Czy ubierasz się w stylu a'la Mike?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Wszyscy mnie znają z tego,że uwielbiam koszule,mam ich strasznie dużo w wielu kolorach i jak idę na wyprzedaże to głównie po to xd
W domu mam dużo kapeluszy. 1 biały i 1 biały z brązowym paskiem z Pumki,jakieś z lumpeksu,1 czarny z Londynu ^^
Ale kapelusze Michaela były i tak bardziej hm... eleganckie? xD W końcu to Fedora była ^^"
Mój styl ogólnie jest taki,że zawsze wyglądam jak w mundurku więc coś Michaelowego zawsze się znajdzie.
Ostatnio przypadło mi do gustu ubieranie się od stóp do głów na biało. białe spodnie+biały t-shirt+biała długa koszula+czarne baleriny xD
W domu mam dużo kapeluszy. 1 biały i 1 biały z brązowym paskiem z Pumki,jakieś z lumpeksu,1 czarny z Londynu ^^
Ale kapelusze Michaela były i tak bardziej hm... eleganckie? xD W końcu to Fedora była ^^"
Mój styl ogólnie jest taki,że zawsze wyglądam jak w mundurku więc coś Michaelowego zawsze się znajdzie.
Ostatnio przypadło mi do gustu ubieranie się od stóp do głów na biało. białe spodnie+biały t-shirt+biała długa koszula+czarne baleriny xD
I wish that I could hold you now
I wish that I could touch you now
I wish that I could talk to you
I know you're in a better place Even though I can't see your face
I know you're smilin' down at me Sayin' everything's OK.
I wish that I could touch you now
I wish that I could talk to you
I know you're in a better place Even though I can't see your face
I know you're smilin' down at me Sayin' everything's OK.
- Damianos60
Nie ubieram się w stylu a'la Michael, bo nie jestem facetem. A szkoda, bo miał niezły gust.
A tak btw, to zauważyliście, że w swoich czarnych spodniach, białej koszulce, czarnej kurtce, białych skarpetkach i mokasynach Michael wyglądał jak John Travolta w Grease? ;P No i troche jak Elvis. Szczególnie na Bat tour yokohama 87 zwróciłam uwagę... Podczas piosenki 'I just can't stop....' http://www.youtube.com/watch?v=ylKkDG2-rMQ sami zobaczcie. Jak tylko Michael się pokazuje i robią zbliżenie, to wygląda jak Travolta podczas piosenki Summer Nights.
A tak btw, to zauważyliście, że w swoich czarnych spodniach, białej koszulce, czarnej kurtce, białych skarpetkach i mokasynach Michael wyglądał jak John Travolta w Grease? ;P No i troche jak Elvis. Szczególnie na Bat tour yokohama 87 zwróciłam uwagę... Podczas piosenki 'I just can't stop....' http://www.youtube.com/watch?v=ylKkDG2-rMQ sami zobaczcie. Jak tylko Michael się pokazuje i robią zbliżenie, to wygląda jak Travolta podczas piosenki Summer Nights.
wczoraj... loki, przewiewna czarna koszulka zapinana z białą opaską na prawej ręce a pod nią biała koszulka, czarne rybaczki, białe buty i okulary. Może nie krok w krok MJ ale ludzie się na mnie patrzyli jakby nigdy kogoś takiego na oczy nie wiedzieli xD
~*~ Michael Jackson... forever and always ~*~
"Chciałbym dać Polsce honor... Moje serce zostanie z wami NA ZAWSZE"- Michaś o/do Polaków ^^
"Chciałbym dać Polsce honor... Moje serce zostanie z wami NA ZAWSZE"- Michaś o/do Polaków ^^
- Dirty Nancy
na mnie też się patrzą..
jedni z takim współczuciem, a niektórzy się uśmiechają..
jak chodzę np. przez miasto w kapeluszu, okularach, białej koszuli, czarnych spodniach, czarnych butach z białymi skarpetkami to zaraz każdy się dziwnie patrzy, chociaż nie każdy. Zdarza się, że ktoś mówi:
-Ona wygląda jak Jackson!
hah.
jedni z takim współczuciem, a niektórzy się uśmiechają..
jak chodzę np. przez miasto w kapeluszu, okularach, białej koszuli, czarnych spodniach, czarnych butach z białymi skarpetkami to zaraz każdy się dziwnie patrzy, chociaż nie każdy. Zdarza się, że ktoś mówi:
-Ona wygląda jak Jackson!
hah.
.♥
- zabiłamślimaka
Hm. Ja "ubieram się" w plastry, czarne rurki... nic niezwykłego. Chciałabym kopiować czy pożyczać ze stylu Michaela, ale tego nie robię. Duże okulary. Chociaż i tak czaję się cały czas na takie bardzo podobne do tych, które MJ miał na przykład w 'We are the world' ale na razie kiepsko z kasą, więc trochę sobie na mnie poczekają...
Ogólnie ludzie bardzo dziwnie się patrzą na osoby inaczej ubrane. Może dlatego, że mieszkam w takiej pipidówie, może jakbym żyła w Wawie czy gdzieś, byłoby inaczej... nie mam pojęcia. No i ogólnie, w moim otoczeniu Michael jest po prostu niemodny i powinien odejść do lamusa.
Czy malowanie sobie oczu kredką podobnie do MJ'a się zalicza? ;)
Amy, zrób sobie zdjęcie i mi prześlij, muszę Cię zobaczyć w tym stroju normalnie
Ogólnie ludzie bardzo dziwnie się patrzą na osoby inaczej ubrane. Może dlatego, że mieszkam w takiej pipidówie, może jakbym żyła w Wawie czy gdzieś, byłoby inaczej... nie mam pojęcia. No i ogólnie, w moim otoczeniu Michael jest po prostu niemodny i powinien odejść do lamusa.
Czy malowanie sobie oczu kredką podobnie do MJ'a się zalicza? ;)
Amy, zrób sobie zdjęcie i mi prześlij, muszę Cię zobaczyć w tym stroju normalnie
Ostatnio zmieniony czw, 13 sie 2009, 13:30 przez zabiłamślimaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli o mnie chodzi, to nie mogę powiedzieć bym ubierała się w stylu Michaela... Bardziej odpowiednie byłoby chyba stwierdzenie, że Michael zainspirował mnie do włączenia do mojego stylu kilku typowych dla jego looku elementów. Przede wszystkim mam tu na myśli ćwieki - uwielbiam je! :) Wiąże się to zapewne z moją fascynacją (rzekłabym nawet, że wręcz obsesją ;) ) na punkcie albumu "Bad" i ogólnie rzecz biorąc ery Bad w życiu Michaela :D Dzięki MJ-owi z tamtych lat pokochałam rockowy styl. Ale zawsze dbam o to, by był to styl rockowy i kobiecy jednoczesnie :)
A wracając jeszcze do mojej bad-obsesji...Teledysk Bad stanowi dla mnie niewyczerpane źródło inspiracji. Moda i projektowanie to moja wielka pasja :) Ostatnio stworzyłam własną torebkę, którą nazwałam (jakże oryginalnie ;P ) "Bad Bag" - zwyczajną, kupioną specjalnie w tym celu czarną torbę z eko skóry "wyćwiekowałam", doczepiłam parę łańcuchów i kilka zaprojektowanych przeze mnie przypinek. Z efektu jestem bardzo zadowolona :) Może kiedyś wkleję fotkę? :)
Co jeszcze łączy mój styl ze stylem Michaela? Na pewno upodobanie do czarnych spodni-rurek. Ale białe skarpetki? To nie dla mnie ;) Ogólnie rzecz biorąc wychodzą z założenia, że jedynie Michael i nikt poza nim mógł prezentowac sie w nich zjawiskowo, co z pewnością świadczy o jego wyjątkowości :)
Kolejny element stylu Michaela, który niezmiennie mnie zachwyca - okulary! Te boskie aviatory! Od dłuższego czasu szukam tych idealnych - jak do tej pory niestety bezskutecznie.
I na koniec wspomnę jeszcze o mundurach :D Gdy tylko zobaczyłam wiosenno-letnią kolekcję Balmain zwariowałam na jej punkcie. Już na pierwszy rzut oka było widać, że cała kolekcja zainspirowana została stylem Michaela :) najpierw oszalałam na punkcie butów z ćwiekami z tejże kolekcji. Oczywiście na oryginalne nie mogłam sobie pozwolić, dlatego też gdy w jednej z sieciówek zobaczyłam podobne butki, natychmiast je kupiłam :) Następnie przyszedł czas na żakiety stylizowane na mundur - do tej pory krążę po centrach handlowych w poszukiwaniu tańszego zamiennika :)
Na tym zakończę moją wypowiedź. I najmocniej przepraszam za jej obszerną formę, ale gdy pojawia się temat "MODA" to po prostu nie potrafię zmieścić się w trzech zdaniach ;p
A wracając jeszcze do mojej bad-obsesji...Teledysk Bad stanowi dla mnie niewyczerpane źródło inspiracji. Moda i projektowanie to moja wielka pasja :) Ostatnio stworzyłam własną torebkę, którą nazwałam (jakże oryginalnie ;P ) "Bad Bag" - zwyczajną, kupioną specjalnie w tym celu czarną torbę z eko skóry "wyćwiekowałam", doczepiłam parę łańcuchów i kilka zaprojektowanych przeze mnie przypinek. Z efektu jestem bardzo zadowolona :) Może kiedyś wkleję fotkę? :)
Co jeszcze łączy mój styl ze stylem Michaela? Na pewno upodobanie do czarnych spodni-rurek. Ale białe skarpetki? To nie dla mnie ;) Ogólnie rzecz biorąc wychodzą z założenia, że jedynie Michael i nikt poza nim mógł prezentowac sie w nich zjawiskowo, co z pewnością świadczy o jego wyjątkowości :)
Kolejny element stylu Michaela, który niezmiennie mnie zachwyca - okulary! Te boskie aviatory! Od dłuższego czasu szukam tych idealnych - jak do tej pory niestety bezskutecznie.
I na koniec wspomnę jeszcze o mundurach :D Gdy tylko zobaczyłam wiosenno-letnią kolekcję Balmain zwariowałam na jej punkcie. Już na pierwszy rzut oka było widać, że cała kolekcja zainspirowana została stylem Michaela :) najpierw oszalałam na punkcie butów z ćwiekami z tejże kolekcji. Oczywiście na oryginalne nie mogłam sobie pozwolić, dlatego też gdy w jednej z sieciówek zobaczyłam podobne butki, natychmiast je kupiłam :) Następnie przyszedł czas na żakiety stylizowane na mundur - do tej pory krążę po centrach handlowych w poszukiwaniu tańszego zamiennika :)
Na tym zakończę moją wypowiedź. I najmocniej przepraszam za jej obszerną formę, ale gdy pojawia się temat "MODA" to po prostu nie potrafię zmieścić się w trzech zdaniach ;p
- Billie Jaen
W odpowiedzi na pytanie w temacie: a bo ja wiem? Pewnie że nosiłam czarne obcisłe spodnie i do tego jakąś koszulową bluzkę ale nie zastanawiałam się nigdy czy to w stylu Michaela. Jednak mam w głowie takie zestawienie moich ciuchów, że gdybym je ubrała (i do tego jeszcze białe wystające skarpetki to rzeczywiście- styl Jackson murowany. Ooo tylko kapelusza mi brak :/...ale myślę że się nie odważę gdyż mieszkam w takiej wiosce że gdybym wyszła tak na ulicę to bym była że tak powiem z miejsca "na językach". Chociaż czemu nie. poczułabym się jak Michael...jeżeli chodzi o ciuchy z teledysków Króla to niestety nie posiadam (jeszcze).
"Wszystko co robię jest inspirowane przez ludzi. Lubię ich niewinność, ich czystość. Widzę Boga w ich oczach."MJYou be always in my heart...Kocham Cię ;*
- SmoothCriminal119
U mnie jest generalnie tak, że jak tylko wyjdę na miasto to słyszę za sobą jakieś głosy. ;]
(ze mną jest wszystko w porządku :D )
Lubię założyć białą koszulę, czarne rurki, marynarkę albo kamizelkę,
do tego okulary a'la Michael i obowiązkowo białe skarpety .
W innych zestawach przewiduję ćwieki, skórzaną kurtkę i mnóstwo sprzączek .
Jedyne czego nie mogę znaleść to czarny kapelusz, a'la Fedora.
Dzisiaj wybrałam się do jednego ze sklepów i sprzedawczyni zapytała czego konkretnie szukam, w odpowiedzi usłyszała , że czarnego, męskiego kapelusza to po prostu oniemiała.
Zaczęła zadawać mi pytania 'po co' , 'dlaczego' etc.
A ja nie wiedziałam za bardzo jak jej to wytłumaczyć :D
No, ale cóż. Mam tylko nadzieję, że kiedyś uda mi się owy kapelusz kupić...
A w szkole? W szkole głównie nauczyciele dziwnie mi się przyglądają...
Reszta przyzwyczaiła się do mojego wyglądu.
;p
(ze mną jest wszystko w porządku :D )
Lubię założyć białą koszulę, czarne rurki, marynarkę albo kamizelkę,
do tego okulary a'la Michael i obowiązkowo białe skarpety .
W innych zestawach przewiduję ćwieki, skórzaną kurtkę i mnóstwo sprzączek .
Jedyne czego nie mogę znaleść to czarny kapelusz, a'la Fedora.
Dzisiaj wybrałam się do jednego ze sklepów i sprzedawczyni zapytała czego konkretnie szukam, w odpowiedzi usłyszała , że czarnego, męskiego kapelusza to po prostu oniemiała.
Zaczęła zadawać mi pytania 'po co' , 'dlaczego' etc.
A ja nie wiedziałam za bardzo jak jej to wytłumaczyć :D
No, ale cóż. Mam tylko nadzieję, że kiedyś uda mi się owy kapelusz kupić...
A w szkole? W szkole głównie nauczyciele dziwnie mi się przyglądają...
Reszta przyzwyczaiła się do mojego wyglądu.
;p
hmmm,styl?moge powiedziec z dumą,że owego szkolnego czasu,sredniej szkoły,nosiłam czarny kapelusz,tam gdzie sie dało zawsze chciałam podkreslać styl MJ,oprócz tego miałam lustrzane okularki takie jak MJ z History,i też bywały komentarze,ale nieżałuje tego,im więcej komentarzy tym bardziej byłam dumna, .Tak więc,trzymajcie styl MJ,i bądzcie z tego dumni
''Dear Michael"
Every day create
your HIStory...
20.09.96-...
Every day create
your HIStory...
20.09.96-...
- SmoothCriminal119
Podzielam zdanie, bo uważam że każdy powinien ubierać się w taki sposób, w jaki chce. Jeśli ktoś czuje się w czymś dobrze to dlaczego miałby z tego rezygnować ? Przez wzgląd na to, że komentarze innych są dość złośliwe ?
Niee...
Nie rozumiem dlaczego ludzie tak reagują...
Ja już chyba nie potrafiła bym założyć czegoś nie "Michael'owego" bo czuła bym się po prostu źle.
MJ był, jest i będzie dla mnie wzorem pod każdym względem i będę walczyć żeby chociaż w najbliższym otoczeniu ludzie zrozumieli dlaczego tak go kocham.
Nawet moja rodzina powoli zaczęła to akceptować i już nie wstydzą się wychodzić ze mną do miasta...
a powracając bardziej do tematu... jedyne na co nie mam odwagi to klasyczne, czarne buty. Takie jak MJ nosił .
Widziałam damskie odpowiedniki, ale różnią się od orginału co mi nie do końca odpowiada. Więc raczej zostanę przy klasycznych czarnych balerinach .
Niee...
Nie rozumiem dlaczego ludzie tak reagują...
Ja już chyba nie potrafiła bym założyć czegoś nie "Michael'owego" bo czuła bym się po prostu źle.
MJ był, jest i będzie dla mnie wzorem pod każdym względem i będę walczyć żeby chociaż w najbliższym otoczeniu ludzie zrozumieli dlaczego tak go kocham.
Nawet moja rodzina powoli zaczęła to akceptować i już nie wstydzą się wychodzić ze mną do miasta...
a powracając bardziej do tematu... jedyne na co nie mam odwagi to klasyczne, czarne buty. Takie jak MJ nosił .
Widziałam damskie odpowiedniki, ale różnią się od orginału co mi nie do końca odpowiada. Więc raczej zostanę przy klasycznych czarnych balerinach .