest to odrzut? Już po 25 sek. słychać, że to miód, cud, orzeszki. :love:
Non omnis moriar, Michael.
kaem

Post by kaem »

Z informacji youtube:

this was late 70's or early 80,s
around the time of "Horse with No name"
MJ was suppose to do a recording with or for the group "America"

The song -- "A Place with No Name" -- sounds similar to the song "A Horse with No Name" released by the group America back in 1971. We're told several years ago America's manager gave his group's permission for Jackson to record the song, "A Place with No Name" -- despite the similarity.

America's current manager, Jim Morey, who was also Michael's manager in the late 80's and early 90's, tells us, "The band was honored that Michael chose to do their song and they hope it becomes available for all Michael's fans to hear."

Ten fr. w dobrej jakości:
http://www.megaupload.com/?d=KDEHLG06
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
DJ SCARECROW

Post by DJ SCARECROW »

Mnie ten kawalek brzmi jak odrzut z History...nie wydaje mi się aby był starszy

A ja się bawie nadal...znów oczyściłem mix;] tym razem usunąłem, drażliwe dla niektórych powtórzenia:)

http://rapidshare.com/files/256729044/M ... 3.mp3.html
Last edited by DJ SCARECROW on Fri, 17 Jul 2009, 8:57, edited 1 time in total.
Tomo128

Post by Tomo128 »

Dokładnie jest to świetny cover. Dla ciekawostki mogę podać, że oryginalna wersja tego utworu grana przez zespół jest jedną ze ścieżek dźwiękowych w grze GTA San Andreas. ;-)
Tomo128
Image
Jako

Post by Jako »

Mnie sie podoba..ma swój klimat i czuć cos innego, niz wcześniejssze utwory MJa
Image
Buszmen

Post by Buszmen »

kaem wrote:Z informacji youtube:

this was late 70's or early 80,s
around the time of "Horse with No name"
MJ was suppose to do a recording with or for the group "America"

The song -- "A Place with No Name" -- sounds similar to the song "A Horse with No Name" released by the group America back in 1971. We're told several years ago America's manager gave his group's permission for Jackson to record the song, "A Place with No Name" -- despite the similarity.

America's current manager, Jim Morey, who was also Michael's manager in the late 80's and early 90's, tells us, "The band was honored that Michael chose to do their song and they hope it becomes available for all Michael's fans to hear."
No nieładnie, najpierw naskakujesz na mnie, że wrzucam po angielsku i nie tłumaczę, a potem sam to robisz :-/

Źródłem tych informacji jak i zarówno przecieku jest tmz.com
http://www.tmz.com/2009/07/16/michael-j ... d-america/

"Piosenka -- A place with no name -- brzmi podobnie do piosenki A horse with No Name wydanej przez grupę America w 1971. Wiele lat temu menadżer grupy America dał Jacksonowi pozwolenie na nagranie utworu, A place with no name.

Obecny menadżer grupy America, Jim Morey, który był także menadżerem Michaela pod koniec lat 80 i na początku lat 90 powiedział "Grupa czuła się wyróżniona, że Michael wybrał ich piosenkę i mają nadzieję, że wszyscy fani Michaela ją usłyszą

Nie wiadomo kiedy piosenka została nagrana"
kaem wrote:
Ten fr. w dobrej jakości:
http://www.megaupload.com/?d=KDEHLG06
Ten plik wcale nie jest w lepszej jakości, to jest dokładnie to samo co w pierwszym poście!

kaem->Nie musisz powtarzać moich błędów- propos umieszczania wył. w j. ang. Właśnie miałem zamiar tłumaczyć, ale Ty to zrobiłeś. Dziękuję. Naskoczyłeś w innym dziale na kogoś innego, w odpowiedzi na prośbę o tłumaczenie, zasłaniając się późną porą, a później okazało się, że zwyczajnie Ci się nie chciało. Nie podałeś źródła. Wrzuciłeś wiadomość do Faktów. Stwierdziłeś, że obowiązkiem moderatorów jest tłumaczenie tekstów. Teraz piszesz publicznie to, co piszesz. Odpowiedziałbym Ci na pw, ale nie dajesz wyboru. I kto tu nieładnie poczynia?
To, że tmz też o tym pisze, nie znaczy, że jest źródłem. Podane źródło to youtube. Poza tym wiadomość nie jest kontrowersyjna i jest namacalny dowód.
DJ SCARECROW

Post by DJ SCARECROW »

Przyszedł czas na teledysk:D

http://www.youtube.com/watch?v=gXY8MRNE8jo
Krecik

Post by Krecik »

Fajnie usłyszeć nowa kompozycje MJ, jednak mimo wsyztsko uważam, że to utwór taki jakiś bez wyrazu, równie szybko zapomniany co zagrany, perełka dla wielbicieli, nie za wiele więcej.
Image
derozje

Post by derozje »

ja wolę poczekać na cały utwór. nie będę go teraz oceniać po 25 sekundach Oo
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Trust in me

Post by Trust in me »

ewidentnie to nasz kochany Michael, swietnie jak zawsze, nie moge sie doczekac kiedy wyjdzie cal plyta z utworami ktorych jeszcze nie znamy, z pewnoscia Michael nas zaskoczy, ale i tak wielka pustka bo same utwory bez niego to tylko namiastka radosci
Last edited by Trust in me on Fri, 17 Jul 2009, 15:33, edited 1 time in total.
Image
alexis

Post by alexis »

Ale mi ciary poszły po plecach jak to uslyszalam, i to nie dlatego, że utwór mnie jakoś niesamowicie porywa, miło się tego słucha i narazie tyle mogę powiedzieć...ale chyba dlatego, że to jakaś nowość, coś świeżego...Boże więcej, wiecej!!!! :mj:
"I close my eyes...just to try and see You smile one more time...but it's been so long now all I do is cry...can't we find some love to take this away...'cause the pain gets stronger every day...";(
Moscan

Post by Moscan »

A Place With No Name (1971/2000) (Dewey Bunnell, ???)
Cover Version of the 1972 hit single A Horse With No Name by America
Outtake of the album INVINCIBLE (2001)

Źródło
Last edited by Moscan on Fri, 17 Jul 2009, 18:01, edited 1 time in total.
Trinity

Post by Trinity »

... Ktoś myślał, że to nowy utwór? Z nowej płyty? Od początku tematu było wiadomo, że to po prostu wyciek z czasów któregoś starego albumu.
mimi-yoshi

Post by mimi-yoshi »

Co nie zmienia faktu, że utwór bardzo, bardzo :D. Szkoda, bo bardzo chętnie widziałabym go na "Invincible".
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
alexis

Post by alexis »

Trinity wrote:... Ktoś myślał, że to nowy utwór? Z nowej płyty? Od początku tematu było wiadomo, że to po prostu wyciek z czasów któregoś starego albumu.
Nie chodzi o to czy utwór jest nowy w dosłownym znaczeniu, bo dam sobie rękę uciąć, że nie jest ale to coś innego, nowego, niesłyszanego i michaelowego. Mi się miło tego urywku słucha, nie to, żebym szalała z wrażenia, ale bardzo bym chciała usłyszeć całość wtedy ocenię ;-) ... mnie tam cieszy nawet takie odgrzebane skądś tam dziełko :mj: Czekam na więcej, ale najbardziej to na nowy wokal...
"I close my eyes...just to try and see You smile one more time...but it's been so long now all I do is cry...can't we find some love to take this away...'cause the pain gets stronger every day...";(
Post Reply