Prasa: specjalne wydania poświęcone MJ [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

mjrink

Post autor: mjrink »

Z tego co wiem to ta obecna Machina to normalny numer sierpniowy, a ta z foto powyżej to numer specjalny, który jeszcze się nie ukazał
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Mam wydania specjalne Rolling Stone'a i People. W RS teksty zawodzą, choć fajnie opisali Bad jako Thriller na sterydach. Za to strona wizualna jest świetna. W People mniej tekstów, więcej zdjęć.

Jazz Forum polecam. Tekst trafny, rzetelny. Ładnie piszą o Invincible: "Na ostatnim albumie Invincible Michael pokazał świetną dyspozycję twórczą. Obok rozpaczliwych krzyków protestu (Unbreakable, Privacy) pojawiają się niezwykle ciepło i naturalnie wykonane ballady, w których Michael odchodzi w od skrajności (Heaven Can Wait, Break Of Dawn). Należy też dostrzec ekspresyjny duet z C. Santaną".
Najmocniejszą stroną artykułu jest właśnie opis ewolucji w wokalu M.- jak się zmieniał.
Ostatnio zmieniony ndz, 02 sie 2009, 18:49 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Artykuł w sierpniowej "Machinie" faktycznie poraża - brakiem dobrego smaku. Jedyne, co ratuje ten numer to felieton Agnieszki Chylińskiej.
Zastanawiam się tylko - skoro idą w takie klimaty, to co wyprodukują w tym kolekcjonerskim wydaniu? Strach się bać...
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
kamuszka

Post autor: kamuszka »

Tak felieton Chylińskiej to jedyna rzecz warta uwagi dotycząca Michaela w tym numerze :)
Kolekcjonerskiego faktycznie strac się bac, skoro Kozyra ma tam wtrącic swoje 3grosze...
Ja liczę jedynie na ładne wydanie tego - czyt. duzo zdjęć.
Awatar użytkownika
pedros82

Post autor: pedros82 »

Mańkut pisze:Machina niby szanująca się gazeta, a wypuszcza wiadomości rodem z pudelka, właściwie gorzej niż z pudelka...
Jestem totalnie zniesmaczony tym co zaprezentowała Machina - pierwsze wersy to przedruk brytyjskiego The Sun i wyniki sekcji zwłok - całe info zostało zdementowane przez Koronera w Los Angeles.

Jeszcze lepszy jest Piotr Metz - pamiętam jak w styczniu pojawiły się pierwsze newsy o O2 i wypowiadał się na antenie TVN24 - jak to świetnie, czekamy i mam nadzieje, że da mnóstwo koncertów, potem kiedy koncerty stały się faktem, na tej samej antenie wypowiadał się, że MJ robi to tylko dla kasy, wystąpi jego sobowtór, a w ogóle to nie da rady i nie powinien wracać.
Na dokładkę we wstępniaku napisał, jak to media są nachalne i proszą co chwile o komentarz - to po co do cholery się zgadzał - HIPOKRYTA!

Może czas zbiorowo coś napisać do Machiny?
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ja ze swoich Tribute magazynów,tu w Szkocji nabyłem;

Obrazek

Obrazek (to nie jest tribute pośmiertny,w sumie wydane juz po smierci dzien czy dwa ale to jest o koncertach które miał być w Londynie bo magazyn był wydrukowany wcześniej już,gdzies na necie czytałem wywiad z wydawcą Q i mówił że nie dało się nic już zmienić)

Obrazek (świetny,polecam jak ktoś mam możliwośc kupić,piękne zdjęcia)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z tych "wszystkich" pośmiertnych książek(bleee) wybrałem na razie tylko jedną ze względu że jak poczekam dłużej to będzie taniej :)

Obrazek
polecam ze względu na ładne zdjęcia :)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Gdyby ktoś był zainteresowany wydaniem specjalnym Ebony to pani z europess napisała mi, że spodziewają się dostawy we wrześniu. Z tego co widziałam gazeta warta zakupu, piękne zdjęcia i cytaty z Michaela. To bedzie chyba jedyny tribute w jaki zainwestuję, bo Ebony raczej zawsze było w porządku wobec Michaela.

Obrazek
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

mrs_ewa pisze:SILENTIUM gdzie można to dostać?
Można zamówić w europress, pani z firmy poinformowała mnie, że spodziewają się dostawy we wrześniu, ale na razie nie zna szczegółów i napisze kiedy już dostaną ten magazyn.
Najlepiej napisac do nich maila i poprosić o informacje prenumerata3@europress.pl
olcialoveMJ pisze:Niewiedzialam ze az tyle jest tych wydan specjalnych.Oczywiscie mam wiekszosc z nich ale nie wszystkie niestety.Moze ktos ma podwojne i moge odkupic???
na allegro mozna kupic kilka
http://www.allegro.pl/search.php?utm_so ... tegory=118
thewiz

Post autor: thewiz »

Kilka magazynow, ktore na moja prosbe kupil mi chlopak w USA. Poniewaz obecnie jest tam tego zatrzesienie, poprosilam o wybranie tylko najbardziej rzetelnych z najwieksza iloscia zdjec.

Obrazek

Osobiscie najbardziej polecam Ebony. Jesli ktos chce kupic tylko jeden, dwa magazyny to chyba najbardziej warto wybrac wlasnie ten.

Sama przestalam juz kupowac wydania dostepne w Polsce.
Basia

Post autor: Basia »

SILENTIUM pisze: Można zamówić w europress, pani z firmy poinformowała mnie, że spodziewają się dostawy we wrześniu, ale na razie nie zna szczegółów i napisze kiedy już dostaną ten magazyn.
Najlepiej napisac do nich maila i poprosić o informacje prenumerata3@europress.pl
Niestety dzisiaj dostałam odpowiedź z tego wydawnictwa:

(...) Z przykroscia informuje, iz tytul Ebony nie bedzie u nas dostepny.
Jednakze niedlugo bedziemy mieli w sprzedazy wydanie specjalne pisma World Up, poswieconego MJ. Koszt wydania wynosi 39,00 zl. W zalaczeniu przesylam skan okladki tego wydania oraz oferte w formie pdf z innymi tytulami, poswieconymi zyciu i tworczosci MJ.
(...)
Shamone_

Post autor: Shamone_ »

Kupiłam sierpniową Machinę z Michaelem i trochę mnie rozczarowała. Miałam nadzieję, na coś więcej, ale poczekajmy na wydanie specjalnie (ktoś wie może coś w tej sprawie?)
Zacytuję Wam fragment:

"O fenomenie Thrillera napisano już wszystko. Sam fakt, że przez 25 lat nie dorobił się poważnej konkurencji do miana albumu wszech czasów, wystarcza do wystawienia pomnika Jacksonowi - artyście. Nie zwalnia wszakże od zastanowienia, czy cena nie okazała się zbyt wysoka. Dużo wyższa niż 22 miliony dolarów, które w ramach ugody pozasądowej zapłacono Jordanowi Chandlerowi - pierwszemu chłopcu, który wystąpił z oskarżeniem o molestowanie. Wyższa niż publiczne upokorzenie, gdy po latach pojawił się drugi taki chłopiec. Michael Jackson potrafił wygrywać w sądzie, ale i tak pozostał więźniem Nibylandii, tej koszmarnej krainy, w której bajkowy lukier przykrywał bolesną rzeczywistość, a makijaż - dziury w twarzy. Do rangi symbolu urasta fakt, że po jego śmierci fani instynktownie rzucili się na jeden kawałek - "Man in the mirror'. Jeden z niewielu, których sam nie napisał. Już zawsze zostanie z nami pytanie, co Michael Jackson widział w swoim lustrze. I czy aby sam nie był lustrem, w którym możemy przejrzeć się z całą naszą popkulturą".
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

oglądałam dziś specjalne wydanie Roling Stone...piękne wydanie i wyjątkowe zdjęcia.Jest w oryginale ale uwaga cena lekko zaporowa 55 zł! mimo wszystko w empiku był ostatni egzemplarz.Obejrzałam , zakodowałam w pamięci przechowam w sercu.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
missi

Post autor: missi »

W najnowszym numerze Elle znajduje się bardzo pozytywny artykuł o Michaelu, a konkretniej o jego stylu. Artykuł zatytułowano "Michael Jackson - król stylu".
Uznałam, iż warto o tym wspomnieć, ponieważ wg mnie Elle jest na dzień dzisiejszy najlepszym magazynem o modzie na polskim rynku prasowym :)
Niestety nie mam skanera, więc jedyne co mogę Wam zaoferować to fotki artykułu - zrobione na szybko więc jakością nie powalają. Za jakiś czas (jeśli oczywiście ktoś w ogóle będzie zainteresowany ;) ) postaram się wrzucić lepsze
http://img193.imageshack.us/img193/782/elle1.jpg
http://img26.imageshack.us/img26/702/elle2a.jpg
http://img513.imageshack.us/img513/1512/elle3.jpg
Obrazek
martynika102

Post autor: martynika102 »

Michael Jackson - Q Magazine
Zachwyciło mnie to zdjęcie.

http://news.qthemusic.com/2009/06/post_27.html

tu w powiększeniu.

http://news.sky.com/sky-news/content/St ... 321110.jpg
Awatar użytkownika
tadeyro

Post autor: tadeyro »

Zdjęcie pochodzi z 14 listopada 2006r. z "ceremonii" odebrania jakiegoś certyfikatu z Księgi Rekordów Guinnessa w Londynie.
ODPOWIEDZ