Ewa78 pisze:Nie masz jednak prawa rzucać tu oskarżeń
.
Ja nie mam prawa? Organizacja tego wygląda w ten sposób, że mówiąc wprost mam wrażenie, że albo ktoś nie ma pojęcia co robi albo ktoś chce się przy okazji wzbogacić za darmo
Ale po kolei:
Po pierwsze to chyba droga Ewa78 za bardzo wczuwasz się w rolę szefa. Widzę, że masz silną potrzebę dowodzenia, tyle, że jest mały problem. Jeśli zbierasz kasę od innych oraz ma to być wspólny projekt to
nie masz prawa tak zwracać się do innych i musisz brać pod uwagę zdania, analizując wszystko i wybrać ostateczną wersję wyglądu (biorąc pod uwagę każdą propozycję) płyty na podstawie głosów wyboru z kilku propozycji.
A jeśli nie zamierzasz tego robić i tak się zachowywać to sama sobie zrób taką płytę, zapłać za nią ze swoich oszczędności i powieś gdzie chcesz.
Po drugie nie wiadomo gdzie ta płyta ma być. Poprosimy o jakieś dokumenty na pozwolenie lub coś podobnego, bo jak na razie to tylko słyszymy, że znasz burmistrza i będzie wszystko cacy
Nie wiem dlaczego, ale jakoś takie słowa mnie nie uspokajają i dają wiele do myślenia
Po trzecie sprawa finansów. Nie ma projektu, nie ma miejsca,
nie ma kosztorysu, a już zbierane są fundusze. Tak naprawdę to teraz zbierane są fundusze na czyjś pomysł. Jeśli zbiera się pieniądze należy przedstawić dokładny kosztorys z wyszczególnieniem wszystkich pozycji.
I to co mnie najbardziej zaciekawiło:
Najpierw było ok 1000zł, obecnie ok1500zł, no ale:
Ewa78 pisze:Koszty zwiększyły się o 500 z uwagi na wyrycie postaci MJ, projekt finalny byłby dawno, gdyby nie było tysiąca innych pomysłów i żądań.
tyle, że w innym poście można przeczytać:
Ewa78 pisze:Chciałabym zebrać minimalnie 1600 zł do 20 sierpnia, pomożecie mi w tym?
To bardzo interesujące, prawda? Czy ktoś wie ile to ma kosztować? TO może 2000zł?
Gdybym była wredna to powiedziałabym, że ten cały projekt delikatnie mówiąc brzydko pachnie
Reasumując:
żeby ten projekt wyglądał przekonywująco i miał ręce i nogi to:
-należy przedstawić pozwolenia i umowy na piśmie
-należy przedstawić dokładny kosztorys
-należy przedstawić dokładny i ostateczny projekt płyty
Wtedy dopiero można zacząć zbierać pieniądze, by wszyscy wiedzieli o co chodzi i za co płacą.