I have this dream - singiel charytatywny
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
kaem umiesz czytac? jesli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz gdzie bedzie utwor nagrywany - w studiu SONY MUSIC? chyba nie celowo wybral studio przyjaciela gdzie ma spokoj i nikt o kase sie nie źre bo mają jej pod dostatkiem - wazniejszy jest utwór ale przyznam, ze powoli mam dosc utworów "tego typu" nagrywanych przez MJ nie podoba mi sie WMCIG a We've Had Enought uwazam za nudny i mam dosc Greatest Hitów czekam na coś nowego świeżego i mam nadzieję, że ten nowy utwór mnie zaskoczy
- lunatyczka
No to świetnie. Znowu bedzie tak samo jak ostatnim razem... chyba, ze MJ coś wykombinuje...MJPOWER pisze:Nagrać to On to sobie może w piwnicy u babci. Nie ma to kompletnie znaczenia. Ktoś to jednak musi wydać i ktoś musi dystrybuować (najczęściej obowiązują umowy wiązane dotyczące tych dwóch spraw).
A kto ma największa sieć dystrybucji i promocji??? Oczywiście Sony
Pozdrawiam wszystkich!!!
Michael is a beautiful soul.
- la_licorne
Ten utwór nagrywany jest dla ofiar Katriny, nie dla znudzonych fanów... Celem tej piosenki jest zorganizowanie pomocy dla ludzi, którzy przeżyli tragedie, dlatego wszystkie zyski zostaną przeznaczone na ten właśnie cel. Fani czasami mogliby przestać myśleć tylko o sobie...MJKasia pisze:kaem umiesz czytac? jesli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz gdzie bedzie utwor nagrywany - w studiu SONY MUSIC? chyba nie celowo wybral studio przyjaciela gdzie ma spokoj i nikt o kase sie nie źre bo mają jej pod dostatkiem - wazniejszy jest utwór ale przyznam, ze powoli mam dosc utworów "tego typu" nagrywanych przez MJ nie podoba mi sie WMCIG a We've Had Enought uwazam za nudny i mam dosc Greatest Hitów czekam na coś nowego świeżego i mam nadzieję, że ten nowy utwór mnie zaskoczy
Szczerze mówiąc nie wiem jak MJ rozwiąże sprawe choćby promocji tego singla, albo jak ściągnie artystów do Bahrain... Dlatego narazie może pozostane cicho...
- LittleDevil
- Site Admin
ghoust, widze, ze wielki z Ciebie idealista - niestety, w Sony (jak zreszta w kazdej firmie) pracuja ludzie, ktorym w pierwszej linii zalezy na tym, zeby pomoc sobie samym (historia wmcig jest tego przykladem!).
MJpower ma racje co do nagrania - Michael czesto nagrywal w studiach nie nalezacych do Sony, nie liczy to, gdzie powstalo nagranie, tylko kto decyduje o jego dalszych losach, a to jest ustalone w umowie z wytwornia. Przyznam, ze nie wiem, jak w tej chwili wyglada sytuacja Michaela - czy udalo mu sie juz uwolnic od Sony czy nadal jeszcze maja go w reku
MJpower ma racje co do nagrania - Michael czesto nagrywal w studiach nie nalezacych do Sony, nie liczy to, gdzie powstalo nagranie, tylko kto decyduje o jego dalszych losach, a to jest ustalone w umowie z wytwornia. Przyznam, ze nie wiem, jak w tej chwili wyglada sytuacja Michaela - czy udalo mu sie juz uwolnic od Sony czy nadal jeszcze maja go w reku
Przy obecnych możliwościach technicznych to jest najmniejszy problem. Niezależnie od tego ilu artystów brałoby w tym udział nie muszą oni spotkać się w jednym studiu nagraniowym tylko każdy nagrałby swoją część w jakimś studiu a na koniec (w dużym skrócie) jakiś spec posklejałby wszystkie kawałki w jedną całość, przegrał na CD i mielibyśmy singiel.la_licorne pisze:albo jak ściągnie artystów do Bahrain...
- lunatyczka
- DirtyDiana
- lunatyczka
to zdjęcie z Bambi Awards z 2002 więcej zdjęć i jeszcze tutajMJowitek pisze:Ano.. A skąd to zdjęcie?lunatyczka pisze: I jakie ładne zdjecie dali
Kiedy było robione?
Jest takich więcej?
Jak tak, to ja poproszę...
Pozdrawiam wszystkich!!!