Pożegnanie 7 lipca w Staples Centre
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
-
Ceremonia pożegnania była piękna i wzruszająca, ci artyści którzy śpiewali dla Michaela śpiewali sercem i duszą. Paris jest w wieku mojej córki i wiem, że dotkliwie Jej brakuje Tatusia, z pewnością słyszała w radiu czy tv pytania dziennikarzy jaki MJ był ojcem i to dziecko powiedziało słowa niezwykle cenne i usłyszał to cały świat. Myślę, że to zdanie bardzo wiele dobrego uczyniło opinii o Michaelu, bo On tak wiele razy mówił o dobru dzieci na świecie, a mimio to zastanawiano się jakim jest ojcem...Blanked zakrywał się chusteczką przed aparatami i kamerami a i tak są w necie zdjęcia Jego dziecięcej twarzyczki, gdy stał z rodziną na scenie. Żal dzieci osieroconych, jedyne czego nie rozumiem i nie pochwalam to fakt taki, że te dzieci nie mają mamy. Choćby MJ starał się bardzo to trudno przyznać Mu racje, że byłaby to zdrowa rodzina. Dzieci nie wychowywały się w atmosferze partnerskiej miłości kobiety i mężczyzny, w tej jedynej kwestii oceniam MJ negatywnie, bo ludzie to nie są zabawki. Słowa Paris w tym świetle brzmią bardzo dobrze.
W testamencie MJ wyraził wolę, aby w przypadku Jego śmierci opiekę nad jego dziećmi przejęła Diana Ross, która zaopiekowała się niegdyś małym, Michaelem, jest młodsza od matki MJ o 20 lat, może to dobre rozwiązanie? Rodzina MIchaela w moim rozeznaniu jest patologiczna.
W testamencie MJ wyraził wolę, aby w przypadku Jego śmierci opiekę nad jego dziećmi przejęła Diana Ross, która zaopiekowała się niegdyś małym, Michaelem, jest młodsza od matki MJ o 20 lat, może to dobre rozwiązanie? Rodzina MIchaela w moim rozeznaniu jest patologiczna.
"I just can't stop loving You...'':))))
- editt
tu można sobie zciągnąc cały program ceremonii
http://www.mediafire.com/?sharekey=fe92 ... 0a1ae8665a
http://www.mediafire.com/?sharekey=fe92 ... 0a1ae8665a

Piosenka Steviego Wondera podczas uroczystości tłumaczenie :
They Won't Go When I Go / Oni Nie Pójdą, Kiedy Idę Ja
Już dość fałszywych przyjaciół
Pragnących tragicznego końca
Chociaż oni naprawdę udają
Nie pójdą, kiedy idę ja
Wszystkie tamte krwawiące serca
Ze smutkiem do użyczenia
Były właśnie tu od początku
I nie pójdą, kiedy idę ja
A ja pójdę tam, gdzie pragnąłem
Pójść od tak dawna
Z dala od łez
Daleko od bolesnych lamentów
Z dala od zasmuconych oczu
Razem z nim będę oczekiwał
Bo oni nie pójdą, kiedy idę ja
Wielcy ludzie czujący się małymi
A mali stojący wysoko
Będę się przypatrywać jak upadają
Oni nie pójdą, kiedy idę ja
Pójść od tak dawna
Z dala od łez
Nieczyste umysły zwodzą niepokalane
Niewinni odejdą na pewno
Dla nich jest miejsce spoczynku
Ludzie grzeszący tylko dla zabawy
Nigdy nie zobaczą słońca
Bo nigdy nie mogą pokazać swych twarzy
Nie ma miejsca dla beznadziejnego grzesznika
Który będzie brać więcej niż dawać
On chyba wcale nie zamierza dawać
Ludzka chciwość będzie
Daleko ode mnie
A moja dusza uwolni się
Od kiedy moja dusza poczuła
Wszystko, w co wierzę
Królestwo, które ujrzę
Kiedy idę ja
Gdzie pójdę ja
Nikt nie uchroni mnie
Przed moim przeznaczeniem.
Zobacz Wykonanie
Przepiękne słowa jakby pisane dla MJ.....
They Won't Go When I Go / Oni Nie Pójdą, Kiedy Idę Ja
Już dość fałszywych przyjaciół
Pragnących tragicznego końca
Chociaż oni naprawdę udają
Nie pójdą, kiedy idę ja
Wszystkie tamte krwawiące serca
Ze smutkiem do użyczenia
Były właśnie tu od początku
I nie pójdą, kiedy idę ja
Pójść od tak dawna
Z dala od łez
Daleko od bolesnych lamentów
Z dala od zasmuconych oczu
Razem z nim będę oczekiwał
Wielcy ludzie czujący się małymi
A mali stojący wysoko
Będę się przypatrywać jak upadają
Pójść od tak dawna
Z dala od łez
Nieczyste umysły zwodzą niepokalane
Niewinni odejdą na pewno
Dla nich jest miejsce spoczynku
Ludzie grzeszący tylko dla zabawy
Nigdy nie zobaczą słońca
Bo nigdy nie mogą pokazać swych twarzy
Nie ma miejsca dla beznadziejnego grzesznika
Który będzie brać więcej niż dawać
On chyba wcale nie zamierza dawać
Ludzka chciwość będzie
Daleko ode mnie
A moja dusza uwolni się
Od kiedy moja dusza poczuła
Wszystko, w co wierzę
Królestwo, które ujrzę
Kiedy idę ja
Gdzie pójdę ja
Nikt nie uchroni mnie
Przed moim przeznaczeniem.
Zobacz Wykonanie
Przepiękne słowa jakby pisane dla MJ.....
Ostatnio zmieniony ndz, 12 lip 2009, 19:13 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Tak. To był pierwszy moment tej uroczystości gdzie poleciały mi łzy... Czułem, że On wykona ten utwór bo żaden inny nie pasowałby tutaj jak ta przepiękna kompozycja z albumu Fulfillingness' First Finale wydanego w 1974 roku. Żona moja przybiegła z kuchni jak tylko usłyszała pierwsze takty na pianinie. Pierwsze zagrał I Never Dreamed You'd Leave In Summer. Nie dawała rady ceremonii od początku oglądać ale czuła, że będzie świadkiem niezapomnianego występu Steviego. Bo tak jak On tutaj zaśpiewał to nie ma mocnych by łzy nie pociekły... Wprowadzenie trumny nie podziałało na mnie tak jak widok przełykającego ślinę Steviego z trudem mówiącego o Michaelu.dancer ;) pisze:Zobacz Wykonanie
Wonder to dla mnie "prawie" ta sama półka co Michael. Piszę prawię bo jednak tak ciuteczkę niżej w hierarchii wokalistów... ale geniusz absolutny!
Ostatnio zmieniony ndz, 12 lip 2009, 19:17 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
A czy to ważne kto był a kto nie - Tak to wygląda jak u nas w kościele czy na pogrzebie. Starsze panie obgadują kto był kto nie był , kto płakał a kto nie , kto jak był ubrany itp................................................ZdechłaMucha pisze:Witajcie,
Nie wiecie czy Lisa Maria Presley byłą na uroczystości pogrzebowej?
Dla mnie najbardziej wzruszającym momentem był występ S. Wondera, J. Meyera (to gitarowe wykonanie Human Nature to był majstersztyk - u L. Kinga atysta powiedział, że nie spotkał osobiście MJ i był zaskoczony, że rodzina zmarłego poprosiła go o uczestniczenie w ceremonii pożegnania, zdecydował się na instrumentalne wykonanie tego utworu, ponieważ, jak wyznał nie byłby w stanie zaśpiewać), wypowiedz B. Shields i Paris. I ta trumna opuszczająca salę przy dzwiękach intro do Man in the mirror... I ten strumień światła z reflektora na puste miejsce przy mikrofonie... Eh... 

- Sweetheart
Moim zdaniem ceremonia była piękna... Najbardziej urzekł mnie występ Stevie'go, Meyera z "Human Nature", B. Shields, Marlona i oczywiście Paris... Muszę wam powiedzieć, że jak Marlon opowiadał jak zobaczył Michaela w sklepie z tymi sztucznymi zębami, a Michael zapytał się Go: "Marlon, how did you know that was me?" (czy coś w tym stylu) to zaczęłam się śmiać i w tej samej chwili płakać...
i jeszcze to "Maybe now, they'll live him alone"
(oj, chcielibyśmy, nie?!).
Jeszcze coś scisnęło mnie w gardle jak usłyszałam głos Michaela kończący "Will you be there"... Zawsze wzruszał mnie ten utwór, a teraz to już wogóle...
i jeszcze to "Maybe now, they'll live him alone"

Jeszcze coś scisnęło mnie w gardle jak usłyszałam głos Michaela kończący "Will you be there"... Zawsze wzruszał mnie ten utwór, a teraz to już wogóle...
To było piękne, piękne, piękne uwieńczenie!a_gador pisze:I ta trumna opuszczająca salę przy dzwiękach intro do Man in the mirror... I ten strumień światła z reflektora na puste miejsce przy mikrofonie... Eh...
"... You don't wanna be a boy,
You wanna be a man..."
You wanted to live forever and you will in our hearts! I LOVE YOU
You wanna be a man..."
You wanted to live forever and you will in our hearts! I LOVE YOU
- Oluksandra
Nie wiem, czemu, ale na mnie ta ceremonia nie zrobiła żadnego wrażenia.
Trumna Michaela? Czułam jakby tam stała tylko pozłacana trumna, a nie leżał Michael.
Na dodatek te przemówienia, które jak dla mnie ani trochę nie oddały tego, kim był MJ i co zrobił dla świata. Pusta mowa.
Śpiewanie było piękne, ale jakoś głubiło się w tym wszystkim...
nie wiem, jestem może zbyt krytyczna.
Trumna Michaela? Czułam jakby tam stała tylko pozłacana trumna, a nie leżał Michael.
Na dodatek te przemówienia, które jak dla mnie ani trochę nie oddały tego, kim był MJ i co zrobił dla świata. Pusta mowa.
Śpiewanie było piękne, ale jakoś głubiło się w tym wszystkim...
nie wiem, jestem może zbyt krytyczna.
- Oluksandra
Tatiana. pisze: - gdzie mogę obejrzeć całą ceremonie od poczatku do konca bo nie bylo mi to dane w owy wtorek?
TUTAJ masz całą ceremonię, tą z TVN24.
Na resztę pytań to chyba na razie nikt nie zna odpowiedzi. :(
możemy się jedynie domyslac...i czekac, aż coś zostanie potwierdzone.