I have this dream - singiel charytatywny

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Tylko niech najpierw ustali precyzyjnie sprawy wydawnicze. Żeby nie było powtórki z What more can I give.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

W każdym razie wieść się rozeszła...

CNN

BBC

msnbc

ABC News
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

Niom jezeli to jest prawda to ja sie bardzo ciesze mam nadzijeje ze MJ zaprosi wiele gwiazd ktore sa na topie i piosenka okaze sie wilkim hiciorem dzieki czemu zarobia miliony dolarow :) oby tylko ta piosenka byla wydana na singlu :) a nie jak what can more i give :P
Obrazek
MJKasia

Post autor: MJKasia »

kaem umiesz czytac? jesli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz gdzie bedzie utwor nagrywany - w studiu SONY MUSIC? chyba nie :wariat: celowo wybral studio przyjaciela gdzie ma spokoj i nikt o kase sie nie źre bo mają jej pod dostatkiem - wazniejszy jest utwór ale przyznam, ze powoli mam dosc utworów "tego typu" nagrywanych przez MJ nie podoba mi sie WMCIG a We've Had Enought uwazam za nudny i mam dosc Greatest Hitów czekam na coś nowego świeżego i mam nadzieję, że ten nowy utwór mnie zaskoczy
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Nagrać to On to sobie może w piwnicy u babci. Nie ma to kompletnie znaczenia. Ktoś to jednak musi wydać i ktoś musi dystrybuować (najczęściej obowiązują umowy wiązane dotyczące tych dwóch spraw).
A kto ma największa sieć dystrybucji i promocji??? Oczywiście Sony
Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

MJPOWER pisze:Nagrać to On to sobie może w piwnicy u babci. Nie ma to kompletnie znaczenia. Ktoś to jednak musi wydać i ktoś musi dystrybuować (najczęściej obowiązują umowy wiązane dotyczące tych dwóch spraw).
A kto ma największa sieć dystrybucji i promocji??? Oczywiście Sony
No to świetnie. :war: Znowu bedzie tak samo jak ostatnim razem... chyba, ze MJ coś wykombinuje... :surrender:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

Moim zdaniem MJ napewno cos wykombinuje zeby z Sony niebylo tak strasznie :P wkoncu tam pracuja ludzie ktorym jak sadze zalezy natym zeby pomoc zwlaszcza w takiej sytuacji :)
Obrazek
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

MJKasia pisze:kaem umiesz czytac? jesli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz gdzie bedzie utwor nagrywany - w studiu SONY MUSIC? chyba nie :wariat: celowo wybral studio przyjaciela gdzie ma spokoj i nikt o kase sie nie źre bo mają jej pod dostatkiem - wazniejszy jest utwór ale przyznam, ze powoli mam dosc utworów "tego typu" nagrywanych przez MJ nie podoba mi sie WMCIG a We've Had Enought uwazam za nudny i mam dosc Greatest Hitów czekam na coś nowego świeżego i mam nadzieję, że ten nowy utwór mnie zaskoczy
Ten utwór nagrywany jest dla ofiar Katriny, nie dla znudzonych fanów... Celem tej piosenki jest zorganizowanie pomocy dla ludzi, którzy przeżyli tragedie, dlatego wszystkie zyski zostaną przeznaczone na ten właśnie cel. Fani czasami mogliby przestać myśleć tylko o sobie...

Szczerze mówiąc nie wiem jak MJ rozwiąże sprawe choćby promocji tego singla, albo jak ściągnie artystów do Bahrain... :wariat: Dlatego narazie może pozostane cicho...
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

ghoust, widze, ze wielki z Ciebie idealista - niestety, w Sony (jak zreszta w kazdej firmie) pracuja ludzie, ktorym w pierwszej linii zalezy na tym, zeby pomoc sobie samym (historia wmcig jest tego przykladem!).

MJpower ma racje co do nagrania - Michael czesto nagrywal w studiach nie nalezacych do Sony, nie liczy to, gdzie powstalo nagranie, tylko kto decyduje o jego dalszych losach, a to jest ustalone w umowie z wytwornia. Przyznam, ze nie wiem, jak w tej chwili wyglada sytuacja Michaela - czy udalo mu sie juz uwolnic od Sony czy nadal jeszcze maja go w reku
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

la_licorne pisze:albo jak ściągnie artystów do Bahrain... :wariat:
Przy obecnych możliwościach technicznych to jest najmniejszy problem. Niezależnie od tego ilu artystów brałoby w tym udział nie muszą oni spotkać się w jednym studiu nagraniowym tylko każdy nagrałby swoją część w jakimś studiu a na koniec (w dużym skrócie) jakiś spec posklejałby wszystkie kawałki w jedną całość, przegrał na CD i mielibyśmy singiel.
Obrazek
Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

A widzieliście jak na onecie, wp i interii ładnie napisali o tym projekcie? Zatkało mnie.Obrazek

I jakie ładne zdjecie dali Obrazek
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
Dangerous

Post autor: Dangerous »

Jezu jak się ciesze .Już chyba zaraz dostane zawału.Od tylu miesięcy nato czekałem singiel kupie na 100%.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

lunatyczka pisze: I jakie ładne zdjecie dali
Ano.. A skąd to zdjęcie?
Kiedy było robione?
Jest takich więcej?
Jak tak, to ja poproszę...
Awatar użytkownika
DirtyDiana

Post autor: DirtyDiana »

Mess w wywiadzie dla Larry'ego Kinga stwierdził że JEDNAK WYLECIAŁA nenene