Ewa78 chcesz umieścić na płycie cały tekst Gone Too Soon, czy tylko jego fragment? Bo jeśli cały, to jest go sporo. Nie będzie wyglądał przejrzyście na niewielkich rozmiarów płycie... (chyba, że płyta ma być bardziej pomnikiem i będzie dość duża ) Nie dopatrzyłam się w wątku informacji odnośnie wymiarów. Możliwe że gdzieś jest, ale mi umknęła.
Druga sprawa. Tekst do piosenki GTS został już wyryty na pomniku, który postawiono Michaelowi w jego rodzinnym mieście - Gary. Stąd pomysł z GTS wydaje się być mało oryginalny. Ot takie skopiowanie ;)
Poza tym widzę, że bardzo dużo osób uważa, iż refren do Heal The World byłby najlepszym rozwiązaniem. Przemyślałam to i naprawdę brzmi sensownie. Rozumiem, że refren jest prosty! Ale Ewa uwierz w prostocie (btw: prostocie odzwierciedlającej filozofię życia Michaela) tkwi siła! Dzięki temu słowa trafią do każdego! Słowa
napisane przez Michaela . Nie słowa piosenki, której artysta był jedynie odtwórcą (Gone Too Soon) - myślę, że to jest ważne. Zresztą utwór Heal The World był przebojem, więc ludzie go kojarzą. Nie wiem skąd ta niechęć(?) do refrenu...
Oczywiście to tylko moje luźne propozycje. Wcale nie muszą być brane pod uwagę. Przede wszystkim szanuję pomysł i jestem dumna, że ta płyta powstanie (o czym już mówiłam) To, co się na niej znajdzie jest sprawą drugorzędną. Widzę jednak poruszenie wśród ludu MJówczego... które może nam też sugerować, jak płytę będą odbierać tzw. "zwykli obywatele"
Jeżeli mam być szczera - nie sądzę, żeby zastąpienie tekstu Heal The World (fragment dowolny) tekstem Gone Too Soon było dobrym pomysłem.
Wszyscy wiemy, że Michael odszedł od nas zbyt szybko i zbyt młodo... o wiele bardziej istotne jest moim zdaniem to, co sobą reprezentował, kiedy żył :)
Nie napisałam na pw. Mam nadzieję, że sugestie wyrażone w temacie też się liczą
P.S. I nie kraczcie wszyscy, że płyta od razu zostanie zniszczona...