Ciekawe programy z MJ w Radio & TV [tylko zapowiedzi]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

Cytat ze strony tvn24.pl

"Film to zapis kilku miesięcy życia Jacksona z 2003 roku.

Film jest wyjątkowy, bo piosenkarz opowiedział o swoim traumatycznym dzieciństwie oraz trudnym dorastaniu na scenie. Jackson zdradził też tajemnice swoich operacjach plastycznych i skomentował zarzuty o pedofilię"

Widziałam fragment tego filmu na ich stronie i to jest słynny "dokument" Bashira "Living with Michael Jackson"
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Awatar użytkownika
Aisha

Post autor: Aisha »

Co do uroczystości pogrzebowych:

Kanały informacyjne TVP Info, TVN 24, Polsat News i CNN International oraz rozrywkowy E! Entertainment - to stacje, które transmitować będą dzisiejszą uroczystość żałobną za Michaela Jacksona. Hołd królowi pop odda też MTV.

Trwające co najmniej dwie godziny gala odbędzie się dziś o godz. 19.00 czasu polskiego w hali Staples Centr w Los Angeles.
E! Entertainment planuje samą transmisję z tej uroczystości,
TVP Info przygotuje studio specjalne z gośćmi, które poprowadzi Marta Budzyńska,
w TVN 24 relacja znajdzie się w specjalnym wydaniu "Polski i świata", które od ok. 18.50 poprowadzą Anna Kalczyńska i Łukasz Grass,
a Polsat News przed transmisją o 18.30 pokaże dokument z wizyty Michaela Jacksona w Polsce w 1996 roku.
Specjalny program o zmarłym królu pop o 18.00 nada też serwis Cnn.com Live, który wraz z CNN International także będzie relacjonować nabożeństwo.

Gali pożegnalnej nie pokaże natomiast żaden z kanałów muzycznych należących do MTV Networks Polska.
Stacja MTV Polska o 19.00 wyemituje za to specjalny program "MTV Prezentuje: Michael Jackson, Król Muzyki Pop", a przez cały dzień nadawać będzie teledyski zmarłego artysty, krótkie klipy, przedstawiające Jacksona oraz wypowiedzi gwiazd na jego temat.

Źródło
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

skrzynia58 pisze:oglądał ktoś dziś na tvn24 wypowiedz pani psycholog na temat czy dzieci Michaela powinny być na ceremonii pożegnalnej?

miała być dziś o 8ej,

pytam bo jestem ciekawa co "mądrego" powiedziła, a nie mogłam obejrzeć bo od godziny już siedzę w pracy :(
Nic szczególnego ani obraźliwego. Stwierdziła, że dla dzieci na pewno były to ciężkie chwile. Mówiła także, że dzieciaki MJ są w takim wieku w którym rozumieją już pojęcie śmierci i nie można im opowiadać bajeczek, że tatuś wyjechał itp. Stwierdziła również, że pozostawienie ich w domu mogło się równać temu iż same włączą TV i obejrzą uroczystość. Tak więc nie ma co krytykować rodziny za takie posunięcie.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

Na CNN w LKL doktor Michaela

EDIT

No więc pan Arnie Klein (dermatolog Michaela) mówił między innymi

- Jackson był wspaniałą osobą, wspaniałym muzykiem etc - wszystkie standardowe pochwały
- Zaprzeczył jakoby był (on, czyli Arnie) dawcą nasienia przy ciąży Debbie Rowe, zgodził się nawet na testy DNA aby to potwierdzić
- Debbie Rowe i Michael poznali się u niego w gabinecie, nie potrafił powiedzieć czy bardzo się kochali, byli jednak ze sobą szczęśliwi
- Zaprzeczył plotkom jakoby Debbie i Michael nie utrzymywali kontaktów seksualnych
- Powiedział, że lekki przeciwbólowe Michael zażywał jeszcze zanim się poznali
- Przyznał, że Michael nosił perukę - w wyniku choroby stracił sporo włosów (aczkolwiek nie był łysy!)
- chwilę poopowiadał o chorobie Michael'a i o tym, że w latach 80 nosił tony makijażu byleby tylko jakoś zamaskować swoją chorobę
- przyznał, że Michael robił operacje przede wszystkim dla fanów, w chwili śmierci na 100% był zadowolony ze swojego wyglądu i nie chciałby nic w sobie zmieniać
- na 3 dni przed śmiercią razem śmiali się w gabinecie doktora Kleina, Michael nawet chwilę tam potańczył

Cóż to chyba tyle ile pamiętam ... coś mogło mi wylecieć z głowy bo posta pisałem kilka godzin po programie.
SILENTIUM pisze:potwierdził też to, co fani podejrzewali od lat, a mianowicie, że Michael oprócz vitiligo chorował również na toczeń
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Witam. Pisałam już o tym w innym wątku, ale ponieważ ten jest poświęcony obecności MJ w mediach, to przypomnę:
W piątek 17 lipca o 20.15 telewizja Deluxe wyemituje koncert MJ z trasy promującej album History.
Z tego co wiem Deluxe jest kanałem ogólnodostępnym przez satelitę, więc każdy może ten koncert obejrzeć. Ja czekam z niecierpliwością ;-)
sandrus

Post autor: sandrus »

Jutro o godzinie 12 na VH1 notowanie 40 największych utworów Michaela. Będzie to trwało do 16 czyli 4 godziny. A w środę o godzinie 10.05-13.00 na MTV Polska "Maraton z Michaelem Jacksonem". Miłego oglądania :) (a ja nie mam kablówki:(
Awatar użytkownika
_*Aga*_222

Post autor: _*Aga*_222 »

W sobotę 18.07 o 20.00 na niemieckiej Vivie będzie program z serii Viva Spezial - Michael Jackson: Fans & Friends.
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Ogłądał ktoś MJ - fans and friends na Vivie wczoraj albo dziś? Jakie macie wrażenia? Ja ogólnie pozytywne. nie znam niemieckiego, ale przekaz muzyczny nie potrzebuje tłumaczenia. Wszystko co zostało pokazane było dla mnie jak najbardziej na miejscu, choć niektóre fragmenty były tak kuriozalne moim zdaniem, że aż śmieszne. No wezmy na przykład cover Billie Jean zespołu o nazwie The bates utrzymany w klimacie Psychozy Hitchcocka. No uśmiałam się do łez. Za najlepsze covery uważam te Fall out boy (Billie Jean) i Mariah Carey (Will you be there). Smooth criminal w wykonaniu Alien Ant Farm też niczego sobie. Wersja Weird Al Yankowica z Fat to już klasyka. Pamiętam jak pierwszy raz widziałam ten klip w tv jeszcze pod koniec lat 80-tych i wciąż mnie śmieszy. A nie wiedziałam nic wcześniej o What's up with you E. Murphy'ego. Czy Michael napisał dla niego tę piosenkę? I jeszcze mam kilka pytań:
1. Co z Rockwell i Somebody's watching me z refrenem śpiewanym przez MJ? Prowadzący wspominał coś o Jermainie, ale nie wiem dokładnie o co chodziło.
2. Przystojniaki z 3T, czyje to są dzieci?
3. Była też jakaś info o związkach MJ z Backstreet Boys, ale też mi umknęła.
Będę wdzięczna za odpowiedz.
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Dziś na czeskiej telewizji ČT24 będzie transmisja z uroczystości "Save the World Awards 2009" Gdzie Jermaine ma odebrać nagrodę dla Michaela Jacksona za pomoc humanitarną i ponoć zaśpiewa SMILE

A tu na żywo chyba w internecie zaczyna sie o północy ponoć:
http://www.savetheworldawards.org/main.asp

Przekaz na żywo : http://www.savetheworldawards.org/livestream.asp

On July 24th, the first “Save the World Awards” will be presented. They are the world’s first great, global awards for people and organizations standing up for the conservation of the world. With the motto “Heal the World,” the gala will be a tribute to Michael Jackson. Artists and companions who have worked with Michael Jackson, but also famous personalities he has influenced with his music, will perform at the world’s only nuclear power plant that has never been active.
American star-producer Ray Chew is the musical director of the BET Awards, the Grammy Awards and the Apollo Theatre, where Michael Jackson and The Jackson Five celebrated their first successes. On July 24, he and his legendary band will come from New York to Austria for a live performance of hits like "Heal The World," "Black Or White," "Man In The Mirror" and "Earth Song." Chew, who has worked with Jackson’s producer Quincey Jones as well stars like Stevie Wonder, Mary J. Blige, Dionne Warwick, Rihanna, Sting and Alicia Keys, says that the great gala at the nuclear power plant Zwentendorf will bring Michael’s music back to life for one night. The great finale of the “Save the World Awards” will be a live performance of the song “We Are The World,” performed by an all star band.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
aokins

Post autor: aokins »

Dziś na E! jest program "Prawdziwe historie Hollywood- MJ" o 17.25. To pewnie powtórka programu, co leciał parę dni temu.
Smile, though your heart is beating...
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

Dziś o 14:30 na Patio tv Ghosts po polsku :)
Mandey

Post autor: Mandey »

Z okazji urodzin MJ kanały muzyczne MTV Networks Polska - MTV Polska, VIVA Polska, VH1 Polska - wyemitują w sobotę (29 sierpnia) serię programów dotyczących jego życia i twórczości.

Viva Polska przygotowała trzy pozycje o królu popu. Już o godzinie 11:00 zostanie wyemitowany specjalny odcinek "Powerlisty", w którym nadawane będą wyłącznie klipy Michaela Jacksona. O godzinie 13:00 w programie "Viva Movie" dwa słynne filmowe klipy Jacksona. Wieczorem, o godzinie 21:00 fani muzyka będą mieli okazję zobaczyć wyjątkową edycję popularnego programu "Personality", który przedstawi w chronologicznym porządku najważniejsze klipy w dorobku gwiazdora.

Klipy Michaela Jacksona będzie można obejrzeć również na MTV Polska w porannym paśmie starter MTV oraz w programie "Mastermix" emitowanym o godzinie 12:30.

O godzinie 11:00 VH1 Polska wyemituje program "Michael Jackson Top 10 Video Countdown". Jest to specjalne zestawienie 10-ciu najpopularniejszych teledysków Michaela Jacksona, z których wiele zyskało status kultowych i na stałe weszło do kanonu popkultury. W programie pojawią się również ciekawostki, związane z poszczególnymi wideoklipami, a także fragmenty wywiadów przeprowadzonych z królem popu oraz jego występy, zarejestrowane podczas gali MTV Video Music Awards. Natomiast o godzinie 16:00 widzowie będą mogli obejrzeć program "Michael Jackson Final Countdown".

Żródło: MTV Networks, MJPF
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

Program E!
piątek 28 sierpnia :

20:00-22:00- Prawdziwe historie: Michael Jackson.

17:40-18:35 też jest ten program ale z Janet więc moze sie coś o MJ pojawić ;)
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Na stronie radia Złote Przeboje można głosować na "Fall Again", bo pojawila sie jako NOWOSĆ :-o

Trzeba się zarejestrować, żeby moc glosować. Wystarczy mieć skrzynkę internetową :) [ja mam kilka, zarejestrowałam wszystkie...]

link:
http://zloteprzeboje.tuba.fm/#/sp_lista.xml
Awatar użytkownika
a_gador

Na austriackiej stacji muzycznej Gotv jest taki program Hosted by, w którym zaproszeni artyści prezentują swoje ulubione piosenki innych artystów. Zgadnijcie kogo wybierają najczęściej? Oczywiście MJ. I to wcale nie z powodu Jego śmierci. Oglądam ten program od kilku lat i zawsze tak było. Żeby uczcić Jego pamięć nadali nawet Remembering MJ, czyli 1,5 godzinny materiał z fragmentów wspomnianego Hosted by. Stacja jest chyba ogólnie dostępna. Ja ją mam na N-ce. W ich telegazecie można sprawdzić kto jest gościem, co wybrał i kiedy emisja. Przyznaję, ludzie nie są zbyt oryginalni w wyborze. Thriller, Beat it, Billie Jean, Don't stop..., Rock with you i inne przeboje to standard, a w wypowiedziach słyszymy, że Michael ich zawsze inspirował, że jest najlepszy, niepowtarzalny, itp, itd. Nie wiem na ile szczere są te deklaracje, ale nie to się przecież liczy. W każdym razie fajnie obejrzeć Michaela, obok na przykład Angie Stonesów i Karmakomy Massive attack (to między innymi w zestawie było wczoraj).

Ps. Urodziny Michaela:
Na niemieckiej Vivie:
10.00 Get the clip (spezial: Happy birthday Michael)
20.00 Viva spezial: MJ (premiere)
22.00 Viva spezial: MJ - fans & friends (premiere)
CNN, 8 pm ET: Michael Jackson: man in the mirror (to chyba powtórka z weekendu po śmierci MJ)
ODPOWIEDZ